PDA

Pogledati punu verziju : [TUTORIAL] Patch koji omogucava prebacivanje sa 3G na EDGE na iOS 8



zabrljanje
21.09.2014, 19:00
U okviru posbne teme za iOS 8 i iPhone 5 dosli smo do zakljucka da postoji patch koji omogucava da se iskljuci 3G i koristi EDGE, naravno bez jailbreak-a (verovatno svima najinteresantnije zbog ustede baterije)...

Ovaj patch je proverio @rikee (kao i mnoge druge stvari i na cemu sam mu zahvalan) i potvrdjeno je da radi na 5s.


Uputstvo se nalazi na ovoj adresi


http://www.miamiavenuesales.com/gpp-unlock-info/gpp-instructions/en

...a mozete da ga preuzmete i sa ovog linka (cisto da ne bi, iz nepoznatih razloga, nestalo sa prethodne adrese)

https://www.dropbox.com/s/q1kajqoou7yfggg/iOS8%20Instructions.pdf?dl=0


Ovde je prevedeno uputstvo...

Potrebna su vam dva fajla , pp.exe i patch-1.0.ipa, koje skidate sa ovih linkova


https://www.dropbox.com/s/x8vzpd0vvu4jqok/patch-1.0.ipa?dl=0

https://www.dropbox.com/s/w2n91679sma9ubo/pp.exe?dl=0


1. Skinete pp.exe i patch-1.0.ipa na desktop (samo Windows, ne radi na Mac-u)

2. Instalirate pp.exe (pratite slike)



http://s13.postimg.org/jebicbz87/001.png

http://s28.postimg.org/ilgmrjnp9/002.png


http://s11.postimg.org/8rmnsvvir/003.png


http://s9.postimg.org/b6hugdlpb/004.png


http://s1.postimg.org/mo7m90mb3/005.png

3. Sacekajte da uradi upgrade


http://s27.postimg.org/csqsfg1bn/006.png


4. Povezite iPhone (sledite slike gde treba da kliknete)


http://s28.postimg.org/ny1cbb35p/007.png


http://s27.postimg.org/5sucx47ub/008.png


5. Locirajte patch1.0.ipa fajl


http://s8.postimg.org/ks5rz611h/009.png


6. Patch je nakon toga instaliran na iPhone-u


http://s13.postimg.org/pwlz6ahw7/010.png


http://s16.postimg.org/pupxvlg1x/011.png

7. Pokrenite patch na telefonu i sledite slike

http://s28.postimg.org/8fi52sfy5/012.png http://s7.postimg.org/owlxup1sb/013.png http://s28.postimg.org/6gkddpw3h/014.png


8. Reboot iPhone.


9. Proverite da je ukljucen Data Roaming (na "ON") - Settings/Cellular - Ovo je prema uputstvu za one sa X ili r-sim karticama



http://s14.postimg.org/szybou05d/015.png


10. Prema ovoj slici koju je ostavio @rikee to nije neophodno (ne mora da bude ukljucen Data Roaming) na sim free telefonima


http://i.imgur.com/QrTOgZ3.jpg




Nadam se da ovaj patch radi i na ostalim telefonima i svi koji ga probaju, mogu to da jave u ovoj temi.

Btw. Jedno prigovaranje manje sto se tice iOS 8 (moze da se iskljuci 3G) :coffee

rikee
21.09.2014, 19:05
Samo da dodam... Patch moze da se instalira i kroz itunes ili itools... Data roaming mora da bude ukljucen za one koji imaju x/rsim kartice... Simfree su oslobodjeni toga

zabrljanje
21.09.2014, 19:06
Pretpostavio sam da je tako ali ne mogu da tvrdim bez direktnog dokaza. Ceo tutorijal (izvorni) je nastao upravo zbog problema sa karticama koje otkljucavaju telefone i zato sigurno i pominju Data Roaming na on :)

...dodato u tutorijal...:)

rikee
21.09.2014, 19:27
I reboot kod mene nije bio potreban

laynee
21.09.2014, 20:15
Pitanje: nakon patcha se pojavi opet switch za 3g?


Sent from my iPhone using Tapatalk

rikee
21.09.2014, 20:21
Ako ga ukljucis...
Gornji taster iskljucuje 3G
Donji taster ukljucuje 3G

illusion
21.09.2014, 21:44
znaci ne treba povezivanje sa kineskim programom ako imamo itools?samo da se instalira patch-1.0.ipa preko itoolsa?

rikee
21.09.2014, 22:56
Upravo tako... Kao bilo koja druga aplikacija

zemomak
22.09.2014, 09:26
A jel patch ostaje zauvjek ili se brise narednim updejtom?!

zabrljanje
22.09.2014, 09:33
To nije Apple-ovo i ne znam kako bi moglo da ostane ali je nebitno ako ti treba...verovatno ce moci opet da se nesto postavi...

zemomak
22.09.2014, 09:50
I jos me zanima ovo, da li nakon sto se iskljuce cellular data, telefon za pozive koristi edge ili 3g mrezu, vise bi mi odgovaralo da bira edge?

nenad313
22.09.2014, 18:27
Instalirao patch,i posle instaliranja telefon odmah je prebacio na EDGE,ali sada ne znam kako po potrebi ponovo da ukljucim 3G,probao preko LTE tastera ali se nista ne desava,iphone 5s je u pitanju...

zabrljanje
22.09.2014, 18:35
...ponovo pokrenes patch i kliknes na donje (ovo koje nije zaokruzeno) dugme...u postu broj 6 je rikee vec pisao...




http://s7.postimg.org/owlxup1sb/013.png

savrseno
23.09.2014, 09:49
a jel ima neki patch ili tweak koji ce da omoguci uvek 3g pa cak i ako nema pokrivenosti signala?? da ne prebacuje sam na edge cim signal spadne na 2 tackice??? kao sto je to lepo reseno na androidima kao opcija wcdma only

rikee
23.09.2014, 09:50
Onda neces imati signal... Dzabe ti 3G onda

savrseno
23.09.2014, 09:54
ja samo zelim da imam potpunu kontrolu i nad tim opcijama a ne da mi on prebacuje kako hoce sam

zabrljanje
23.09.2014, 09:59
...to nema logike posto sa tako slabim signalom ne mozes nista pa sve da ti pise LTE...plus sto u mnogim delovima zemlje uopste nemas niakav 3G signal...

savrseno
23.09.2014, 10:17
otkud onda takva opcija u svim aplikacijama za telenor/mts/vip mobilni internet i 90% android telefona ako kao sto ti kazes nema nikakve logike za postojanje iste... meni nekad treba telefon samo kao 3g modem koji cu da podesim i ako u jednom delu prostorije nemam 3g stavicu ga tamo gde ima a ne da mi on sam prebacuje na edge...

zabrljanje
23.09.2014, 10:58
...logika se odnosi na deo gde nemas pokrivenost 3G signalom a to nazalost mozes da nadjes i u centru Beograda...u toj varijanti nista ne znaci takav patch...to sto ti pitas je radjeno uz pomoc jailbreak-a...koliko se secam...npr.

http://planet-iphones.com/2011/04/01/iphone-4-3g-lock-disable-edge/comment-page-1/

rikee
23.09.2014, 15:21
Auto3G to moze radi... Kupljena verzija nije kompatibilna sa iOS7, ali sa narodnih repo-a prolazi

zabrljanje
23.09.2014, 15:24
...jeste rikee ali on prica za iOS 8 a za taj jailbreak ce morati da malo saceka...:)

cikaZubic
23.09.2014, 17:54
Ja ga instalirao pa ga izbrisao iz telefona i ostao mi telefon na 2g, pretpostavljam da mi preostaje clean restore?

zabrljanje
23.09.2014, 17:56
...a da ga ponovo instaliras, pokrenes i aktiviras preko gornjeg dugmeta a onda ponovo pokrenes i iskljucis preko donjeg dugmeta...ako hoces, posle ga deinstaliraj...

cikaZubic
23.09.2014, 17:58
Probacu cim se dokopam komp-a

Mister_no
25.09.2014, 14:23
da li ovo pruza mogucnost da se iskljuci i Cellular data (edge)?

zabrljanje
25.09.2014, 16:03
...ne, njega najnormalnije iskljucis iz Settings-a...

nenad313
27.09.2014, 10:11
Patch provereno radi i sa 8.0.2

illusion
27.09.2014, 11:03
radice i na buducim update-ovima,nema razloga da ne radi...

zemomak
01.10.2014, 08:51
Navodno, u 8.1 beta updejtu za developere vracen prekidač za 3g...
http://img.tapatalk.com/d/14/10/01/du7udehe.jpg

3gs
17.10.2014, 17:43
nije navodno vec radi provereno :) 8.1 ima podrsku za promenu 3g e ili lte


sacekajte ponedeljak :) ili ako necete da cekate instalirajte kao ja 8.1 betu

darkonda
17.10.2014, 17:44
E sad mogu da predjem na 8.1.
Hvala im!

3gs
17.10.2014, 18:30
moras samo ici shift + update
posto neces moci da aktiviras telefon ako ides na restore :) nisi developer

zabrljanje
17.10.2014, 18:40
...ili sacekas lepo ponedeljak a o svemu ovome moze i u drugoj temi za iOS 8...;)

zemomak
17.10.2014, 19:31
Ko prvi uradi updejt u ponedeljak nek potvrdi, negdje pise da samo radi na 5, a da na 5s nisu vratili?!

bbrks
17.10.2014, 19:42
Ajde nam reci, gde to pise da radi samo na i5... dakle ti mislis, da ce ios 8.1, biti drugaciji za i5 u odnosu na ostale......zar ti to ne zvuci malo nelogicno???

zemomak
17.10.2014, 19:43
Zvuci, al eto, da se ne zeznem opet...

sicaspasic
21.08.2015, 15:58
Da li radi ovaj patch na IOS 8.4 ?
Ppobao ali ne biva, ako ne funcionise da li moze neki drugi nacin ?