PDA

Pogledati punu verziju : 2 windowsa



torla
08.03.2010, 21:57
instalirao sam vistu i xp na razlicite particije,
dali mi neko moce pomoci kako da pokrecem kad i jedan i drugi, ono kad palim PC da me pita koji cu da odaberem,
trenutno mi radi xp jer sam ga zadnjeg instaliro..

Godzilla
08.03.2010, 22:25
Mislim da u biosu ima opcija da se namesti sa koje particije da cita sistem!!! Aj pogledaj pa javi da li sam pogodio...cini mi se da sam video...

torla
08.03.2010, 22:45
ima u biosu da odabere koji hard disk da pokrece prvi ali u mene je na jedno disku obe particije.
mislim da nije to to imal neko drugo resenje

Godzilla
08.03.2010, 22:49
Ja mislim da je to to, ali ne ljuti se ako gresim...kapiram da ima da se biracial particija cak, pa probaj da nadjes nista te ne kosta... Sorry ako gresim... Ako ne saznas do sutra, pusti mi pp da pitam ortaka koji "zna znanje"...

torla
08.03.2010, 22:54
ja mislim da to ide preko dual boot aplikacije ali neznam tacno sta i kako,
sve sam pregledo u biosu i nema nista

Sharky
08.03.2010, 22:55
Ja koristim XP i 7. isto na dve particije, svaki put kad palim komp pita me koji da podigne.
Isto tako sam ima i na starom kompu i isto me pitao.
Pokusaj u biosu da stavis da ti prvi (master) BOOT bude CD ili bilo sta osim harda.

nex91
08.03.2010, 23:06
Nije fora u tome.... Pravilo je kad se instaliraju windows sistemi da uvek ide prvo starija verzija pa onda novija u prevodu u tvom slucaju prvo instaliraj xp na bilo koju particiju,recimo D a onda na C instaliraj vistu... Ne razumem se bas u iphone,jos sam nov,ali u windows se razumem podosta... :D
Samo je to...uvek prvo stariji pa noviji...i pitace te na pocetku koji sistem hoces...ja imam xp i win 7, reinstalirao sam oba po 20,30x i uvek radi...
Pozdrav!
Edit:i da...zaboravio sam...ako hoces slucajno da reinstaliras kasnije XP,moraces i vistu posle njega da bi se ispostovao taj redosled...jbg ali tako je :D
ako ostane vista a okines XP pomutice se boot file... to je to :D

Sharky
08.03.2010, 23:10
E ovo vec ni ja nisam znao, i kod mene je bio prvo xp instaliran.
A zasto radis reinstal? Iz xp-a uradis backup particije na kojoj ti je win7 i posle samo vratis sve, i obrnuto

torla
08.03.2010, 23:13
sacu da probam da instaliram xp pa onda win 7 a do tad cu se zabaviti na iphoneu.
a jeli bolje da je xp na x: particiji a win 7 na C:

nex91
08.03.2010, 23:14
ma volim kad ga okinem skroz,sve iznova...znam da sam pocistio sve sto nije valjalo i to... by the way sharky imam par pitanja za iphone... mozes li da mi pomognes? jel imas skype ili slicno da te priupitam nesto ako imas vremena? hvala
edit:@ torla nije bitno ali meni je licno preglednije da win7 stavim na C a xp na D disk... a ostali E,F,G,H su mi za podatke...

torla
08.03.2010, 23:22
Tako sam i ja mislio. Hvala probam pa javljam

Sharky
08.03.2010, 23:24
Koji god da dignes bice c, znaci ako dignes xp on ce biti na c, a ako dignes vistu onda ce ti particija sa vistom biti c. Tako da je ne bitno.
@nex91:
pitaj slobodno

mikenzi
08.03.2010, 23:32
Ne mora da dize sistem opet, treba samo da prepravi boot.ini fajl koji mu je na root-u C particije

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Samo stavi da mu partition bude 1 ili 0. Naravno pre toga napravi backup...

torla
08.03.2010, 23:49
gotovo je sad, zavrsio xp sad ide win 7

CJay
08.03.2010, 23:53
ili moze da se doda linija slicna ovoj iznad u boot.ini fajl...zaboravio sam tacno kako ide, proguglaj malo, naci ces sigurno...pa onda kad palis komp on ti ponudi onu opciju da biras koji ces sistem da pokrenes...radi 100%, ja sam tako imao vistu i xp...ali poodavno je to bilo, pa sam i zaboravio tacno kako ide...

Lazar
09.03.2010, 00:25
ima mnogo programa u kojima mozes da pravis boot meni :)

ja sam pravio za win i mac :)

torla
09.03.2010, 00:29
evo probo sam prvo xp pa win 7 ne radi

Sharky
09.03.2010, 00:32
Lazo kako radi mac na pc masini, isplati li se probati?

torla
09.03.2010, 00:48
kako da nadyem boot.ini na win 7

Lazar
09.03.2010, 01:32
pa znas kako meni nije lose radio... sluzio mi je za xcode... nisam namestio wifi i lan ali sam uzeo eksternu karticu usb wifi za 10 evrica i namestio nju :)
radila mi graficka u full rezluciji zvuk usb sve zivo... nije lose sto se mene tice... mada od kad sam reinstalirao win i brisao ceo HDD nisam ubacio mac osx ali cu uskoro opet...

mikenzi
09.03.2010, 01:41
Ali zato Window na Macu, lagana instalacija :)

.stefan
09.03.2010, 10:27
@torla:Skini i instaliraj EasyBCD i preko njega namesti bootloader za dual boot!lako se kotisti i provereno 100% radi bez obzira koji si win instalirao prvi!
Evo malo pomoci:

http://www.ehow.com/i/#article_4900122

ako ti ne odgovara ovaj izguglaj neki drugi tutorial,mada mislim da ti nece trebati,jer se program dosta lako koristi!

igne
11.03.2010, 10:05
pa znas kako meni nije lose radio... sluzio mi je za xcode... nisam namestio wifi i lan ali sam uzeo eksternu karticu usb wifi za 10 evrica i namestio nju :)
radila mi graficka u full rezluciji zvuk usb sve zivo... nije lose sto se mene tice... mada od kad sam reinstalirao win i brisao ceo HDD nisam ubacio mac osx ali cu uskoro opet...

kako si nasao koji je dobar za tvoj pc? koju konfiguraciju imas? ja sam hteo vec odavno da probam mac ali kazu da je jako tesko pogoditi verziju da ti radi bar vecina stvari koje ti trebaju..

moja konfiguracija je:

CPU: Intel E7300
VGA: HD3870 oc edition
RAM: DDR2 PC800 4GB
HDD: Samsung 500gb
Motherboard: Gigabyte DS3L
OS: Windows 7 64-bit

znas mozda koji verziju osx da probam?

Lazar
11.03.2010, 15:00
imam acer aspire 7738g...

skinuo 10 komada probao i saznao :)

i da mnogo sam googlao :)

Boogy
11.03.2010, 15:08
Nije ti potrebno da imas Win XP i Win 7! Uglavnom u 7-ci mozes sve da pokrenes sto i u Xp-u!!!! Druga je stvar ako imas windows server i win7 npr. ili linux!

igne
11.03.2010, 15:09
znaci na laptop si stavio, ja imam dell inspiron 1525 intel core2duo, googlao sam i ja ali mi vec bilo dosta pa sam odustao, znaci otupavio sam od citanja, neki su mi preporucivai ovu neki onu verziju na kraju sam odustao..

Lazar
11.03.2010, 15:16
hehe ja sam naso za moj da je neko pisao na spanskom pa sam prevodio uz pomoc googla pa sam se snalazio :)

mada to mi nije bas pomoglo mnogo pa sam onda nabadao :)

igne
11.03.2010, 15:26
uglavnom svi se slazu da je gotovo nemoguce naci verziju da ti sve radi kako treba..

torla
11.03.2010, 16:24
Nije ti potrebno da imas Win XP i Win 7! Uglavnom u 7-ci mozes sve da pokrenes sto i u Xp-u!!!! Druga je stvar ako imas windows server i win7 npr. ili linux!

kod mene TV kartica ne radi bas najbolje na win7 tj. kada snimam ne zvuka... dok na xp radi perfektno. tako da nije isto i na win 7 i u xp-u!

Sharky
11.03.2010, 17:27
Isti problem sa tv karticom i isto resenje :)
Zvuk za tv karticu je na win7 gotovo nemoguce namestit, guglao sam 3 dana, i svi samo kukaju ali nigde resenja, ah da, ni daljinac ne mogu da namestim za tv karticu.
A sto se Mac OS-a tice, guglao sam i trazio kako da ga instaliram na obicnu PC masinu, i dosao sam do resenja: kupim macbook i resio sam problem :)

maxo95
11.03.2010, 20:13
Ja imam zvuk :P Samo sam install program koji sam dobio uz tv kartu i eto... Mozda sam jos nesto uradio, sad se nesto bas prisecam kad si rekao... Ako se setim javljam ;)

torla
11.03.2010, 21:16
ja sam daljinac nastimo skidanjem novog softvera za tv karticu, i sto se tice zvuka radi kada pojacas sound/speaker/levels/CD Audio ali kada snimam film,seriju ili sl. snimi on ali nema zvuka( za gluhonjeme)

torla
17.04.2010, 00:04
uspjeno uradio dual boot kome treba nek se javi

mikenzi
17.04.2010, 00:12
Au, gledam kad si pokrenuo temu i bio je 8. mart. Nije valjda da ti je trebalo mesec i 9 dana da napravis Dual Boot?

torla
17.04.2010, 01:17
pauziro sam pa kad sam dizo sistem pokuso sam i uspjelo je prije pola mjeseca pa sam vidio ovu temu i da napisem ako kome trebadne.. mocno je