PDA

Pogledati punu verziju : Kako promeniti Nat type na Sony PlayStation 4



Zivansi
17.08.2018, 12:49
Zna li neko kako da promenim Nat type na Ps4. Trenutno mi je Nat type 3(stricted) a treba mi 1 ili 2. Pokusavao sam svasta nesto na routeru, ali nece da ga otvori, pa nece. Dozvolio sam u DMZ, ali i dalje ne menja Nat sa 3.

SG999
17.08.2018, 13:22
Mozda moze operater da ti uradi nesto. A da imas Nat1 mora valjda sve da bude otvoreno sto nije sigurno. Nat2 imam i to je dovoljno.

Zivansi
17.08.2018, 13:26
Sa 3 nikako ne mogu da ga svucem.

maaxiimus06
19.08.2018, 00:48
Jel' ti pravi probleme sa chatom u party ili???

Zivansi
19.08.2018, 07:23
Nisam siguran za chat, nego me stalno ubacuje da budem sam u lobby-u. Dosta puta me i izbaci iz online-a.

zabrljanje
19.08.2018, 07:57
Formirana tema posto nije za Off Topic temu. Svima je korisnije.

Zivansi
19.08.2018, 08:52
Mozda moze operater da ti uradi nesto. A da imas Nat1 mora valjda sve da bude otvoreno sto nije sigurno. Nat2 imam i to je dovoljno.

Kda sam zvao operatera, imali su dva pitanja. Da li imam internet i da li je dobra brzina. Tu se svaki vid komunikacije sa njima zavrsava, posto samo to znanu da pitaju.

Baraba
25.08.2018, 08:35
Ne znam za Sony, ali što se tiče intrnet provajdera i CG NAT, vidi da li si isti popio preko IP adrese. Kanal za p2p, voip, online igre, VPN, IP Cam itd. Više vas deli istu adresu.
CG NAT je privremeno rešenje do prelaska na IPv6, a kod nas zakupili te adrese kao da su za stalne, osećam da će biti aktuelne dugo.
Ako se kačiš direktno na modem, u cmd kucaj ipconfig /all, ako se kačiš preko rutera, onda u podešavanjima rutera pogledaj šta ti stoji za WAN.
Adrese su 100.64.0.0 – 100.127.255.255.
Ako jesi, zajeb žešći, SBB ne skida, MTS valjda da ako im pišeš, moliš, voliš... Možeš da probaš sa nekim VPN, ali neki serveri VNP imaju problem kada ima više klijenata sa istom adresom, diskonektuju se. Ili doplata za privatnu IP.

Zivansi
25.08.2018, 08:56
Hvala na odgovoru [emoji4] Idem preko wi-fi, Telekom je u pitanju.

Zivansi
27.08.2018, 20:39
Update: Vratio sam se na starog providera, Kopernikus, protok 100/5, Nat type 2 sada, ali i dalje je problem sto me prvo izoluje u igri, pa izbaci iz online moda. Ludilo. Na ovom modemu imam i opciju port forward, ali mi citava stvar nije bas najjasnija sa udp i tcp brojevima itd.

SG999
28.08.2018, 14:20
Mislim da onda nije stabilan net. Jel si probao preko kabla?

Zivansi
28.08.2018, 15:04
Pa preko kabla i jeste konektovan.

SG999
28.08.2018, 16:36
Onda probaj drugim ruterom ili da mozda kabal zeza