PDA

Pogledati punu verziju : Umrezavanje Win 7 i XP Pro



Kapetan
29.12.2009, 15:40
Da li je neko uspio da umrezi dva racunara pod ovim OS-ovima? Muku mucim evo tri dana nema shanse share-ovani folderi da budu vidljivi.

Oba racunara su u istoj mrezi, isti workgroup. Probao i sa fiksnip ip adresama i preko dhcp-a i nista....

carterado
29.12.2009, 17:36
Kod mene radi normalno. Dva Win 7 i dva Win XP Pro SP2. Staticke IP adrese, ista workgroupa i to je to.

zixY
29.12.2009, 17:50
@Kapetan, moras ukljuciti Network Discovery... Ako vec nisi, ako ne onda ne znam sta bi mogao biti problem.

torla
29.12.2009, 20:22
- iskljuci firewall
-sheruj foldere
- isti naziv home grupe
- xp i win 7 internet protokol - properties - alternative config. (u win 7 internet protokol 4)
IP adresa:
comp A 192.168.0.1
comp B 192.168.0.2
- subnet mask samo se ispuni.
.-restartuj compove

Kapetan
30.12.2009, 00:29
@Kapetan, moras ukljuciti Network Discovery... Ako vec nisi, ako ne onda ne znam sta bi mogao biti problem.

Ukljucheno...


- iskljuci firewall
-sheruj foldere
- isti naziv home grupe
- xp i win 7 internet protokol - properties - alternative config. (u win 7 internet protokol 4)
IP adresa:
comp A 192.168.0.1
comp B 192.168.0.2
- subnet mask samo se ispuni.
.-restartuj compove

Sve pokushao i sve u firewall-u podesio detaljno....i nista :(:(



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOD EDIT: Nemoj da citiras post direkt iznad svog posta!
Ako nisi procitao pravila to mozes uraditi na ovom linku! (http://isrbija.net/showthread.php?t=2759")

shO
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cceda
19.01.2010, 23:51
Ako nece ovo sigurno pali crosover mrezni kabal dovoljne duzine i direktno iz jedne u drugu mreznu kartu.
protok je min.100Mb.
mozes koristiti i total comander i sve je reseno....
poz...

Kapetan
20.01.2010, 01:51
Da ali posto su kompjuteri u razlicitim sobama ... onda trt!

miodrage
20.01.2010, 14:13
Nije trt, zasto trt? Probusis zid i prodjes kablom. :D
Ako to ne zelis, ostaje ti WiFi ruter na jednom kompu, i wifi kartica recimo na drugom kompu. to bi trebalo na taj nacin da radi. A da, u XP idi u Properties mrezne kartice, zatim idi na install, pa install protocol, pa instaliras NWlink... to MORAS da imas da bi radilo!!! Ovo sve vazi sa XP Pro SP2

Kapetan
20.01.2010, 15:38
Pazi ruter je vezan za modem. Na njemu je upaljen DHCP server. Oba racunara su u istoj grupi i dobijaju IP adrese normalno. E sad, najbolje sto osam uspio da uradim je da su u jednom trenutku share-ovani folderi bili vidljivi i radio je print sharing. To je funkcionisalo 2-3 dana i posle je iz cista mira nestalo. Posumnjao sam da 7-ica pravi problem posto lap top na kome je instalirana ne gasim skoro nikad, vec kad poklopim ekran ode na standby. Na to sam posumnjao jer sam par puta kad mi nije radilo, restartovao lap top i onda proradi. Medjutim nije ni to u pitanju jer sad ni restart ne pomaze.


Mislim da je problem do firewall-a ali ne mogu da provalim kako da ga namjestim da radi. U pitanju je ESET na oba racunara.

miodrage
20.01.2010, 18:25
Pa iskljuchi ga pa vidi. Ako i onda ne radi, nije do njega, ako onda radi, onda cemo lako da resavamo dalje... Sheeesshhh. Ajde da prvo utvrdimo sta je u pitanju.

CJay
21.01.2010, 00:54
uf, ovo je opštepoznat problem...gomila ljudi se žali na ovakve stvari...postoji sitna začkoljica koja treba da se odradi, ali, da me ubiješ, ne znam sad koja je...koliko sutra cu da pogledam i da javim...