PDA

View Full Version : Problem sa kacenjem na sbb internet



lowzyyy
28-09-2016, 16:08
Pozdrav,
Kao sto se vidi u naslovu imam problem samo sa iphone u celom stanu, pored dva laptopa i jednog androida, cesto( skoro ceo dan ) ne mogu da se konektujem na sbb internet. Samo izbaci gresku da ne moze... Takodje desi se i da izbaci da kucam password koji kada ukucam nista se ne desi, samo ponovo trazi...
Da li je imao neko slicnih problema ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

.stefan
28-09-2016, 16:09
jos jednom, isto ko pre neki dan @zikicz, da li je ovo za oftopic?

jel si probao reset network settings na iphonu?

lowzyyy
28-09-2016, 16:32
Ups, evo tek sad vidim da postoji ta sekcija.....
Uradicu sad pa cu javiti kako se ponasa

Edit: ista stvar i dalje, opet trazi password u nedogled
Sent from my iPhone using Tapatalk

smera
28-09-2016, 21:14
Onda reset i ruter.

.stefan
16-04-2017, 20:25
Aj da se nadovezem na ovu temu jer je problem sa sbb internetom...pa da mi pomognete da vidim u cemu je tacno problem...tj ljudi koji se generalno dobro razumeju u mreze i umrezavanje...

Naime,imam sbb net i onaj njihov cisco home gateway...
Ranije sam imao tp link ruter,nikad nisam koristio wifi preko cisca...
Taj tplink je radio 2 godine pa sam ga prodao i u medjuperiodu koristio sam ovaj ciscov wifi...
Sta se desavalo...internet stalno prekida...tacnije,ne konekcija,jer ne spada sa mreze,nego protoka nema...
Ja rekoh,ajde,verovatno je taj njihov wifi los i uzmem ruter,dlink dual band...i sada mi se desava da na laptopu i na nekim telefonima isto internet prekida...sporije otvara,itd,itd...posto nisam mnogo vremena u tom stanu sada...ja na iphonu nisam primetio toliko probleme...relativno dobro radi...

Sta tu moze da bude problem? Da li taj njihov cisco lose radi i kao modem sada? Da li je do njega? I da li mislite da njega treba da reklamiram i da menjam?

Hvala na pomoci

lowzyyy
16-04-2017, 20:39
Imao sam skoro isto problem. Meni se protok prekidao na svaki 10-15 min.
Zvao sam ih trazio nov ruter, ali oni su rekli da nije do toga vec da se mnogo wifija nalazi oko mene i da kao oni ometaju. Onda sam ja rekao pa sta da radim sad, ja se nalazim na 2 metra od rutera i on opet prekida, takodje i preko kabla.
Onda je on uzeo i podesio "neke parametre" i od tad bukvalno nemam problema...

.stefan
16-04-2017, 21:05
Ma prekida se stalno...menjao sam kanale i sve...ali zeza i dalje...
Da li da nosim uredjaj u sbb ili sta?
Prekidao je stalno dok nisam stavio svoj ruter...od tad manje...
Da li da im odnesem i kazem ne radi wifi,hocu drugi i gotovo...Ako ne dajte mi modem i gotovo?

Koja je procedura i da li je uopste moguce da ovo ***** zamenim za modem najobicniji?

lowzyyy
16-04-2017, 21:19
Preporucio bih ti za pocetak da zoves korisnicki servis pa ce te oni povezati sa "tehnicarima" i onda ces sa njima da probas da resis. Mislim da je to najbolje za pocetak, pa posle ce ti on reci sta i kako

wifininja
16-04-2017, 21:27
Uskoro mi ističe ugovor sa Telekom-om.. Imam BOX 3 paket.. Fiksni, Tv i net. Planiram da pređem u SBB i uzmem trio gold paket. Čitam sad ove vaše probleme u vezi povezivanja iPhone- na SBB wifi pa sam se malo zabrinuo...jeli taj problem baš rasprostranjen ili su to više individualni slučajajevi? Da li da prelazim u SBB ili da ostanem u telekomu?

skiper
16-04-2017, 21:29
Mislim da zavisi od lolacije, iz mog okruzenja niko nema problem.

Didule
16-04-2017, 21:48
Ma prekida se stalno...menjao sam kanale i sve...ali zeza i dalje...
Da li da nosim uredjaj u sbb ili sta?
Prekidao je stalno dok nisam stavio svoj ruter...od tad manje...
Da li da im odnesem i kazem ne radi wifi,hocu drugi i gotovo...Ako ne dajte mi modem i gotovo?

Koja je procedura i da li je uopste moguce da ovo ***** zamenim za modem najobicniji?

Pa za pocetak probaj preko lana. Tako ces razluciti da li je problem u wifi-u, ili u internet konekciji. Inace, ako nije do wifi-a, onda da te "obradujem" da je jedan moj prijatelj imao slican problem koji je resavao oko godinu ipo dana. SBB nije priznavao problem, jer oni dodju pokrenu speedtest, on pokaze protok i odu. Nije mogao nikako da im objasni i ubedi ih da mu internet konstantno puca. I na kraju je nasao neke tehnicare iz SBB-a, koji su ga polu-ilegalno povezali na drugo cvoriste i rekli mu da znaju da je to cvoriste u fazi raspadanja, ali da SBB nece da ga menja jer im je skupo i boli ih tuki. I od tada nije imao nikakve probleme. Koliko sam razumeo, kod SBB-a je sve stvar srece. Kome se zalomi kakvo cvoriste. Kome se zalomi da mu je cvoriste dobro, taj je prezadovoljan. Kome je lose, taj ima opciju ili da moli da ga povezuju na drugo, sto mozes jedino da dogovoris ako naletis na neki dobre tehnicare i podmazes ih, ili da menjas provajdera.

Sto se tice modema, koliko sam cuo, daju ga samo biznis korisnicima. Ali proveri, mozda se nesto promenilo.

zikicz
16-04-2017, 21:49
Meni radi odlicno. Unifi isto. Kaci se sam gde god ima unifi.

.stefan
16-04-2017, 22:17
Pa za pocetak probaj preko lana. Tako ces razluciti da li je problem u wifi-u, ili u internet konekciji. Inace, ako nije do wifi-a, onda da te "obradujem" da je jedan moj prijatelj imao slican problem koji je resavao oko godinu ipo dana. SBB nije priznavao problem, jer oni dodju pokrenu speedtest, on pokaze protok i odu. Nije mogao nikako da im objasni i ubedi ih da mu internet konstantno puca. I na kraju je nasao neke tehnicare iz SBB-a, koji su ga polu-ilegalno povezali na drugo cvoriste i rekli mu da znaju da je to cvoriste u fazi raspadanja, ali da SBB nece da ga menja jer im je skupo i boli ih tuki. I od tada nije imao nikakve probleme. Koliko sam razumeo, kod SBB-a je sve stvar srece. Kome se zalomi kakvo cvoriste. Kome se zalomi da mu je cvoriste dobro, taj je prezadovoljan. Kome je lose, taj ima opciju ili da moli da ga povezuju na drugo, sto mozes jedino da dogovoris ako naletis na neki dobre tehnicare i podmazes ih, ili da menjas provajdera.

Sto se tice modema, koliko sam cuo, daju ga samo biznis korisnicima. Ali proveri, mozda se nesto promenilo.

Pazi,ni preko lan-a ne valja...sad sam bas probao...izbacuje 15mbps...jednom je izbacio 40,ali sledecih 10x nije presao 15mbps...a wifi puca...
I sta sad?
Ovaj net imam vec 4 godine sigurno,nisam do zadnjih par meseci imao probleme ovog tipa...

Pa i taj tehnicar da dodje ni njemu nece da izbaci vise od ovoga?

Izgleda da cu morati da ih zovem...

Azimuth
16-04-2017, 23:47
Imam identičan problem poslednjih nekoliko nedelja. Ubee je počeo da mi ispada sa mreže pa su mi dali Cisco. Na Cisco mi je nestajao protok i na wifi i na kablu, pa su mi dali još tp-link. Od tada sr to ređe dešava, ali se dešava i dalje. Dolazili su mi bukvalno na svakih par dana. Oni uporno proveravaju signal, i signal jeste ok ali samo do modema. Modem (Cisco) je jedno veliko go*no i on pravi problem. Kad je na njemu nema šanse da izvučem preko 25-30Mb/s, kad idem preko tp-link i kad uopšte imam protok onda izvlačim gotovo pun tj 55-58Mb/s.
I onda silna natezanja, objašnjavanja, pa nikako da dođu u momentu kad nestane protok, pa rade speedtest, pa tracert iz cmd-a itd., sve do jednom dok se nije desio prekid dok su radili test. Od tada mi veruju i znaju za problem. U četvrtak su mi poslednji put bili, sve su ponovo premerili, sve ponovo podešavali, pravili razmeštaj opreme po stanu, ali nikako da izvuku više od 30Mb/s. I to su zapisali na izveštaju. Sad čekam da mi se taj neki njihov inženjer javi sa objašnjenjem i rešenjem. U svakom slučaju, meni je Ubee radio mnogo bolje od ove kombinacije koju sada imam, ali je iz nekog razloga počeo da ispada sa mreže i tada je pomagalo samo da ga resetuju oni daljinski. To ispadanje se dešavalo bukvalno na svakih okruglo 7 dana.
Rešenje? Preti im raskidam ugovora. Tada će se potruditi malo više oko tebe i tvog problema.
Što se tiče ovog da se "podmaže" neko njihov kako bi me prespojio gde god treba, to mi na pamet ne pada da radim jer im svakako dajem 3500 mesečno što nikako nije malo. Za te pare bi mogli da se otvore za neki zglavan modem koji će raditi normalno za razliku od ovih koje dele narodu.


I malo off. Ako su vam u okviru "besplatne" digitalizacije dali D3Mini, znajte da je korišćenje tog uređaja besplatno do kraja juna, od jula naplaćuju valjda 200din po uređaju.

SG999
17-04-2017, 03:08
A u Rumuniji 1000Mb/s Down i 500Mb/s Up 39Lei [emoji23][emoji23][emoji23]

Didule
17-04-2017, 10:02
Pazi,ni preko lan-a ne valja...sad sam bas probao...izbacuje 15mbps...jednom je izbacio 40,ali sledecih 10x nije presao 15mbps...a wifi puca...
I sta sad?
Ovaj net imam vec 4 godine sigurno,nisam do zadnjih par meseci imao probleme ovog tipa...

Pa i taj tehnicar da dodje ni njemu nece da izbaci vise od ovoga?

Izgleda da cu morati da ih zovem...

Pa moras da ih zoves. Ako je tako kako kazes i ako tehnicari vide to na licu mesta, onda nemas prevelik problem, jer onda imas dokaz da to ne radi i oni ce to resiti, ovako ili onako. Problem je kada imas te stalne prekide, koje ne mozes da dokazes i onda mozes da se natezes sa njima do beskonacnosti.

Cuksi
17-04-2017, 18:23
Prvo ako uzmes modem i odes u sbb time neces dobiti nista. Zato sto oni tamo sto rade su obicni salterski sluzbenici. Mora da dodje neko od tehnicara i pogleda to. Mozes da pozoves i da kazes da ti ne radi modem i da hoces da ti zamene. Doci ce tehnicar sve pregledati i ako ne radi dobices novi. Posto oni vezuju mac adresu ili sn modema za ugovor. Pa ima cela neka procedura oko zamene.
ja sam imao slican problem i kad su dosli tehnicari upalio sam program ping tester i pokazao mu gubitak paketa. Ako ti ne mozes da dobijes vecu brzinu na speedtest.net nece ni oni dobiti sigurno.
zovi korisnicki servis i zali se. Ako budes morao vise puta da zoves za isti problem trazi nekog nadredjenog sa ne moras stalno ispocetka da im objasnjavas. Posto iz call centra se uvek drugi javi.
inace ja sam sa ubee imao najvise problema i cisco mi je bio najbolji i ostao. Sad mi je komp direktno povezan na njihov ruter i imam oko 100 mb dl. A kad sam imao povezan pc preko mog rutera nije moglo vise od 80 mb. Ne znam zasto ali ni ja nisam verovao dok nisam probao sa serviserom iz sbba. Prvo sam mislio da je lud ali na kraju se ispostavilo da je upravu covek.
to sa cvoristem je bilo problema na zvezdari posto su ubacili novo i nas neke prebacili. Pa nisu znali opremu da podese slepci Par meseci....
treba ih samo zvati i dosadjivati dok ne naprave sve da radi kako treba. Iz iskustva posto sam ih zvao 3 meseca dok nisu namestili.
Po meni nisu losi, kad sve nameste kako treba. Moze da se dobije fin net, tv (sa 72h tv unazad) i fiksni za neku ok cenu. Posto se smanji pretplata na fkisni. Dva fiksna imam kod njih jedan placam oko 390 din a drugi 1 dinar. Jos ako imate broj u telenoru dobijete free hbo i jos 10 mb na net. I jos imaju gomilu pogodnosti, naravno daleko od toga da su zlatni ali od onog sto ima kod nas mislim da nisu losi.
inace sa tim zalbama dac otici od njih neces dobiti mnogo. Ja sam se zalio na njih ratelu ali nisam nesto puno dobio sa tim posto su povezani a kad ima kazes adresu oni vec znaju koje mogucnosti imas i da li imas nesto bolje ili ne..

3gs
17-04-2017, 18:54
Sve moze da radi kako treba
Kad nazoves 19900 zamoli da dodju tehnicari i provere i rese problem

A sto se tice cvorova
Lagano se svodi da se sto vise rasterete

Probaj vratiti na fabricka modem