PDA

View Full Version : Downgrade baseband 6.15.00 problem



davorv
24-04-2013, 02:08
Na polovno kupljenom iPhone3G pokusavam vec nekoliko puta downgrade baseband po tutorialu koji je postavio Ajfon xD "Kako-spustiti-Baseband-06-15-00-na-05-13-04" ali nece nikako.

Ubacim ga u DFU i on krene da radi, i jako brzo izbaci all done, i kao sve ostalo se desava na vasem iPhoneu. Medjutim kod mene samo par puta bljesne ekran, i ostane ukljucen prazan crni ekran i tako stoji 10 minuta i onda se samo ugasi. Kada se ukljuci opet sve je kao sto je i bilo ranije.

Inace telefon je na 4.2.1. i baseband 6.15.00. Posto je na telefonu vec bio uradjen Jailbrake, instaliran je i ultrasn0w. Probao sa redsn0w_win_0.9.15b1 i 2 i 3. Probao sam i da uradim install ipad baseband i to je uradio (scrolovao se beil tekst, posle bio ananas i loading bar) i kad je to uradio opet je sve bio isto. Odnosno i dalje pise baseband 6.15.00

Trazeci po netu sam nasao nesto sto meze biti odgovor, ali nisam siguran da li smem to da uradim, stavrno dugo nisam nista radio na 3G, pa ne bih da ga zeznem odmah

Firstly, use this iPad baseband downgrade guide I posted yesterday. Once done, if you still have baseband 6.15.00, try the following:
1. Build custom iOS 4.1 either with redsn0w or sn0wbreeze. You can also download custom iOS 4.1 for 3GS or you can use any custom iOS 4.x for iPhone 3G since it doesn’t require SHSH signing.
2. Put iPhone into pawn DFU either with iREB or redsn0w.
3. Launch iTunes and press Shift+Restore (Windows) or Option+Restore (Mac). Since Apple is still signing iOS 4.1 for iPhone 3GS, make sure your hosts file doesn’t point to Cydia server (though it’s OK if you have SHHS for iOS 4.1 saved there).
4. Wait until the restore is complete.
5. When your iPhone reboots, you should see your baseband is now downgraded to 5.13.04.
6. You can then build a new custom iOS 5.1.1 with sn0wbreeze or redsn0w to preserve the baseband, restore it and then unlock with ultrasn0w 1.2.7.
Pretty strange but this would work for sure.
Read more: http://www.beijingiphonerepair.com/fix/fix-ipad-baseband-6-15-00-not-downgraded-to-5-13-04-for-iphone-3gs3g/#ixzz2RKo1gqTm

Unapred hvala na pomoci

zabrljanje
24-04-2013, 06:29
Ako pravis samo custom i restore sa njim, ne mozes nista da zeznes.
Mozes da pokusas da uradis downgrade baseband sa nekom starijom verzijom redsn0w-a (ne znaci da ce sve novije da to bolje odrade) - na adresi koju si ostavio pominju jedan.
Koji win imas na comp-u? Ugasi firewall i antivirus i pokreni redsn0w kao admin.
Pokusaj ovo za pocetak.

nenad87
24-04-2013, 06:49
Kao sto je zabrljanje preporucio koristi stariju verziju redsnow-a. Meni takodje najnovija ne radi vec uvek moram da koristim neku stariju kada radim sa 3G.

davorv
24-04-2013, 10:08
Hvala drugari... na kraju sam uspeo posle ne znam koliko pokusaja...

Mozda nekome pomogne:

redsn0w_win_0.9.14b2 (nadjite ga na netu, nisam ga video na official redsn0w.us sajtu)

E sad posto sam puno puta probao sa raznim kombinacijama, ne znam tacno sta je upalilo, ali redom: win7, iskljucen antivirus, iskljucen firewall, otvoren redsnow 0.9.14.b2, da bi ste bili sigurni da je telefon u DFU modu (ovo govorim posto ga je jednom redsnow video u WTF modu) extras>even more opciju identify, tako cete biti sigurni da je u DFU modu pre nego sto krene da se radi. Onda vec po tutorijalu select IPSW i jailbrake. Poslednji put kada sam uspeo (ne kazem da ima veze ali ovako je meni na kraju uspelo) stiklirao sam samo Downgrade baseband (ranije sam cekirao i instal cydia i battery percentage).

Sada bih mogao lagano da napravim custom IPSW sa snowbreezom na 4.2.1 sa battery percentage, cydia i wallpapers i da odradim classic restore iz iTunesa? Ili preporucujete whited00r? Ako moze preporuka i hvala jos jednom

misaz
24-04-2013, 10:26
Da, generalno kod jabuke mora iz više pokušaja, da se uskladi usb-port, verzija softvera, iTunes-a...
Zavisi da li ti je bitnija brzina ili kompatibilnost, WhiteD00r je custom firmware sa iOS 3.1.3 koji je prilično brz i upeglan i ima mogućnost dodatno da ga ubrzaš preko terminala gašenjem nepotrebnih procesa, ne moraš da radiš unlock pošto u sebi ima Ultrasn0w a ima i neophodni AppSync...pogađaš već da nijedna novija aplikacija neće raditi sa njim . Ako izabereš tu opciju sledi ti npr. traganje za iOS 3.0 kompatibilnim .IPA fajlovima pa instalacija preko iFunBox-a .
BTW, ni 4.2.1 te ne oslobađa traganjem za, u ovom slučaju 4.0 kompatibilnim aplikacijama pošto ti novije app traže bar iOS 4.3 .

offtopic : interesuje me ako te ne mrzi da instaliraš neki program za navigaciju da li radi ?

davorv
24-04-2013, 10:33
Za problem sa traganjem applikacija za 3G znam cak i za 4.2.1., tako da se bas razmisljam da stavim Whited00r pa da probam. I onako je telefon za mog tatu kome ne treba bas nesto puno aplikacija (osim ako se ne navuce). Jedino je pitanje da li ce iGo MyWay2009 1.2.2. raditi na iOS 3.1.3. (i naravno dali ce gps raditi uopste :)

misaz
24-04-2013, 10:37
Baš to...ja pokušavam već 10 dana...probao sam sve verzije iOS-a, programa, caka i trikova .
Koliko se sećam sa WhiteD00r-om nisam uspeo nikako da pokrenem gps, čak ni Maps

davorv
24-04-2013, 23:21
@misaz
i meni deluje da gps ne radi, moracu jos malo da proverim.

Mozda je sad malo off iako idalje ima veze sa downgradom basebanda, ali izgleda da nismo jedini ali nisam nigde uspeo da nadjem resenje. Znaci, nakon malo muke downgradovao sam baseband sa 6.15 na 5.13.04.

Napravio custom ISPW 4.2.1 preko snowbreeza i restore iz iTunes. WiFi radi, ubacio ultrasn0w, radi mreza, ubacio ponesto tweekova (forward msg fix, region format fix, appsync) i napravio jedan iGo Balkan expanded verzija 1.3.1 medjutim ima problema da nadje satelit. Naravno ukljucen je location services i ima onu strelicu pored baterije ali samo stoji na trazenju satelita (na pocetku je nasao lokaciju gde se nalazim, cenim da je preko assisted gps-a to uradio). Paralelno na mojoj cetvorci je odmah nasao satelit cim sam izasao na terasu.

Ima li neko ideju sta moze da bude?

misaz
25-04-2013, 00:05
Ne gubi vreme kao ja...skoro 2 nedelje sam baš posvećen tematici bez uspeha :-)
Kad je uključen WiFi ima predstavu gde se nalazi...bez toga...što ti kažeš A-GPS.
Probao sam 5-6 app za navigaciju ali ni jedna ne radi. Najbolje se snalazi običan Maps i on odmah upali ljubičastu strelicu kao znak da je uopšte uključio gps, i kad ima WiFi vezu locira u roku od par sekundi .
To mi nikako nije jasno kako on odmah upali gps a npr. Magellan RoadMate tek posle npr. par minuta mada i onda piše Looking for GPS signal...
Jedino racionalno objašnjenje je da žongliranje sa baseband-om nešto trajno poremeti gps, ili da apple ima mogućnost da nekako blokira gps preko mreže, možda prilikom restora sa iTunesom detektuje JailBreak pa za sada testiraju tehniku na 3g modelima, ne znam, naglas razmišljam ali je situacija u poslednje vreme komplikovana i u smislu da je Installous pukao, kao i da mnogi repo-i više nisu funkcionalni a oni koji i rade nisu kompletni
Zato pokušavam da nađem bilo koga kome radi ***beni gps na 3g :-)

davorv
25-04-2013, 00:41
Ajde probacu ja sutra na mom starom iphone 3g 4.2.1 na kome nikad nije dizan baseband pa cu javiti rezultate. Tako cemo znati da li je od promene basebanda ili je nesto drugo.

Da li se secas, da li je tebi odmah ukljucio gps (strelicu) kad udjes u iGo... ali sad ja nesto naglas razmisljam i mislim da ta strelica nista ne znaci (u settingsu se spominje samo da pokaze strelicu ako je aplikacija u poslednjih 24 sata trazila location services acces)

misaz
25-04-2013, 08:11
Pa kako je otključan na 4.2.1 ako nije dizan BB, mislim da je to bila prvobitna procedura...
iGO nisam uspeo da startujem na njemu...imao je neku verziju iGo-a kada je kupljen mislim pre neke 2 god, a verzija iOS-a je bila 4.0.
Ni tada nije radila navigacija ali mi to nije bilo bitno.
Inače, kada uđe u bilo koju navigaciju odmmah uključi strelicu ali bele boje...samo u Maps kada uđe ta strelica odmah dobije ljubičastu boju što znači da je aktivan gps