Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44

Thread: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

  1. #31
    iEntuzijasta
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    98
    Thanks
    17
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Jesam, dok sam ocistio staru pastu..ali sve uredno vratio, gledao sam, nema ostecenja na procesoru pogotovo sto nema klasicne pin-ove?
    Mislis da je do procesora?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #32
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member Srecko's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Beograd
    Posts
    1,524
    Thanks
    777
    Thanked 502 Times in 358 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Uh meni vise ovo ukazuje na samu graficku... imao sam slican problem...


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #33
    iPhoneBigFan nenad313's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Veliko Gradiste
    Age
    32
    Posts
    162
    Thanks
    43
    Thanked 65 Times in 47 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Proveri da nije upala prasina izmedju procesora i lezista pa procesor ne osvaruje dobar kontakt..ja znam za jedan slucaj gde je lik slomio pin na procesoru(dosta stariji model) i imao simptome iste kao ti..


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #34
    iPhoneBigFan SickMF's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Beograd
    Posts
    115
    Thanks
    20
    Thanked 41 Times in 26 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Da li je kuler lepo legao na procesor? Da li si otkacio sve kablove sa svega, pa par puta ispritiskao dugme za paljenje i onda clear cmos?

    Sent from my B1-730HD using Tapatalk

  5. #35
    iEntuzijasta
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    98
    Thanks
    17
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Nazalost,izgleda da je riknula ploca. Trenutno ganjam opcije za novu,pa moze i neka preporuka u rangu ove koja je crkla (Asus H87-pro)?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #36
    iModerator rikee's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Subotica
    Age
    43
    Posts
    4,312
    Thanks
    795
    Thanked 1,647 Times in 1,256 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Z97... svaka vredi

  7. #37
    iPhoneBigFan mister8ight's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    266
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 18 Posts

    Default Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Da ne otvaram temu:
    Xeon X5450 nabacen na Intel DP43TF LGA775 u zelji da napravim stari PC. Prije toga uradjen upgrade biosa i svi mikrokodovi su tu.
    Komp je digao sistem iz prve, ali prijavljivao je stari procesor. Otisao sam u device manager i obrisao drajvere od starog procesora, uradim restart i tu je kraj.
    PC nece da digne sistem (win10), prikaze prozor na crnoj pozadini i kada treba da ucita lock screen, nestane slika i sistem se ne dize. Sve ostaje pod naponom, ali to je to.
    Pokusao sam dici sistem sa rufus usb, krene boot sa usb, takodje prozor na crnoj pozadini i kada treba da izbaci user agreement, pukne slika i dalje je sve kao sto je vec opisano.
    Pokusao sam reset biosa, cmos ispraznjen, medjutim nista ne pomaze.
    Da li imate neki savjet sta jos da radim?

    Vratio sam stari CPU i digao je automatic repair. Uglavnom, pregurao je preko prozora na crnoj pozadini, a sistem je trashovan.
    Last edited by mister8ight; 12-06-2019 at 21:40.
    iPhone SE

  8. #38
    iModerator rikee's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Subotica
    Age
    43
    Posts
    4,312
    Thanks
    795
    Thanked 1,647 Times in 1,256 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Probaj W7 :-)

  9. The Following User Says Thank You to rikee For This Useful Post:

    mister8ight (12-06-2019)

  10. #39
    iPhoneBigFan mister8ight's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    266
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 18 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Sta ce mi win7? Postoji neki poseban razlog koji bi mi rijesio problem ili...?
    Na kompu je ssd, 6 gb rama, gtx460glh i quad xeon. Konfiguracija gura 10ku bez ikakvih problema, ali se davila sa E8200 (usko grlo).
    iPhone SE

  11. #40
    iPhoneBigFan mister8ight's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    266
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 18 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Quote Originally Posted by rikee View Post
    Probaj W7 :-)
    Kralju!
    Hvala!!!
    iPhone SE

  12. #41
    iModerator rikee's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Subotica
    Age
    43
    Posts
    4,312
    Thanks
    795
    Thanked 1,647 Times in 1,256 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Ocigledno se svasta desilo u sat vremena... W10 ima svasta... i jednostavno nije za masinu 10 godina staru, koliko god Xeon procesora da ima, kad je ddr2 u pitanju... previse W10 trazi i od cipseta

  13. #42
    iPhoneBigFan mister8ight's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    266
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 18 Posts

    Default Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Ova ploca podrzava obje vrste boota i mislim da to nije problem. Narocito ako se uzme u obzir da je vec bio na Win10 i da je sve besprekorno funkcionisalo.
    Naknadnim istrazivanjem, moj zakljucak je da je u pitanju intelov bios i nedostatak mikrokodova koje je cpuz prijavljivao kao prisutne na E8200, a kada ubacim Xeon, msm da nedostaju jedan ili dva. Vjerovatno nedostaje neka instrukcija vezano za restart (nisam strucan), a sve ostalo radi, medjutim ne mogu pristupiti biosu da prepisem instrukcije i popeglam stvar.
    iPhone SE

  14. #43
    iModerator rikee's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Subotica
    Age
    43
    Posts
    4,312
    Thanks
    795
    Thanked 1,647 Times in 1,256 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Racunar ce lepse da radi na W7, a druga je stvar sto tebe mrzi da skines drajvere sa sajta proizvodjaca :-). W10 na novijom racunarima lepse radi jer ima bolju podrsku, ali ima previse nepotrebnih gluposti, jer tek sto nesto ispeglaju, 3 stvari pokvare. Izbacili su 1903 pre 2 nedelje i odmah je bio kumulativni update od 200-300mb. Prosto receno, inzinjeri u M$ se zaposljavaju preko veze, jer nisu normalni

  15. #44
    iPhoneBigFan mister8ight's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    266
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 18 Posts

    Default Odg: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Problem rijesen na veoma galantan nacin zahvaljuci jednom mnogo talantovanom hakeru!
    Sve instrukcije su tu, plovi 10-ka sa Xeonom u punom kapacitetu.
    Ako nekome bude potreban know-how kako injektovati instrukcije u Intelov BIOS (sto je mnogo zjb), javite se.
    iPhone SE

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •