PDA

Pogledati punu verziju : S7 edge slab wifi domet?



lowzyyy
26.09.2017, 17:46
Pozdrav, samsung ne bi bio samung kada ne bi imao problema [emoji3]
Naime, galaxy s7 edge sistem 7.0, wifi normalno radi kada je blizu rutera, ali cim se udaljis slabi domet.
Na primer, stan je u potkrovlju, a stan ispod ima wifi.
Galaxy s7 edge ne nalazi nijedan wifi u okolini, a iphone 5s nalazi 5-6 mreza, lg g3 nalazi 10-ak mreza.
Kada smo sisli u stan ispod tada ga je s7 nasao i konektovao se.
U cemu moze da bude problem ?
Da li je wifi chip falican ili je do sistema ili se nesto otkacilo ?
Hvala unapred

Azimuth
26.09.2017, 18:38
U pitanju je taj primerak i hardver. Šta je, ne znam, ali do sistema nije.

lowzyyy
26.09.2017, 18:57
Mislis ? Ja sam malo googlao i nasao par mesta gde se ljudi zale da ima slabiji signal. Prosto mi je cudno da sve super radi, a da je wifi domet slab.

Ako je telefon kupljen u nemackoj i jos nije proslo godinu dana, da li moze ovde negde da se odnese u servis?
Neki lik je ovde na forumu rekao da samsung ima internacionalnu garanciju, dok sam ja tvrdio da nema..

Igor88bg
26.09.2017, 19:06
Nema int garanciju 1000% ali gledaju da uvedu...

Azimuth
26.09.2017, 19:19
Ne da mislim nego znam. Imam jedan takav nekih 14 meseci i radi kao prvog dana, bez ikakvih problema.

komsa
27.09.2017, 08:50
to je kao što je već rečeno do tog primerka da li software ili hard, govorim iz ličnog iskustva. Na istom mestu gde sam do nedavno koristio iPhone 6S i sve druge telefone, S7 edge radi potpuno isto. Broj mreža koje vidi, domet..... takodje sam u potkrovlju a ruter dole u prizemlju i sistem je Nugat 7.0 .....

nenad313
27.09.2017, 09:12
Antena,ako mu je ispadao telefon postoji mogucnost da je jedan od "kablova" (ima ih 2) pukao..eventualno ako je telefon bio otvaran da nisu ga lepo ukopcali..

Marko Mikolić
27.09.2017, 09:56
Garancija u mome slucaju ovako je prosla. Kada sam imao S7 edge koji je kupljen u Hrvatskoj uredno je servisiran u Zurichu naravno u Samsung ovlastenom servisu. Ove godine kada sam putovao za Padovu, servis odradjen bez ikavih pitanja u Italiji. Sto se tice wifi, na obicnom S7 i S7 edge nikad nikakvih problema. Mozda ti je stvarno onaj kablic falican ili sami chip.

lowzyyy
27.09.2017, 13:15
Cekaj kako to moze negde da "prodje" a negde da ne prodje?
Pa majku mu ima li definisano gde kako i sta ?????

Marko Mikolić
27.09.2017, 13:35
Ptijatelju stvarno ne znam, ali govorim iz moga iskustva. Dva razlicita uredaja prosla u dvije razlicite drzave. Takodjer isto kupljen S8 u Svicarskoj uredno servisiran u Arena Zagreb Samsung store. Nije moj S8 l, ali vidio vlastitim ocima.

Babakaj
27.09.2017, 14:13
lowzyyy, a sto ne probas da mu ubacis neki drugi sw?

lowzyyy
27.09.2017, 14:39
Prvo, zanima me je l u uscu ima samusng da odnesem telefon da vidim da li ce prihvatiti na servis ili ne?

@Babakaj hocu kada budem konacno uzeo u ruke taj telefon, posto je bratov. Inace koji rom mi preporucujes da mu bacim ? Neki sto bi se reklo "mejnstrim" da radi stabilno ?

Babakaj
27.09.2017, 14:42
proveri sa promobi. Imas ih na Banovom Brdu. Romove nisam stavljao. Neki stock, recimo za GBR trziste.

Igor88bg
27.09.2017, 15:26
Kao i na teraZijana posto znam da ti je to bliE :-)

Marko Mikolić
27.09.2017, 17:18
Stavi rom od S8. Citao sam na xda da radi savrseno.

Azimuth
27.09.2017, 20:00
^ skineš rom za drugi region, ja sam npr na XSA tj Australija i nemam nikakvih problema. Mogu da ti potvrdim da SEE, BUT i DBT rade jednako dobro. Dakle, na sammobile pa skini ili na XDA forum pa skini samfirm program za komp i iz njega daleko brže neki od ovih koje sam nabrojao.
Ako stavljaš custom rom, to znači da moraš da ga rutuješ, a to onda znači da nemaš više garanciju. Ja za svo ovo vreme nisam video dovoljno dobar razlog zbog kojeg bih to uradio, osim eventualno stereo zvuka koji mi nije baš toliko bitan.

bbrks
27.09.2017, 21:08
Aj raspravite to privatno......tema je cini mi se jasna, zar ne :)

lowzyyy
28.09.2017, 09:01
Novi momenti, doneo sam wifi ruter u stan i kada se taj ruter upali on normalno salje svoj wifi signal. Posto je u stanu jako blizu telefona, telefon ga vidi i nakaci se na njega i tada se sve wifi mreze u okolini pojave kao i na mom iphonu. Da li znaci da je ovo do sistema bag ?

Edit: kada se konektuje na pomenut nacin iznad, brzine su skroz iste kao na mom telefonu(6s plus). Pretpostavljam da je ovo onda 99% softverski bag jer nemoguce da wifi modul brlja ovde ako brzine tuku normalno

Babakaj
28.09.2017, 11:46
Uradi lepo nov softver pa ces videti. 15 minuta posla i znas tacno.