PDA

Pogledati punu verziju : winSCP problem!!!



iMrawius
27.04.2008, 09:35
Imam problem sa winSCP-om,nemogu da se ulogujem kliknem na Log in i on pise Connection Timed out,sta da radim.A radi mi i ADSL i WIFI router i kucao sam na Host name svoju IP addresu user na user nameu sam kucao root i na passwordu sam kucao alpine i nece da se uloguje a sve je radilo pre 7dana,da li se nesto poremetilo kada sam instalirao Google operativni sistem? ???

I cudi me nova IP adresa routera pre je bila 10.0.0.2 a sada 192.168.2.1 i ne mogu da udjem u podesavanja routera ja kucam u Web searchu 192.168.2.1 i on nista koristim MOzzilu

iMrawius
27.04.2008, 09:36
A winSCP mi je vise nego potreban(treba mi za File Permision za Terminal i za aplikacije) :'(

mile
27.04.2008, 13:25
1. proveri da li ti je ukljucen ssh u bossprefs ili services
2. proveri da li firewall dopusta winscp-u da poveze uredjaj sa kompom (ako imas i dodatne programe za firewall i njih proveri)
3. ako ti izbaci neku poruku da nije uspeo i da trebas da cekas 15sec cekaj i duze ako treba
4. skini najnoviju verziju winscpa sa neta (ima 4 fajla)
5. Proveri jos jednom dobro ip adresu iphona (znaci strelica na desno kada nadje ime mreze)
6. proveri da li je uopste winscp kompatabilan sa tim sto si ti instalirao (mislim na operativni sistem)

Vidi da li ce neka kombinacija da uspe!

iMrawius
27.04.2008, 14:20
1. proveri da li ti je ukljucen ssh u bossprefs ili services
2. proveri da li firewall dopusta winscp-u da poveze uredjaj sa kompom (ako imas i dodatne programe za firewall i njih proveri)
3. ako ti izbaci neku poruku da nije uspeo i da trebas da cekas 15sec cekaj i duze ako treba
4. skini najnoviju verziju winscpa sa neta (ima 4 fajla)
5. Proveri jos jednom dobro ip adresu iphona (znaci strelica na desno kada nadje ime mreze)
6. proveri da li je uopste winscp kompatabilan sa tim sto si ti instalirao (mislim na operativni sistem)

Vidi da li ce neka kombinacija da uspe!
Hvala mile,samo kako da nadjem najnoviju verziju Winscpa,imam Windows XP.

iMrawius
27.04.2008, 15:02
1. proveri da li ti je ukljucen ssh u bossprefs ili services
2. proveri da li firewall dopusta winscp-u da poveze uredjaj sa kompom (ako imas i dodatne programe za firewall i njih proveri)
3. ako ti izbaci neku poruku da nije uspeo i da trebas da cekas 15sec cekaj i duze ako treba
4. skini najnoviju verziju winscpa sa neta (ima 4 fajla)
5. Proveri jos jednom dobro ip adresu iphona (znaci strelica na desno kada nadje ime mreze)
6. proveri da li je uopste winscp kompatabilan sa tim sto si ti instalirao (mislim na operativni sistem)

Vidi da li ce neka kombinacija da uspe!
Mile sve sam uradio kao sto si ti napisao ali nece da se uloguje pise Network Error connection timed out :'(

mile
27.04.2008, 15:32
Iskljuci sve antivirus i firewall programe potpuno (cak i ovaj njegov) pa probaj!

iMrawius
27.04.2008, 15:44
Iskljuci sve antivirus i firewall programe potpuno (cak i ovaj njegov) pa probaj!
winSCP ima Firewall,ostalo sam iskljucio samo neznam kako se iskljucuje od winSCp a firewall ili stavec.Hvala sto mi pomazes :D

mile
27.04.2008, 15:55
Mislio sam na win-ov firewall!

iMrawius
27.04.2008, 16:05
Mislio sam na win-ov firewall!
Da iskljucio sam windowsove firewalle ali nece,a sto me najvise cudi je to sto nece da mi izbaci adresu mog routera kucam na Web search polju 192.168.2.1 i on nece da mi izbaci stranicu. :'(

Srdjaan
29.04.2008, 23:57
Imam isti problem ali rekli su mi da mi se to deshava zato shto ne pristupam preko winscp sa istog kompa na koji se kachim preko iphona.

iMrawius
30.04.2008, 10:46
Imam isti problem ali rekli su mi da mi se to deshava zato shto ne pristupam preko winscp sa istog kompa na koji se kachim preko iphona.
Kako to nije mi jasno. ???

Markisha
30.04.2008, 10:52
Mislim da je htio reci da se moras zakaciti na istu WiFi mrezu i sa kompom i sa Iphoneom da bi ti winSCP radio!

iMrawius
30.04.2008, 10:54
Mislim da je htio reci da se moras zakaciti na istu WiFi mrezu i sa kompom i sa Iphoneom da bi ti winSCP radio!
Ja i jesam zakacen sa istom mrezom i na winscp-u i na Wifi.

Lazar
30.04.2008, 10:57
e ajde ja psot necu da budem kuci za 30 1 i 2 ja cu razmislim sta bi moglo da te zeza sto se tice ovoga pa cu kad se vratim da ti kazem sta moze da se desi da te zeza i sta bi mozda trebao da probas da odradis.

iMrawius
30.04.2008, 10:59
e ajde ja psot necu da budem kuci za 30 1 i 2 ja cu razmislim sta bi moglo da te zeza sto se tice ovoga pa cu kad se vratim da ti kazem sta moze da se desi da te zeza i sta bi mozda trebao da probas da odradis.
E haval ti puno. :D

zastotako
30.04.2008, 13:11
da bi pristupio ruteru tvoja ip adresa na kompu mora da bude u istom domenu kao i ruter to znaci da ako ti je ruter na ip adresi 192.168.1.1
a komp na adresi 192.168.0.1 ti neces videti ruter ni pod razno, znaci idi na tcp/ip protokol i promeni ip adresu u bilo koju u ruterovom domenu npr. 192.168.1.2 inace default ip adresa rutera je uglavnom 192.168.1.1, i nemoj da stavljas istu ip adresu

imao sam ja slican problem, znaci stavi prvo da ti ruter bude u istom domenu kao i komp, automatski ce ti i iphone biti u istom domenu, ako ti to ne uspe udji u windows firewall u exceptions i add program tj. winscp, posle toga trebalo bi da se konektuje

iMrawius
30.04.2008, 13:54
da bi pristupio ruteru tvoja ip adresa na kompu mora da bude u istom domenu kao i ruter to znaci da ako ti je ruter na ip adresi 192.168.1.1
a komp na adresi 192.168.0.1 ti neces videti ruter ni pod razno, znaci idi na tcp/ip protokol i promeni ip adresu u bilo koju u ruterovom domenu npr. 192.168.1.2 inace default ip adresa rutera je uglavnom 192.168.1.1, i nemoj da stavljas istu ip adresu

imao sam ja slican problem, znaci stavi prvo da ti ruter bude u istom domenu kao i komp, automatski ce ti i iphone biti u istom domenu, ako ti to ne uspe udji u windows firewall u exceptions i add program tj. winscp, posle toga trebalo bi da se konektuje
E hvala sada cud a probam.thanks

iMrawius
30.04.2008, 13:58
da bi pristupio ruteru tvoja ip adresa na kompu mora da bude u istom domenu kao i ruter to znaci da ako ti je ruter na ip adresi 192.168.1.1
a komp na adresi 192.168.0.1 ti neces videti ruter ni pod razno, znaci idi na tcp/ip protokol i promeni ip adresu u bilo koju u ruterovom domenu npr. 192.168.1.2 inace default ip adresa rutera je uglavnom 192.168.1.1, i nemoj da stavljas istu ip adresu

imao sam ja slican problem, znaci stavi prvo da ti ruter bude u istom domenu kao i komp, automatski ce ti i iphone biti u istom domenu, ako ti to ne uspe udji u windows firewall u exceptions i add program tj. winscp, posle toga trebalo bi da se konektuje
Uh sta je to tcp/ip kako da stignem do nje. :'(

zastotako
30.04.2008, 14:25
desni klik na local area network i onda status,zatim pritisni propertis, tu nadji u prvom tab-u tcp/ip i kucaj ip adrese
subnet mask ti je 255.255.255.0
a za default gateway stavljas ip adresu ne od wlana nego od rutera odakle ti net dolazi, dns nemoj da diras

iMrawius
30.04.2008, 14:29
desni klik na local area network i onda status,zatim pritisni propertis, tu nadji u prvom tab-u tcp/ip i kucaj ip adrese
subnet mask ti je 255.255.255.0
a za default gateway stavljas ip adresu ne od wlana nego od rutera odakle ti net dolazi, dns nemoj da diras
uh,ja stvarno ne mogu da nadjem local area network...sorry ::)

zastotako
30.04.2008, 14:31
ok, koj internet imas?

iMrawius
30.04.2008, 14:45
ok, koj internet imas?
ADSL 512kb/s ako na to mislis.

zastotako
01.05.2008, 21:27
ok, udji u network conections i nadji tamo lokal area network, ako ti preko toga dolazi net, propertis na to i tu ti pise internet protocol(tcp/ip) kad ides propertis na to pojavice ti se ip adrese, verovatno ti je stiklirano da automatski uzima neke ip adrese ti to promeni i u prvo polje stavi da ti domen bude isti kao kod wlan rutera, tj znaci ako ti je ruter 192.168.2.1 ti stavi da ti bude 192.168.2.3 ili bilo koj drugi broj na kraju do 255, inace tebi ta dvojka odredjuje koji je domen. to bi treba da ti pomogne da pristupis ruteru..

iMrawius
01.05.2008, 21:36
ok, udji u network conections i nadji tamo lokal area network, ako ti preko toga dolazi net, propertis na to i tu ti pise internet protocol(tcp/ip) kad ides propertis na to pojavice ti se ip adrese, verovatno ti je stiklirano da automatski uzima neke ip adrese ti to promeni i u prvo polje stavi da ti domen bude isti kao kod wlan rutera, tj znaci ako ti je ruter 192.168.2.1 ti stavi da ti bude 192.168.2.3 ili bilo koj drugi broj na kraju do 255, inace tebi ta dvojka odredjuje koji je domen. to bi treba da ti pomogne da pristupis ruteru..
Hmmm,ja nemam tcp/ip ja kad klikndm properties u network conections neka sranje nemam ip adrese i to sto si rekao,jedino kada klinem dva put na ikonicu onda se pojavi IP adress subnet mask adres itd,hvala sto mi pomazes ali ako nece onda ::)

zastotako
01.05.2008, 22:09
uff, tesko je ovako na nevidjeno :) sad si i mene zbunio , u svakom slucaju ako ti radi internet na iphonu preko wlan onda samo treba da podesis firewall i winscp ce da radi

iMrawius
11.05.2008, 19:31
A kako da promenim file permision preko terminala posto sada mi ne radi iPhone PC Suit.

iMrawius
30.07.2008, 13:20
evo sta kazu sa njihovog sajta/All reasons and hints for “Network error: Connection refused” above apply to this error too. Da li neko moze da mi pomogne posto mi treba file permision za one krekovane igrice.Ako neko uspe da mi pomogne znaci bicu mu dozivotni duznik. :'(

mile
30.07.2008, 18:38
evo sta kazu sa njihovog sajta/All reasons and hints for “Network error: Connection refused” above apply to this error too. Da li neko moze da mi pomogne posto mi treba file permision za one krekovane igrice.Ako neko uspe da mi pomogne znaci bicu mu dozivotni duznik. :'(

Kucas: chmod -R 0755 /Applications/*.app Gde ti je zvezdica tacno ime foldera (sa malim i velikim slovima)

iMrawius
30.07.2008, 23:32
evo sta kazu sa njihovog sajta/All reasons and hints for “Network error: Connection refused” above apply to this error too. Da li neko moze da mi pomogne posto mi treba file permision za one krekovane igrice.Ako neko uspe da mi pomogne znaci bicu mu dozivotni duznik. :'(

Kucas: chmod -R 0755 /Applications/*.app Gde ti je zvezdica tacno ime foldera (sa malim i velikim slovima)
hvala puno.

Zaza123
15.04.2009, 13:27
super savet, ja se već mučim danima! >:(