Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44

Thread: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

  1. #16
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member mmilos82's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Serbia
    Posts
    1,313
    Thanks
    506
    Thanked 557 Times in 325 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    pa ti imas sliku na monitorima, onda je sve u redu sa BIOS i CMOS. Nije mi bilo jasno kad sam ostavio predhodna dva komentara i predlozio resenja.

    Ocigleno imas frku sa temperaturom procesora ili kartice. Pre bih rekao da je procesor u pitanju, jer da je kartica problem, slika bi se zamrzla (desavalo mi se), a racunar se ne bi restartovao sam od sebe.
    MacBook Pro 13" Retina; iPhone 8+; iPad 2018; iWatch series 4, Apple TV 3

  2. #17
    iNovajlija
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    14
    Thanks
    31
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Pa da je procesor komp bi bagovao, normalno radi ne secka brz je, mozda gresim??


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #18
    iSrbijaHero
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,136
    Thanks
    614
    Thanked 616 Times in 372 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    koji je tacno model graficke i imas li neki normalniji hladnjak za cpu ili koristis fabricki?
    nemoj vise opterecivati masinu. otvori kuciste i vidi ima li prasine, ocisti lepo sve kulere i najbolje bi bilo da imas neku kvalitetnu pastu da zamenis, pre toga lepo ocistis staru. moze biti svasta ali sam skoro siguran da se pregreva jer su to jako visoke temperature...
    Last edited by DarkSide; 10-03-2016 at 02:11.

  4. #19
    Administrator .stefan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Kragujevac/Beograd
    Age
    32
    Posts
    11,723
    Thanks
    2,006
    Thanked 3,267 Times in 2,234 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Quote Originally Posted by inactive View Post
    Nisam bio pri kompu danas ceo dan i sad seo da upalim da odigram igricu i upalim da vidim temperaturu graficke i procesora, temepratura procesora na 78( penjalo se cak do 84) stepeni a graficke 74
    Mislim da ovo uopste nije normalno, a brat mi kaze da mu se danas restartovao komp sam od sebe dok je bio na youtubu.
    Neki predlog sta da radim? Mislio sam da pozajmim sutra graficku od druga pa da vidim kako ce da se ponasa


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    ovde je gotovo sigurno da je pregrevanje graficke prouzrokovalo restart...ali kao sto kolege kazu i temperatura procesora je prilicno visoka....

    i ja bih isto kupio kvalitetnu termalnu pastu i zamenio je kako na grafickoj tako i na procesotu...i problemi ce verovatno biti reseni...


    ako se nastavi onda bi trebalo prekontrolisati i eventualno promeniti kulere

  5. The Following User Says Thank You to .stefan For This Useful Post:

    inactive (10-03-2016)

  6. #20
    iSrbijaHero
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,136
    Thanks
    614
    Thanked 616 Times in 372 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    ako imas stock kuler za cpu, baci pogled makar na neki budzet kuler, recimo ovaj:

    Code:
    http://www.monitor.rs/kuleri/LC-Power-Cosmo-Cool-LC-CC120
    ili uzmes nesto bolje i ne razmisljas... ako ti grafika nije pod garancijom, otvori je, ocisti i promeni pastu jer se sigurno nagutala prasine... proveri i sve kulere na grafici ako ih ima vise...

  7. The Following User Says Thank You to DarkSide For This Useful Post:

    inactive (10-03-2016)

  8. #21
    iNovajlija
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    14
    Thanks
    31
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Quote Originally Posted by DarkSide View Post
    koji je tacno model graficke i imas li neki normalniji hladnjak za cpu ili koristis fabricki?
    nemoj vise opterecivati masinu. otvori kuciste i vidi ima li prasine, ocisti lepo sve kulere i najbolje bi bilo da imas neku kvalitetnu pastu da zamenis, pre toga lepo ocistis staru. moze biti svasta ali sam skoro siguran da se pregreva jer su to jako visoke temperature...
    R7 370 Sapphire Nitro 2GB DDR5
    Koristim fabricki hladnjak
    Moze neka preporuka za pastu?
    Danas cu otvoriti da ga ocistim


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #22

  10. The Following User Says Thank You to zabrljanje For This Useful Post:

    inactive (10-03-2016)

  11. #23
    iEntuzijasta
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    98
    Thanks
    17
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Imam slican problem kao sto je i naziv teme, pa da ne otvaram novu.. Dakle cistio sam racunar od prasine, rastavio ga, ocistio, promijenio pastu na procesoru, sve fino spojio kao sto je i bilo i cvrc..racunar se upali ali nema slike na monitoru i nema karakteristicnog beep-a. Kuleri rade, hdd radi, hladnjak na napojnoj radi, lampica na ploci gori..ali i gori i crvena lampica MemOk DRAM led. Je li moguce da je riknuo RAM? Kada izvadim RAM cuje se dugi beep ploce, pa kontam da je otisla maticna ni to se ne bi culo?
    Ploca je inace Asus H87-pro, soc 1150 sa Intel i3 procesorom, RAM je 2x4gb DDR3 HyperX beast, napajanje modularno ThermalTake 630W SmartSe, HDD je SSD Kingston 120gb..graficka karta je integrisana.
    Pokusavao sam i reset CMOS-a, vadio bateriju, mijenjao jumpere, vadio RAM plocice i pravio razne kombinacije, mijenjao utore ali se nista ne desava, slike i dalje nema..
    Da napomenem da sam konfiguraciju sam sastavio i radila je do juce neke 2god
    Ne znam koja je verzija BIOS-a, da li bi pomoglo flashovanje na posljednju?
    Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i sorry na malo duzem postu


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #24
    Administrator Byakuya's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Munze
    Age
    32
    Posts
    15,082
    Thanks
    394
    Thanked 4,861 Times in 3,177 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Uzmi jedan ram modul i stavi ga u bilo koji slot...drugi izvadi pa probaj...vrlo verovatno je ram otisao...

  13. #25
    iEntuzijasta
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    98
    Thanks
    17
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Pokusao sam sve kombinacije, vadio RAM module jedan pa drugi, kombinovao sva cetiri utora, ali situacija i dalje nepromijenjena..
    Nazalost nemam drugi RAM da probam


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #26
    "The iSrbija Hall Of Fame" iNstitucija zule73's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,381
    Thanks
    2,673
    Thanked 3,421 Times in 1,387 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    koliko ja znam kada crkne ram onda pisti isprekidano.zar ne?
    iPad 10.2

  15. #27
    Administrator Byakuya's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Munze
    Age
    32
    Posts
    15,082
    Thanks
    394
    Thanked 4,861 Times in 3,177 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Sve zavisi...

  16. #28
    iEntuzijasta
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    98
    Thanks
    17
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Mislim da ti zvukovi zavise od samog BIOS-a tj proizvodjaca istog


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  17. #29
    iPhoneBigFan kristianmarkovic's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Niš
    Age
    33
    Posts
    496
    Thanks
    145
    Thanked 180 Times in 144 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    tako je, ima da se izgugla za svaku plocu koji su zvukovi i sta znace
    6S

  18. #30
    iPhoneBigFan nenad313's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Veliko Gradiste
    Age
    32
    Posts
    162
    Thanks
    43
    Thanked 65 Times in 47 Posts

    Default Re: Racunar se upali ali nema slike na monitorima

    Ajd' jedno glupo: Da nisi kojim slucajem vadio procesor iz lezista?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •