PDA

View Full Version : [REVIEW] Protecti+



dzenopoljac
13-07-2015, 21:37
Dragi drugari, došlo je vreme za još jedan prikaz jednog novog zanimljivog tweaka. Radi se o tweaku Protecti+ koji se relativno skoro pojavio na Cydia store-u. Protecti+ je pokupio niz funkcija koje su već posedovali neki nama dobro poznati tweakovi, poput Asphaleia, Springtomize, PassTime, NotificationPrivacy i drugih. Osnovna funkcija tweaka je da zaštiti privatnost vašeg telefona. Tweak se aktivira dodeljivanjem jednostavne Activator komande, što je svima nama dobro poznato kako se radi.

SLIKA 1 http://i.imgur.com/fRSYbxll.png SLIKA 2 http://i.imgur.com/jGnUT78l.png

Kada instalirate tweak, dobijate pozdravnu poruku i opciju da prođete kratko uputstvo u vezi korišćenja samog tweaka. Naravno, to vam ne treba ukoliko čitate ovaj moj review :) Posle instalacije, u okviru Settings panela dobijate opciju za podešavanje funkcija samog tweaka. Prvo na šta nailazite prilikom podešavanja je meni sa glavnim opcijama (Slika 2). Prvo, imate opciju da ipak odgledate tutorijal. Drugo, imate toggle za paljenje/gašenje samog tweaka. Naravno, ovo se podešava i preko Activatora u sekciji pod imenom Choose Gestures na Slici 2. Klikom na Choose Gestures otvara se meni na Slici 4. Pre odabira gestova za paljenje tweaka imate opciju Choose Protected Apps gde birate koje aplikacije na telefonu ćete čuvati od radoznalih očiju :) (Slika 3). Dakle, ako izaberete Photos.app da vam je protected app onda kada neko klikne na ikonu za fotke ništa se neće desiti (podseća na tweak GuestMode). Isto je i za druge aplikacije.

SLIKA 3http://i.imgur.com/9ndtttwl.png SLIKA 4 http://i.imgur.com/0Rl1Brpl.png

U okviru podešavanja Protected App Notifications (Slika 5) imate nekoliko bitnih opcija. Naime, možete ugasiti sve notifikacije za odabrane aplikacije kada je Protecti uključen. Možete ugasiti naslov i sadržaj notifikacije, možete ugasiti i ton notifikacije. Sve po želji. Poslednja opcija (Backlight for New Notifications) se odosi na opciju da se samo upali ekran kada stigne neka notifikacija za zaštićenu aplikaciju. Na Slici 6 se vide podešavanja u sekciji Unprotected App Notifications. Ovde podešavate način obaveštavanja za nezaštićene aplikacije u situaciji kada vam je Protecti uključen. Dakle imate mogućnost da opet nikakve notifikacije ne primate kada je Protecti uključen. Podseća na Do Not Disturb opciju, samo malo doteranu :)

SLIKA 4
SLIKA 5 http://i.imgur.com/DlaszNhl.png SLIKA 6 http://i.imgur.com/Ls6IX2Wl.png

Na Slici 7 se vide podešavanja u sekciji Protected Actions. Kada je Protecti uključen, na telefonu ne možete pokrenuti zaštićene aplikacije, ne mogu aplikacije da se pomeraju i brišu sa telefona, onemogućen je Spotlight Search, ne može se pozivati Siri i ne može se ići levo-desno između aktivnih aplikacija. Ono što može da se dozvoli u modu kada je Protecti uključen je da aktivirate Notification Center i Control Center, a možete i to onemogućiti ako želite. U okviru dela Vibrate & Icon (Slika 8) možete uključiti da telefon zavibrira kad uključite/isključite Protecti, kao i da se pojavi ikonica u status baru kada je tweak uključen. Prva opcija mi se ne sviđa lično jer mora da bude uključena vibracija na telefonu, što je kod mene uvek isključeno. A druga opcija (ikonica) trenutno nije u funkciji. Nadam se da će developer to srediti u nekom narednom update-u.

SLIKA 7 http://i.imgur.com/6x5phJrl.png SLIKA 8 http://i.imgur.com/92hBKTnl.png

Na Slici 9 se vide podešavanja u sekciji Advance. Tu imate nekoliko podsekcija. Prva opcija je da zaključate sam settings za Protecti sa šifrom. Druga se odnosi na zaobilaženje passcode opcije na telefonu (Bypass System Passcode, Slika 11). Ova opcija podseća na PassTime kod koga imate uključen passcode lock ali možete otključati fon u nekom vremenskom periodu. Kod Protectija možete zaobići passcode kada je tweak aktivan. Druga napredna opcija je Disable Open Folders (Slika 12) gde možete da zaključate bilo koji folder na telefonu. Potrebno je samop tačno uneti naziv foldera. Ako ih imate više koje biste zaključali onda je potrebno uneti nazive redom: FolderName1;FolderName2;FolderName3 itd. Naredna opcija je Hide App Icons (Slika 13), opcija preuzeta iz mnogih tweakova (meni prvo pada na pamet Springtomize). Dakle, odaberete koju app ćete sakriti kada je tweak aktivan. Kada tweak nije aktivan onda se ikonica ponovo pojavljuje na homescreenu. Meni se ovo lično jako sviđa jer daje značajnu dozu fleksibilnosti. Takođe, kada sakrijete neku app sa Springtomize tweakom svako ko se iole malo razume u iphone će moći da je locira preko Spotlight Search-a. I poslednja opcija je Half Slide Unlock (Slika 14). Ovo je interesantna opcija koja omogućava da se Protecti aktivira povlačenjem prsta prilikom otključavanja ekrana u tačno zadatoj razdaljini. Potrebno je da vam Minimum Half Distance bude veća od Maximum Half Distance ako hoćete da uvek aktivirate Protecti prilikom otključavanja, što je nepotrebno po meni.

SLIKA 9 http://i.imgur.com/xlLtYESl.png SLIKA 10 http://i.imgur.com/KEsq5LPl.png

SLIKA 11 http://i.imgur.com/1PZAzT2l.png SLIKA 12 http://i.imgur.com/ESJI4D7l.png

SLIKA 13 http://i.imgur.com/ttiJqIbl.png SLIKA 14 http://i.imgur.com/fLMaNs6l.png

Tweak se nalazi na BigBoss repou i košta 2.99$ pa kome se dopada neka ga pazari. Jako je koristan i lak za upotrebu ;)

milospinkfloyd
15-07-2015, 14:06
e zbog "(Backlight for New Notifications) se odosi na opciju da se samo upali ekran kada stigne neka notifikacija za zaštićenu aplikaciju" je zlatna vredan tweak!

dzenopoljac
15-07-2015, 22:10
Haha, jeste dobra fora :)