PDA

Pogledati punu verziju : Windows 7 - da ili ne?



iphone-srbija
05.01.2010, 13:41
Posto vidim da se u mnogim temama provlace za i protiv Win7, mozda nije lose da imamo posebnu temu gde mozemo da razmenjujemo iskustva.

Moji prvo utisci, nakon par dana koriscenja su da je Win7 odlican operativni sistem!

Verovatno cu imati par zamerki, al da ostavimo jos malo da se igram sa njim :)

perkele
05.01.2010, 13:50
Mnogo je bolji od Viste, ja sam ga instalirao na jedan od Lap Topova...
E sad, posto imam servis telefona, probao sam jedan dan da instaliram Setool i nije radio, sutra cu probati ostale Boxove pa cu videti sta se desava...

zixY
05.01.2010, 13:51
Totalno DA! Windows 7 je mnogo bolji od svih svojih prethodnika. Super interfejs. Do sada nisam imao losih iskustva :D Sve radi perfektno, a koristim ga jos od prve beta verzije.

Windows 7 Ultimate x64 RTM

1024
05.01.2010, 14:05
Da.
Resen problem, moze lock.
... :vb_kez:


Salu na stranu: novi Windows > stari Windows. Ma koji Windows bio u pitanju. Svako ko kaze suprotno nema pojma, vec samo ponavlja ono sto je cuo iz medija.
Sad, koliko je bolji od starog o tome vec moze da se diskutuje...

Koren
05.01.2010, 14:07
Win7 je kod gotovo svih korisnika koji su ga instalirali na probnom radu. Tako da o finalnom sudu o njemu treba jos malo sacekati, pogotovo do izlaska prvog service pack-a. Jer kao i uvek MS tu dosta stvari zakrpi.

Sto se tice nekih stvari koje su me odusevile na prvi pogled:
Instalacija i drajveri
Instalacija koja je preuzeta sa viste i koja bas jednostavnim koracima vodi korisnika. Instalacija skoro svih drajvera potrebnih za osnovni rad racunara pri prvom update-u. Naravno za neke stvari je ipak posle potrebno instalirati custom drajvere.
Takodje, podrska proizvodjaca hardvera ovom sistemu. npr za tastauru i mis (logitech lx 501) nije bilo drajvera kad sam instalirao win7, sto znaci da mi poila multimedijalnih tastera na koje sam navikao ne rade. 4 dana kasnije stize mi update za drajvere za moju tastaturu i sad sve super radi . Naravno da ako je neko instalirao nedelju dana pre mene win7, on je na ove drajvere cekao nedelju i 4 dana, ali svejedno je ql vreme odziva :)

Networking
Stvarno nisam video jednostavnije povezivanje u kucnu mrezu dva ili vise win7 i deljenje stampaca i slicnih stvari. Sve je gotovo u 2 klika jos prilikom instalacije, ukoliko otkrije da postoji mreza.
Tu ima i jedan minus, a to je povezivanje win7 i XPa, stvarno ih je muka naterati da se medjusobno vide, ali nadam se da ce se to vremenom srediti kroz neki SP.

Za sad imam pozitivno misljenje o njemu. Smatram da je dostojan naslednik XPa, jedino sto me smara je sto ce ove glavonje is MSa za 2 god da izbace win8 i sto ce nas navoditi da menjamo sisteme mnogo cesce nego do sad. Mislim da je uspeh XPa bio bas u tome sto je dugo bio na trzistu i sto su uspeli da ga ispeglaju i zakrpe toliko.

PozZ

Lazar
05.01.2010, 14:07
Kad je izaso xp odmah sam ga instalirao i koristio do pre 3 meseca. Vista mi je bila ocajna nisam je ni probao. Win7 sam stavio pre 3 meseca i radi kao lud. Upravo instaliram win7 x64 pa cu da vidim i on kako se ponasa...

TnT
05.01.2010, 14:20
Win 7 je zaista dobar os za sada koliko vidim, koristim ga oko 2-3 meseca, i mnogo je brzi od viste, zaista svima bih preporucio win 7 jer je zaista odlican os... vrlo jednostavan os...;):)
a sto se tice update-a, meni update na win 7 ultimate radi odlicno, a to naravno nije legalan win:)...zaista super radi update...ne znam zasto neki kazu da update ne radi...

.stefan
05.01.2010, 15:08
Kazu zato sto ga nisu probali!:)

Moj odgovor:Apsolutno DA!

Btw Snipping Tool mi je vrh,ne moram da se bakcem sa printscreenom pa da seckam!:)

Koren
05.01.2010, 15:09
Jedna informacija za ljude koji se odluce da kupe ovaj win, ili da ga uzmu sa fakulteta u slucaju studenata.

Sa jednom licencom tj kljucem, win7 je moguce instalirati na 2 racunara. Od toga jedan desktop a drugi laptop. Ukoliko prilikom validacije kljuc ne prodje, treba samo da se zovne MS kod nas da izdiktiraju neki 50tocifreni broj i moci ce da se aktivira i na laptopu. Ovo je saopsteno tokom win7 prezentacije na mom fakultetu.

Ovo me je bas prijatno iznenadilo, s'obzirom da preko faksa mogu da uzmem i 32bit i 64bit verziju odvojeno sto bi znacilo da mogu da imam 4 licencirana win za dz :) Takodjue svaka buduca verzija (SP1, SP2...) se posebno vodi, tako da nece ponestati licenci :)

PozZ

PS znam da ne postoji razlika izmedju licenciranog i nelicenciranog, jer su crack-ovi sve bolji i bolji, al, kad je dzabe, ne skodi imati licencu ;)

TnT
05.01.2010, 15:14
ma moze taj jedan isti win 7 original da se instalira na gomilu racunara a ne na samo 2, jer ti samo nazove microsoft i kao kazes morao si da reinstaliras sistem zato sto ti recimo crko hard disk, ili ja mislim da on moze da se online registruje kao i win xp i vista online valjda 15 puta, tako da moze na bas dosta kompova da se instalira taj legalan win...

tako sam ja ranije imao xp legalan i instalirao sam ga meni na 2 kompa i kod ortaka jos, ukupno na 10 kompova i svi su bili legalno registrovani...:):)

a i istina je da su krekovi stvarno dobri, samo ti ukloni licencu kao i da ne postoji i sve radi ostalo kao i kod legalnog...;):)

zexx0r
05.01.2010, 15:23
Što se moje konfiguracije tiče, Win7 32bit mi se ne sviđa jer postoji neko krckanje u zvuku.
Bilo da se radi o filmovima, o OS sounds, o mp3 muzici - uvek ima krckanja.
Pokušao sam da instaliram Vistine drajvere, čitao po WinSEVEN forums i niko nema rešenje,
a mnogo ljudi ima taj problem... Zbog toga, ja ne mogu da ga koristim :(

Ostalo je perfekcija.

1024
05.01.2010, 15:29
Koliko sam ja cuo, krekovi za sedmicu (tj. bar jedan od njih) zeznu sedmicu da misli da je uvek u "predaktivacionom periodu" (onom od 30 dana), a u isto vreme zeznu Windows Update da misli da je Windows aktiviran, i onda i jedno i drugo radi :)

@Koren: Tokom win7 prezentacije na mom fakultetu su nam rekli da "se sedmica jos lakse krekuje nego Vista"... bukvalno tim recima :D

Koren
05.01.2010, 15:31
Na isti problem sam naisao kada sam instalirao na jedan laptop. Valjda ce brzo da izbace neki update povodom toga, ili bar neki set drajvera proizvodjaci pojedinacno. Sva sreca pa nije puno zahtevan korisnik, pa ima strpljenja da saceka da srede to :)

edit: @1024, drugar sa VETS mi je rekao da je kod njih lik maltene pricao "mozete vi da uzmete licenciran od faxa, ali sta ce vam...." Taj lik sto drzi prezentaciju je totalni freeminder :D

PozZ

shO
05.01.2010, 16:04
Win 7 4life! :)

dado
05.01.2010, 17:59
I ja imam sam riječi hvale za Win7, stvarno je extra i lak za korištenje i pri tom brz.
Absolutely yes ! :)

BaneK
05.01.2010, 18:01
Naravno Win 7 koristim ga zadnjih mesec dana i prezadovoljan sam,odlican OS!

.stefan
05.01.2010, 18:25
Ja sam posle instalacije,skinuo crack za aktivaciju posle koga mi je izbacio da je windows temporary activated,a zatim sam instalirao i genuine crack posle kojeg se aktivirao i sve radi savrseno ukljucujuci i update!

Koren
05.01.2010, 18:26
hehe, jos samo iJova da nam se javi i obraslozi onaj svoj komentar da je krs :) ;)

PozZ

shO
05.01.2010, 18:33
@.stefan
kakav crack?! Za Win 7 postoji samo AKTIVATOR :)

zixY
05.01.2010, 18:44
Ma Jova pljuje Windows ( ili kako on kaze Winblows ) :D Windows 7 FTW :D Drugi neka pricaju sta hoce :)

iJova
05.01.2010, 19:44
ohohohho zixY, nova titula... lepo, svaka cast!(konacno neki predstavnik maloletnih lol :)) :)

Rekao sam za Vistu da je krs, sedmica je u redu :)

Kapetan
05.01.2010, 21:17
koristio sam i betu (koja je jos tada na mom lap topu radila bolje od XP-a :party::party: ) pa RC i na kraju preko faxa uzeo 32-bit i 64-bit i radi perfektno. Jedino sam imao problema oko umrezavanja sedmice i XP-a nekad hoce nekad nece da mi pokaze foldere sa drugog racunara ali uglavnom je sve ok.

Kad sam imao XP nisam ni pomisljao da palim vise programa (PS, Premier, soundbooth i jos nesto) a na sedmici sve radi zadovoljavajuce. Brzo se dize sistem, do sada nisam imao problema sa drajverima a kachio sam sve i svasta na komp.

Sve u svemu, preporuka svima koji se jos uvijek razmisljaju dal' da prelaze.

MegaSkot
06.01.2010, 12:49
Kazu zato sto ga nisu probali!:)

Moj odgovor:Apsolutno DA!


To je tvoje mišljenje. Probao i deinstalirao smeće. Neki programi neće da rade na Win 7, a meni trebaju. Desktop je kopija u pokušaju Mac OS X-a. Umrežavanje sa XP-om je loše a i to mi primarno jer imam server na kom držim sve dokumente. Možda SP popravi stanje.

zixY
06.01.2010, 14:57
Na Windows 7 radi sve moguce!

1024
06.01.2010, 15:16
To je tvoje mišljenje. Probao i deinstalirao smeće. Neki programi neće da rade na Win 7, a meni trebaju. Desktop je kopija u pokušaju Mac OS X-a. Umrežavanje sa XP-om je loše a i to mi primarno jer imam server na kom držim sve dokumente. Možda SP popravi stanje.

Zbog programa koji nece da rade na sedmici napravljen je "XP Mode". U sustini Windows podize nevidljivu virtuelnu masinu sa XP-om i pokrece program pod njim. Od svega toga ti vidis samo prozor svog programa (sa XP temom :) )

Sto se tice umrezavanja sa XP-om: XP je star deset godina! Probaj XP da umrezis sa Windows-om 95, pa vidi da li ce "umrezavanje da bude lose" ili nece ;)

A sto se Desktop-a tice... ne znam za desktop, ali ne verujem da je iko video sedmicin taskbar a da nije rekao "omg Dock :O" :vb_kez: Ali u Microsoftu imaju dobre izgovore za to :)

zixY
06.01.2010, 15:18
Za XP Mode ( Windows Virtual PC ) su potrebni i procesori koji to podrzavaju, ako se ne varam? :D

.stefan
06.01.2010, 17:42
@shO:crack,activator......you name it!!:D

1024
06.01.2010, 18:11
Za XP Mode ( Windows Virtual PC ) su potrebni i procesori koji to podrzavaju, ako se ne varam? :D

Tacno, treba hardverski da podrzava virtuelizaciju. Ali to ima svaki relativno noviji procesor... barem tako pricaju. Ja nekim cudom imam "relativno noviji procesor" koji nema VT. Baksuz :) Ali generalno gledano, ko danas kupi nov kompjuter imace procesor koji podrzava VT.

Koren
08.01.2010, 13:46
Za one kojima se svideo GodMode :)

Da ponovim pricu, napravite folder i date mu ime:

‘GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}‘ (naravno, bez navodnika)

Imate precicu ka velikom broju podesavanja na jednom mestu.

Nasao sam jos tih "kodova" koji mogu da idu u nastavku i svaki daje precicu prema necem drugom. Tako da probajte, mozda nadjete neku koja zivot znaci ;)

{00C6D95F-329C-409a-81D7-C46C66EA7F33}
{0142e4d0-fb7a-11dc-ba4a-000ffe7ab428}
{025A5937-A6BE-4686-A844-36FE4BEC8B6D}
{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}
{1206F5F1-0569-412C-8FEC-3204630DFB70}
{15eae92e-f17a-4431-9f28-805e482dafd4}
{17cd9488-1228-4b2f-88ce-4298e93e0966}
{1D2680C9-0E2A-469d-B787-065558BC7D43}
{1FA9085F-25A2-489B-85D4-86326EEDCD87}
{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}
{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
{2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}
{241D7C96-F8BF-4F85-B01F-E2B043341A4B}
{4026492F-2F69-46B8-B9BF-5654FC07E423}
{62D8ED13-C9D0-4CE8-A914-47DD628FB1B0}
{78F3955E-3B90-4184-BD14-5397C15F1EFC}

PozZ

ps na pocetku ne mora da stoji GodMode, mozete da napisete sta god hocete.

bgillegal
08.01.2010, 14:50
Au, ovo iz poslednjeg posta je jako zanimljivo! Kako dodje do toga ne znam i svaka ti cast :)

Erceg
05.02.2011, 17:35
imam jedan problem sa Windows 7...bilo koji program da skinem ili da ubacim kada kliknem na njega da ga instaliram iskoci mi neki error,i nece da mi otvori dosta strana na net-u izbacuje stalno da mi je ikljucen ssl protokol a ja proverim on ukljucen....
ako je neko imao ovak prob i ako zna resenje molim za pomoc

alexandargh
05.02.2011, 19:35
Windows 7 je odličan OS, u mnogome napredniji od XP-a i Viste. Imam ga još od kad je zvanično izašao RTM (Oktobar 2009.) i radi bolje od XP-a ever since. Drajveri su bili spremni direkt posle instalacije. Dosta je stabilan, i nikada mi nije crashovao. I još jedna stvar koju sam primetio, kad mi naprimer nestane struje i on se iznenada ugasi (dešavalo se dosta puta pošto mi je crkao ups) on se bootuje kao da se ništa nije desilo, dok mi se XP rušio skroz više puta kada bi se to desilo. Jedini problem na koji sam naišao je umrežavanje kompa sa XP-om i mog.

E sad, imam pitanje u vezi updatea. Otkad ga imam, nisam palio update jer znam još sa XP-a da pravi probleme. Da li sad smem da palim update, ili da jednostavno instaliram SP1 (koji je izašao skoro)?

shO
05.02.2011, 19:58
@alexandar

Ma samo pici update sve fercera ko doxa..

Ja imam WIndows 7 OEM mada sam koristio i sa Windows Loader by DAZ i sve radilo perfektno... :)

Ja sam se vratio na XP, eto cisto da me zelja mine... al cu se vratiti na Win 7 za jedno mesec dana :D

Erceg
05.02.2011, 20:00
jel ima ko da mi odg?

shO
05.02.2011, 20:01
@Erceg

Format is solution...

komsa
05.02.2011, 20:11
@erceg pokreni instalaciju kao da ces instalirati novi win7 pa klikni na repair windows.......sacekaj i ako je problem u njemu sam ce sebe popraviti.......

koristim 7-cu(64bit) vise od godinu i stvarno je the best........nekoliko meseci sam se zezao sa vista-om i nisam uspeo da namestim sve kako sam hteo ali 7-ca je sasvim druga prica.........svaka preporuka

Erceg
06.02.2011, 15:33
danas sam pokusao i obican XP sp2 iopet isti problem kao kod Win7...jedino mi radi normalno neki XP+...nznm do cega moze biti?

shO
06.02.2011, 15:34
@Erceg skini original Windows XP SP3 (dacu ti link) OEM verzija sa serijskim brojem i uzivaj!

alexandargh
06.02.2011, 15:53
@alexandar

Ma samo pici update sve fercera ko doxa..

Ja imam WIndows 7 OEM mada sam koristio i sa Windows Loader by DAZ i sve radilo perfektno... :)

Ja sam se vratio na XP, eto cisto da me zelja mine... al cu se vratiti na Win 7 za jedno mesec dana :D

Znači mogu slobodno da ga stavim da apdejtuje? Ovaj na kompu mi je bio OEM preactivated, pa zato ne znam.

A sad sam ponovo instalirao Windows 7 na netbooku, i njega sam aktivirao tim loaderom što pominješ, njega ću da stavim da se apdejtuje. On ga prevari da je valid? :vb_happy:

shO
06.02.2011, 16:01
Windows loader napravi da ti je Win 7 original i mozes raditi update normwalno..
Evo ti link...

http://forums.mydigitallife.info/threads/8632-Windows-Loader-The-Official-Thread

komsa
06.02.2011, 16:02
u poslednje vreme,microsoft uspesno deaktivira loader-e....posle nekih update-a kao sto je npr KB971033 windows pocinje da prijavljuje da nije validan.....


http://www.mydigitallife.info/2010/02/13/wat-update-kb971033-disables-windows-7-activation-cracks-with-dynamic-signature/comment-page-1/ (http://www.mydigitallife.info/2010/02/13/wat-update-kb971033-disables-windows-7-activation-cracks-with-dynamic-signature/)

posle toga je najbolje ukloniti WAT(windows authentication technologies) sa "remove WAT" :cool:

shO
06.02.2011, 16:03
@komsa

Jednostavniji nacin je da zaobidjes taj update ili ga izbrises (uninstall) i miran si :)

maaxiimus06
06.02.2011, 16:11
ne moze se unistal bez WAT...
nego kad upadne ovaj update,onda sa wat ga deinstaliras,restart i njega nema vise i nece ga biti i w7 je validan...

shO
06.02.2011, 16:14
@maaxiimus

hahahahahah, sta bre ne moze hahahahahahahaha... ocigledno je da vam neko puni glavu glupostima..

U slucaju da se instalira neki update koji vam skine aktivaciju, izbrisite udpate i ponovo odradite aktivaciju i to je to! Provereno.. radi!

maaxiimus06
06.02.2011, 16:16
nema potrebe da se toliko smejes,ja sam to doziveo,i citao po drugim forumima da ima jos takvih, da nisam mogao da deinstaliram taj update pa sam tek posle WAT uspeo da ga skinem i sada sve radi kao tvoja doxa ;)

shO
06.02.2011, 16:19
@makjaskdas

Sve u svemu radi i ovako.

komsa
06.02.2011, 16:21
@sho lako cemo za mene,ja instaliram novi windows dok si rekao keks,slucajno sam cuo za ovaj update.....ljudi klikcu sve i svasta....imao sam vec dve "7"-ce na aktivaciji zadnjih nedelju dana.....inace imao sam jedan slucaj da mi se vratio za dva dana ponovo pa sam primenio WAT-remover...............sad je sve ok

alexandargh
06.02.2011, 16:22
Nađoh ovo, dole ima objašnjeno da li sme da se pokrene apdejt. Inače, sad ću da apdejtujem, pa ću posle 16. februara birati koje apdejtove da instaliram, pa ću zaobići ovaj. A kako da znam da nisu u neki drugi apdejt ubacili genuine check? Nikad se ne zna.


http://forums.mydigitallife.info/threads/7126-The-Official-Windows-7-Repository

rikee
06.02.2011, 18:35
Imam W7 Enterprise SP1 sveze instaliran, i posle RemoveWAT odradio full update bez problema, tako da ne pije vodu prica da ne mogu da se rade update-i

Erceg
06.02.2011, 20:28
@Erceg skini original Windows XP SP3 (dacu ti link) OEM verzija sa serijskim brojem i uzivaj!

a jel imas tako nesto za win7 pa da stvarno uzivam? :)

shO
06.02.2011, 20:29
@Erceg

Mogao bi da potrazim (kad dodjem kuci, jer sam trenutno kod devojke)..... :)

Erceg
06.02.2011, 20:49
e vazi hvala ti ;) nego me samo jos ovo zanima jel moze na win7 da se drpa net kao i na XP-u? :D

woya90
06.02.2011, 21:14
win7 samo reci hvale!

najbolji krek za win7 je: removeWAT... uvek imate aktivni win... jednostavno izbrise iz sistema sve sto je vezano za aktivaciju i ta cuda...

Erceg
23.03.2011, 19:18
Upravo sam instalirao Win7 i sto sam primetio a opsano me nervira kad pomeram mir treperi mi strelica da li je to normalno ili je to nesto do mene?:brickwall:

iBlackMagic
23.03.2011, 19:29
Imam vistu kod mene na kompu i prilocno me je smorila,kod buraza sam video win 7 i odusevio sam se... Moze li neki link za Win 7 Ultimate,Home Premium ili koji je vama bolji? :)

.stefan
23.03.2011, 19:44
Ne mogu linkovi,takav sadrzaj je zabranjen na ovom forumu,pun je internet linkova,pa nadji sam!

Ultimate naravno...

Erceg
23.03.2011, 19:50
jel moze odg?

miodrage
23.03.2011, 20:55
Ultimate u svakom slucaju.
@Erceg - kod mene sve radi normalno, probaj da udjes u control panel pa Mice pa tu da promenis temu za misa. Takodje, pogledaj malo settings graficke.

Erceg
23.03.2011, 21:15
bilo koju da stavim temu isto treperi kad pomeram,a kako to za grafiku? ocena mi je 3.9 dal' nije mnogo lose pa me zato zeza ?

woya90
24.03.2011, 04:50
ne nije do ocene sigurno... to nema veze sa tim...

Erceg
24.03.2011, 12:16
pa sta mislite do cega moze biti?

Luk492
24.03.2011, 14:49
Instaliraj drajvere za graficku(skini sa oficijalnog sajta), nemoj koristiti one sto je win7 instalirao...

miodrage
24.03.2011, 17:11
Idi opet u control panel pa mouse - tu vidi da ti nije nesto ukljuceno sto ovo radi - recimo hide mouse pointer while typing. To hoce ponekad da pravi problem.

Erceg
24.03.2011, 21:32
instalirao sam svoje drajvere,a hide mouse pointer while typing sam sad iskljucio ali i dalje trepce :D jedino mozda prodadi kad restartujem komp :D

Erceg
27.03.2011, 18:44
jel zna ko?

alexandargh
28.03.2011, 00:03
Meni je jedno vreme kursor treptao, ali je onda sam od sebe prestao. Moguće da mi je miš pobrljavio, pa možda je to i kod tebe slučaj.

Erceg
28.03.2011, 11:23
moguce,valjda ce prestati skace mi po zivcima :D

Erceg
28.03.2011, 20:51
jel zna neko da kako da obrisem temu koji skinem sa neta? :D

iLudak
28.03.2011, 21:00
Ides desni klik pa Personalize i ides desni klik na tu temu i Delete Theme !

Erceg
28.03.2011, 22:37
heheh hvala,al' sam glup a sve mi se cini da sam to vec pokusao i da nije htelo :D o.O

Srecko
28.03.2011, 23:10
Da se vratimo na temu... Win 7 naravno, podrzavam ostale super je. Svidja mi se sto u vecem slucaju ima drajvere i ne mora da se juri svaki drajver ponaosobno... Iako imam XP i na racunaru i na laptopu imao sam dugo Sedmicu,ali sam obrisao zbog igrica malo da pikam sto bi rekli da se "izhivljavam"... :)

miodrage
28.03.2011, 23:37
Jedino sto ja od drivera ne nadjem su driveri za Plantronics 925 slusku, da je povezem putem BT-a i da je koristim za Skype na kompu... Radi preko BlueSoleil, ali jednostavno ne dam im 15€ za softver!

rikee
29.03.2011, 07:34
softver mozes da uzmes izlecen, a driver ti ne treba nikakav za Plantronics jer on treba da se automatski konektuje na desktop bluetooth... moguce samo da integrisani driver nema audio support... BlueSoleil to resava :)

miodrage
29.03.2011, 17:51
Pa to toliko - jedino sto BlueSoleil kosta 14.99€, a ja to ne dam ni pod tackom razno. Skinuo sam jedno 20 verzija sa crackovima i sl. i nijedna ne radi! :( :( :'(

rikee
29.03.2011, 20:39
ja imam 2 verzije koje su testirane sve do W7 64bit... 6.4.249.0 i 5.0.5.178 obe izlecene i testirane, samo do detalja moraju da se isprate uputstva za lecenje ili ce da bude :crash:

Takkyy
17.04.2011, 22:25
Ljudi pomagajte.

Ovako: Trenutno na lapu imam windows 7 64bit, koji me sluzi dosta dobro (original,nije bilo crasheva i buggova do sad), na kome koristim programe za fax tipa AutoCAD, Catia, Sap2000 i ostalo.

Danas sam probao Ubuntu 10.10 instaliran na USB disku i ODUSEVIO SE!
:(
Tu nastaje ceo problem. Ubuntu mi se mnogo svidja, ali nisam siguran da je kompatibilan sa gore navedenim, a to mi nikako ne ide...

Znam da postoji mogucnost instaliranja side by side sedmice i ubuntu-a, ali... Na dva tutorijala koja sam nasao se pominju problemi moguceg gubitka informacija, padanja sistema i jos mnogo toga, a i morao bih da resize sistemsku particiju (sto je, uzgred, uzasno objasnjeno).

Sta vi mislite, da li da se umijem ili da se ubijem? :D :D :D
>:D :stick1:

noname
17.04.2011, 22:28
A pitanje je kako da izvedeš dual boot ili šta?

Takkyy
17.04.2011, 22:51
Pa.... Ima ih vise: Da li da predjem na ubuntu, da li sam pogresio po pitanju kompatibilnosti, da li neko ima neki treci predlog. Konkretno bih po ovom pitanju voleo da cujem Valdy-evo misljenje posto je on naj Fresh po pitanju linuxa :D

miodrage
17.04.2011, 23:55
@Takkyy: mozda nije to sto zelis, ali mozes sa tim Ubuntu-om i bilo kojim drugim OS-om da se igras preko VMWare, ili VirualBox-a. To je samo moj predlog, a ti razmotri :D

Erceg
28.04.2011, 01:50
Ubuntu je zakon ko ne igra igrice ;)

Sandi
28.04.2011, 02:00
Ljudi pomagajte.

Ovako: Trenutno na lapu imam windows 7 64bit, koji me sluzi dosta dobro (original,nije bilo crasheva i buggova do sad), na kome koristim programe za fax tipa AutoCAD, Catia, Sap2000 i ostalo.

Danas sam probao Ubuntu 10.10 instaliran na USB disku i ODUSEVIO SE!
:(
Tu nastaje ceo problem. Ubuntu mi se mnogo svidja, ali nisam siguran da je kompatibilan sa gore navedenim, a to mi nikako ne ide...

Znam da postoji mogucnost instaliranja side by side sedmice i ubuntu-a, ali... Na dva tutorijala koja sam nasao se pominju problemi moguceg gubitka informacija, padanja sistema i jos mnogo toga, a i morao bih da resize sistemsku particiju (sto je, uzgred, uzasno objasnjeno).

Sta vi mislite, da li da se umijem ili da se ubijem? :D :D :D
>:D :stick1:

Ja sam imao side by side win7 i ubuntu, to je kod mene radilo bez ikakvih problema nekoliko meseci i onda sam radio sistem i obrisao ubuntu jer ga nisam bas cesto koristio. Sto se pokretanja tice pre samog boot-a pita koji sistem zelite da podignete i to je to... A koriscenje je potpuno drugi svet i da ne preteram skoro kao da ponovo ucis da hodas.


Sent from my iPhone4 SIMFREE using Tapatalk

valdy
28.04.2011, 02:00
ja sam i dalje dete koje je dobilo supersonicnu igracku na poklon,a tatu noname-a pitam najjgluplja pitanja kao da sam sad progovorio i da sve odma hocu da saznam...:)

ubuntu mi se mnooooogoooooo svidja i svaki dan uzivam u njemu,al ja sam za sad normalni korisnik os-a i sem office-a mi nista ne treba,al posto vidim da koristis raznorazne programe...preporucujem ti dualboot i opipavanje ubuntu-a,odnosno da vidis da li ima sve sto ti treba :)

ja ne pipam igrice,sem nekih debilnih,koje mogu i na netu da igram,a i imam gomilu na telefonu,tako da kad hocu da se igram,a to je veoma retko,imam gde...

Toliko od mene,nadam se da sam ti pomogao,mada sebe smatram totalnom neznalicom,jer sam na ubuntu svega mesec,2...