PDA

Pogledati punu verziju : Kodi v.17 Krypton finalna verzija



smera
06.02.2017, 15:29
Izasla je finalna (stabilna) verzija Kodi v. 17 Krypton, tako da je sada bezbedno da se predje sa ranije verzije na ovu. Nema potrebe za deinstaliranjem ranije, vec se nova verzija skine sa sajta kodi.tv i instalira preko postojece. Sve ranije postavke ce biti sacuvane. Za one koji se ne snalaze sa novim skinom, mozete u setingu, pod skin, skinuti raniji osnovni skin "Confluence" koji radi i sa novom verzijom Kodija.
Jos da napomenem da se za Win 10 moze naci i na njihovom appstore, a nova verzija je podzana pocev od Win 7, za Androide od 5.0 i OSX od 10.8.

kylle
06.02.2017, 15:41
Dugo očekivana i najavljivana. Instaliranje može ali stari skin ostaje [emoji108]

bbrks
06.02.2017, 16:41
Evo ja se mucim vec dva dana sa novom.....pokusavajuci da se naviknem....realno svidja mi se, ali navikavanje ce potrajati....u svakom slucaju trenutno nemam bas mnogo razumevanja za genijalca koji je pradio UI za Krypton.

iMorris
06.02.2017, 20:07
Mislis UX je do bola :)

bbrks
06.02.2017, 20:09
Ma kako oces......covek je retard mega razmera, ako misli da je ono user friendly :)

kylle
06.02.2017, 21:05
Od kad sam instalirao novi Kodi ni jedan title mi ne nalazi, imam 4 sajta za download.

Drugarica mi se juce zalila na isti problem, cisto da znate ako se i vama desi.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

bbrks
06.02.2017, 21:08
Titlovi.com i podnapisi zezaju, ali opensubtitles radi nomalno.....moj slucaj :)

xejtep
06.02.2017, 21:34
Titlovi su promenili sajt, tako da je do njih. Opensubtitles kod mene rade ok, prijavio sam se nalogom i rade bez problema. Podnapisi isto tako.

kylle
06.02.2017, 21:44
Titlovi i subtitle nece, a moracu ili druge da probam ili da napravim account na opensub.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

smera
07.02.2017, 09:17
Probaj da ponovo instaliras glavne izvore za titlove, mozda su ti ostali stari linkovi (ako je doslo do promena adresa). Ja nisam proveravao, ali pre neki dan mi je radio Podnapisi.

bbrks
07.02.2017, 09:25
Ne kapiram......titlovi.com nije menjan link, ali malo malo, pa izbaci error.

smera
07.02.2017, 12:36
Da li ti je ranije na 16.1 radilo normalno? Probacu veceras, imam na jednom PC 16.1 a na drugom 17.0.

kylle
07.02.2017, 13:07
Ma radio je normalno sve ni ja nista nisam menjao, do njih je garant, samo izbaci error. I meni se to desavalo.

Morace neki drugi..

vdunic
07.02.2017, 15:44
Titlovi su promenili totalno izgled sajta. Mislim da to ima neke veze


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

smera
07.02.2017, 18:32
Izgleda da za sada Titlovi ne rade iz nekog razloga. Treba koristiti Opensubtitles. Ja sam otisao na njihov sajt ulogovao se i skinuo Kodi Opensubtitles adon koji sam posle instalirao iz Kodija (install from zip file, pa ga nadjete u my addons - subtitles - opensubtitles.org by opensubtitles. Desnim klikom udjete u njegov settings i tamo unesete vas username i password sa kojim ste se ulogovali na sajtu. Ja sam raniji adon subtitles disable. Posle toga, treba u settingsu samo staviti da default subtitles za film i serije bude opensubtitles.

.stefan
08.02.2017, 00:19
Meni opensubtitles unofficial samo radi...official nece...nije ni bitno...ubacen preko kodi subtitles dela...
Nece ni titlovi.rs...svi imamo isti problem

chunga
08.02.2017, 10:21
Da li moze u novoj verziji da se namesti slika da bude svetlija i kako? Kako da mi je tamnija slika u odnosu na v16 kad pustim neki film. :??:

Sto se tice titlova koristim samo opensubtitles i za sad radi ok, nekad se desi da izbaci gresku da nece da skine titl pa onda treba da ugasim i upalim film i onda hoce normlano da skine. Samo sto treba biti registrovan na njihovom site-u, jer drugacije nije hteo nikako da radi barem kod mene.

smera
08.02.2017, 12:25
Neki adoni za ne daju korektan naziv filma, pa u tom slucaju kad se pokrene skidanje titlova, prave titlove nije moguce pronaci. Kod Exodusa to nije slucaj, samo prilikom izbora raznih vrsta titlova treba izabrati one koji su najbolje upareni sa filmom.
Sto se tice svetlije i tamnije slike, probaj da se malo igras u okviru settings za video u okviru Kodija, da menjas postavke, mozda ce to nesto pomoci (ima napr. postavka da li biras da ti dekodiranje slike bude uz pomoc hardvera ili softvera itd.).

chunga
09.02.2017, 00:33
@smera
Gde se nalazi ta postavka za podesavanje slike i sta je bolje staviti hardware ili software za dekodiranje? Ne mogu nikako da nadjem kad udjem settings pa u player ili system il' sam corav...

I da li imate za preporuku jos neki addon za filmove i serije sem Exodus-a? Desava mi se na Exodus otkada mi se Kodi update-ovao na v17 da nece da pusti film, izbaci "no stream available". Ne desava mi se kod svih ali u nekim slucajevima da. Konkretno veceras sam hteo da gledam Raw i ne moze, izbaci mi stalno "no stream available"...
Ili da li ima mozda neko fix za Exodus?

mmilos82
09.02.2017, 03:09
ja sam imao problem sa seckanjem vidao ali sam iscklucio hardware acceleration... cini mi se da sam video tu da moze da se igra sa osvetljenjem.

Spectro fork je dobar addon za filmove i serije.


Sent from my iPhone using Tapatalk

smera
09.02.2017, 08:16
@chunga. Trebalo bi da je u Settings-Video-Allow hardware acceleration-pa klikni da bude disabled i vidi kako se ponasa.

chunga
09.02.2017, 09:33
Vazi kad dodjem kuci videcu, pa cu probati da nastelujem. :beer:

Ubacicu i taj addon da vidim kakav je sa sadrzajem. :)


Jel znate isto neki dobar addon za domace filmove i serije i da je dobar snimak? :)

smera
09.02.2017, 10:59
Vidi u okviru ovog dela foruma o XBMC vise mojih postova (onih skorasnjih) o raznim adonima, pa probaj. Ne znam da postoji neki adon za domace serije i filmove.

xejtep
09.02.2017, 12:34
Postoji. Live tv kodi Srbija(potrazi ih na fb). Kažu da imaju puno domaćih filmova i serija. Ja ga nisam probao.

smera
09.02.2017, 13:00
Nisam znao za taj adon, valjda sto sam pratio samo strane serije. Evo nasao sam uputstvo za instaliranje.
https://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.com.tr/2016/12/live-tv-serbia-kodi-addon-serbia-repo.html

kylle
09.02.2017, 15:07
Bravo za ovaj svaka cast bas mi je trebalo ovo..


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

xejtep
09.02.2017, 15:22
Eto, @smera napravi posebnu temu ako te ne mrzi za ovaj addon(ja nemam vremena trenutno) ili može i @kylle da prebaci ove postove u novu temu. Da znaju ljudi i da bude preglednije.

mmilos82
09.02.2017, 19:37
Subscribe-ujte se na njihov YouTube channel posto non stop postuju liste koje rade :) preko Playlist loadera

chunga
09.02.2017, 19:41
@chunga. Trebalo bi da je u Settings-Video-Allow hardware acceleration-pa klikni da bude disabled i vidi kako se ponasa.
Ne mogu nikako da nadjem to za podesavanje grafike na v17. Stavio sam skin Confluence, ali nemam nigde u settings video da bi mogao da podesavam. Da li mozda znas ili neko zna gde se to nalazi u ovoh novoj verziji?

Hvala vam za addon sa domacim sazdrzajem. :)

smera
09.02.2017, 20:17
Otvori Kodi, pa u SYSTEM-Settings-Player-Videos-Allow hardware acceleration, pa ga disable. Ali, pazi, ako prethodno nisi u settingsu (donji levi ugao) stavio da ti bude podeseno na expert ili advance settings, aa ne na basic, neces imati pomenute opcije za stelovanje. Ako slucajno ne pomogne opcija iskljucenja hardware, probaj i neke druge opcije koje su tamo.

chunga
10.02.2017, 19:33
Super, nasao sam. Hvala. :)
Ugasio sam hardware acceleration, ali nisam neku razliku specijalno primetio...

smera
10.02.2017, 19:40
Vidi probaj i ona druga stelovanja koja se tamo nalaze, mozda se nesto promeni. Koji je uredjaj u pitanju?

chunga
12.02.2017, 12:36
Videcu da cackam danas kad budem kuci, ako se budem snasao. :) Inace u pitanju je Beelink GT1 android box.

smera
13.02.2017, 17:18
Koliko sam video na netu, Beelink GT1 spada u najnovije Androide 6.0, sa 2GB RAM i brzim procesorom, tako da bi trebalo da radi super. Vidi ako treba da se osavremeni softver, koliko sam video moze OTA update. Ako je dosao sa preinstaliranim Kodijem, preporucujem da ga deinstaliras i onda sa sajta Kodi.tv instaliras najnoviji Kodi v.17 Krypton za Android (mislim da ide ver.64) i onda stavis najvaznije adone.

.stefan
18.02.2017, 23:54
Da li se nekom desava da kada premotavate film da bi proverili titl ne ide slika nego samo zvuk? Jedino resenje je zatvaranje streama i ponovno pokretanje
To mi se na prosloj verziji nije desavalo
Amazon fire stick je u pitanju
Nisam probao na racunaru