iPhone Srbija Servis, Beograd Kosovska 28
Results 1 to 15 of 15

Thread: Necu Vistu!

  1. #1
    iEntuzijasta bobasim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    88
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default Necu Vistu!

    Problem je sledeci, ne dozvoljava mi ni jedan windows da instaliram sem viste!xp i win 7 pucaju na pola instalacije,formatiranje takodje.brisao sam particije,pravio nove i uvek isto.kad instaliram neke programe uvek mi pola njih kreshuje ali uvek drugi i ne dozvoljava da se instalira kaspersky.pretpostavljam da je hdd ispravan a da se radi o nekom malo ozbiljnijem virusu.da li je neko imao slican problem?

  2. #2
    iSrbijaHero
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beograd
    Age
    32
    Posts
    565
    Thanks
    66
    Thanked 135 Times in 104 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Memoj pokretati instalaciju iz windows explorera, nabavi bootabilni OS i digni ga ko covek!
    [SIGPIC][/SIGPIC] iPhone 4S black 16gb

  3. #3
    iEntuzijasta bobasim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    88
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    sve sam to probao.bootabilni su i xp i win 7 ali samo vista prolazi.

  4. #4
    iSrbijaHero kakosuper's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Beograd
    Age
    31
    Posts
    900
    Thanks
    624
    Thanked 253 Times in 190 Posts

    Default

    Moj ujka ima neki siemens laptop i na njemu je samo vista mogla da se instalira i nista drugo. Postojala je neka fora da se zaobidje ta stavka na njemu. Tako da ako nije slapana konfiguracija vec je tako kupljen komp postoji i ova mogucnost. Dakle ovo je fabricki tako odradjeno.


    TapaTalk zakon!!!
    iPhone 6s ios 9

  5. #5
    iPhoneBigFan bojaN 4 ASBJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sabac
    Age
    31
    Posts
    188
    Thanks
    9
    Thanked 75 Times in 21 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Reci mi karakteristike racunara....Ram procesor hard grafika ....sve
    Iphone 6 gold 16GB 9.3.5

  6. #6
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member komsa's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cyber universe
    Posts
    3,355
    Thanks
    2,968
    Thanked 1,892 Times in 1,284 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    ............ na oba moja laptop-a koji su kupljeni sa Vistom i na jos mnogo drugih sam stavio 7-cu bez problema,nisam cuo za ovakav slucaj i kao sto ti je Alex rekao ,bootabilna instalacija bi trebalo da zvrsi posao

  7. #7
    iPhoneBigFan
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sarajevo
    Posts
    268
    Thanks
    38
    Thanked 22 Times in 20 Posts

    Default

    Stvar je najvjerovatnije u SATA driverima. Probaj u BIOS prebaciti sa SATA na AHCI (ili sta vec nadjes vezano za SATA). I ja sam za bootabilni win 7.


    Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
    iPhone 4 16GB 5.1.1. simfree

  8. #8
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member miodrage's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Subotica - Beograd, Serbia
    Age
    43
    Posts
    1,630
    Thanks
    97
    Thanked 444 Times in 316 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Tako je, AHCI mora da resi problem.
    Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

  9. #9
    iEntuzijasta bobasim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    88
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Nije ljudi.Laptop je u pitanju.Bio je instaliran win 7 i navukao je virus.Probao da instaliram ponovo i pocelo ovo da se desava.Vadio sam i hard i formatirao ga na drugom racunaru.Sve sam probao.I naravno da je win bootabilan.

    Sad sam negde procitao da RAM hoce da zeza i da su slicne probleme resavali tako sto izvade jedan stik.Ja imam dva od po 1 GB pa cu probati
    Last edited by bobasim; 26-01-2012 at 15:52.

  10. #10
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member miodrage's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Subotica - Beograd, Serbia
    Age
    43
    Posts
    1,630
    Thanks
    97
    Thanked 444 Times in 316 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    A jel? A to ti se juce desilo, ili prekjuce? Ako je prekjuce (24. Januar) moguce da je u pitanju CIH, virus koji se upisuje u BIOS.. Jedino resenje je flashovanje BIOSa, uz prethodno dizanje sistema sa diskete. Tu disketu nakon toga spaliti, jer ce CIH biti upisan i na nju.
    Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

  11. #11
    iEntuzijasta bobasim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    88
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Quote Originally Posted by miodrage View Post
    A jel? A to ti se juce desilo, ili prekjuce? Ako je prekjuce (24. Januar) moguce da je u pitanju CIH, virus koji se upisuje u BIOS.. Jedino resenje je flashovanje BIOSa, uz prethodno dizanje sistema sa diskete. Tu disketu nakon toga spaliti, jer ce CIH biti upisan i na nju.
    Ne, desilo se jos letos, ali sam do sad koristio drugi racunar

  12. #12
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member noname's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2,418
    Thanks
    250
    Thanked 813 Times in 651 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    @miodrage

    Gde iskopa taj CIH? Jeste da odavno ne koristim windblows, ali poslednji put sam čuo za tako nešto pre dobrih 10 godina....

  13. #13
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member CJay's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    ...između krajnosti...
    Age
    37
    Posts
    2,184
    Thanks
    637
    Thanked 806 Times in 602 Posts

    Default

    Mozda nisi cuo zbog toga sto ne radi na NT verzijama windowsa? Nije do toga 100%, znas kad je to bilo aktuelno...

  14. The Following User Says Thank You to CJay For This Useful Post:

    noname (26-01-2012)

  15. #14
    "The iSrbija Hall Of Fame" Member noname's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2,418
    Thanks
    250
    Thanked 813 Times in 651 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    My thoughts exactly

  16. #15
    iEntuzijasta bobasim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    88
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default Re: Necu Vistu!

    Uspeo sam na sledeci nacin.Iscupao 1 GB RAM i instalacija po prvi put prosla,vratio 1 GB nazad i za sad sljaka.Doduse uradio sam upgrade viste da ne bih uslucaju da zakuca negde ponovo morao da je instaliram.Sutra cu da probam da ga pregazim na istu foru

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •