PDA

Pogledati punu verziju : Externi HDD



bbrks
15.03.2013, 08:21
Pozz narode, jedno pitanje.....treba da pazarim kcerci externi HDD, ali veze nemam sta. Znam za standardne varijante kao WD, Samsung, Toshiba i sl, nego vidim da po sajtovima ima gomila iz firme Transcend, da li zna neko ima li tu neke posebne razlike u kvalitetu, mislim ne verujem, ali cisto da pitam. Inace mi treba nesto izmedju 500 i 1.000 GB.

Filipp
15.03.2013, 08:26
Ja sam bio uzeo samsungov od 1tb pre par godina, platio ga 3,4 hiljade vise nego konkurenciju i crko je za mesec dana, tako da ti je moja preporuka da uzmes sto jeftinije, ali sa garancijom ;)

skiper
15.03.2013, 09:03
Ja imam vec dve godine Transcend od 750GB i sljaka bez problema, moja preporuka.

iLove
15.03.2013, 10:00
+1 za Transcend...
Imam ovakvog sa slike, 500 GB, radi besprijekorno, odnos cijene i kvalitete odlican!
http://img.tapatalk.com/d/13/03/15/4utumy4a.jpg


iPh4s

mad.surgeon
15.03.2013, 10:06
+1 za Transcend. Imao sam istog takvog kao sa slike a onda ga zamenio za zeleni usb 3.0

Nikada me nije izdao. Odnos cene i kvaliteta, izrada, antishock, zaista pouzdan.

chunga
15.03.2013, 11:06
+3 za Transcend i to bas za taj gumeni. Odlican externi HDD koji je otoporan na udarce, padove itd.

Mada moja preporuka bi bila i za Silicon Power Armor A80. Mali, brz, i otporan na sve zivo. :D

http://www.silicon-power.com/product/product_detail.php?main=19&sub=58&pro=132&currlang=utf8

.stefan
15.03.2013, 11:18
kako se krecu cene tih ext hdd-a?

chunga
15.03.2013, 11:31
Od 40€, 50€ od 320GB pa navise. Zavisi i da li je USB 2.0 ili USB 3.0.

skiper
15.03.2013, 11:38
USB 3.0 od 750GB ide od 8000-11000 dinara.
naravno Transcend
evo ima ovde
http://www.eponuda.com/hard-diskovi/transcend-external-hdd-750gb-ts750gsj25m3-hard-disk-cena-201229

bbrks
15.03.2013, 11:42
Bravo drustvo, bice dovoljno, ubedili ste me, hvala svima :)

chunga
15.03.2013, 14:08
Ali ja bih pre isao na varijantu Silicon Power Armor A80. ;)
Nije ruzan, manji je od ovog, a pritom ima jedan usb kabl na sebi koji se lako kaci i skida i ne smeta prilikom nosenja. Nece imati potrebu da nosi sa sobom uvek usb od HDD-a i da razmislja da li ga je ponela ili ne. :D

zabrljanje
15.03.2013, 16:55
Necu da gnjavim ali i ja sam se vodil preporukama za ovaj Transcend i lik koji ga je prodavao je drugar i tvrdio je da nikad nisu imali reklamacije za njega. Nakon dve godine dovidjenja prijatno-hoce, nece da prihvati usb kabl (promenio vise njih i mislim da je definitivno do konektora). Pod hitno sam prebacio sve podatke i uzeo WD sa dodatnim punjacem (nervira me to ali bi trebalo da je dobar, mada, ko zna-najradje bi uzeo LaCie ali imaju bas pristojnu cenu).
Evo teme kada sam pitao za savet pa ako nisi pazario mozes da pogledas

http://www.isrbija.net/showthread.php/32904-Eksterni-HDD-saver-za-kupovinu?p=337959&viewfull=1#post337959.

Posle sam od drugara cuo kako je promeni dva takva-da ne poverujes.
Komentari na stranim sajtovima nisu ni priblizno rdjavi kao moje iskustvo sa njim a i ovde ga ljudi hvale i normalno ima radi tako da pre verujem da sam ja kupio neki koji je iz "brljive" serije.

Kako god okrenes, imam utisak da, sta god covek da kupi, treba da ima na dva mesta backup :).

bbrks
15.03.2013, 17:37
Pogodi ga iz prve, inace mi je namera da pazarim 2 x 500 GB , bas zbog back up-a.

Inace WD od 1 TB je upravo upropastila jer je zveknuo o patos :brickwall: Sad sam dao drugaru da proba bar da spase podatke.

Nego Chunga, nisam video da kod nas ima da se kupi Silicon Power ( ili sam mozda bio lenj :)) gde si to video da ima ?

zabrljanje
15.03.2013, 17:43
[CODE]http://www.winwin.rs/catalogsearch/result/?q=Silicon+power[CODE]

Ne znam da li na ove mislis

...ha, ha, ako kupujes dva onda si miran pa sve i da ga je neki Zilijen pravio...nece odjednom oba da riknu...:)

Edit:

[CODE]http://www.coral.rs/proizvodi/racunarska-oprema/silicon-power-armor-a80-500gb/[CODE]

chunga
15.03.2013, 18:20
Nego Chunga, nisam video da kod nas ima da se kupi Silicon Power ( ili sam mozda bio lenj :)) gde si to video da ima ?

Koristim vec duze vreme taj Transcend gumeni i nisam imao nikakve zamerke, sve zavisi isto od kvaliteta koji je HDD u njemu. Stvarno je odlican eksterni HDD. Ali kad vec uzimas novi bolje ti je da uzmes sa USB 3.0 portom kao i da ima onaj standardni usb kabl.

Inace u pitanju je ovaj Armor A80

http://www.itsvet.com/proizvod/silicon-power-1tb-usb3.0-armor-a80-sp010tbphda80s3b/comp_comp_hdd/681/2379

http://www.itsvet.com/proizvod/silicon-power-armor-a80-500gb-5k-usb3.0-sp500gbphda80s3b/comp_comp_hdd/681/1635

Ili eventualno ovog gumenog Transcend-a

http://www.itsvet.com/proizvod/transcend-750gb-usb3.0-ts750gsj25m3/comp_comp_hdd/66/1961

bbrks
15.03.2013, 20:05
Vrlo zanimljiv ovaj Silicon power, moram priznati, dacemo mu sansu cenim :)

BiTrAtE
15.03.2013, 20:11
Ne znam koji da uzmes ali znam sigurno koji da ne uzimas. Bjezi od "Apacera" (to zapravo i nije proizvodjac diskova vec samo tako pise na kucistu, unutra ko zna sta stavljaju) 3 su mi do sada diska su posle mjesec dana bili optereceni bad sektorima.

dejanz
15.03.2013, 20:17
Danas sam bio u bigbangu i video gomilicu samsung ili toshiba ext diskova i pise akcija.Pogledaj dal imaju mozda na sajtu pa vidi dal je prava akcija mislim dal je dobra cena


Sent from my iPad using Tapatalk

Gavro
16.03.2013, 17:20
http://www.ekupi.rs/Transcend-g7953.aspx

Mislim da su ovde povoljni :)

bbrks
20.03.2013, 21:33
E pa pao je Transcend od 1 TB za pocetak. Silicon Power na zalost jako retko ima da se nadje, ali svejedno, ovaj je odlican, ali najsmesnije mi je bilo sto na pakovanju stoji
DROP TESTED by U.S. military standard ::lol::

maaxiimus06
21.05.2013, 14:28
Western Digital ili Saegate ????

hocu da pazarim jedan od ova dva. nikada ranije nisam koristio i pojma nemam ni o jednom.
ovaj WD mi je malo poznatiji sa reklama.
sa 3TB moze da se uzme za oko 150€ i njega bih uzeo.

i jos nesto,najvaznije!!!

moze li da se radi back-up podataka na externu i da se sacava na nacemu drugom???
pitam, uslucaju da se pokvari da li bih mogao da sacuvam podatke, tipa slike i ostalo.
hvala unapred svima.

Kurta
21.05.2013, 15:27
Za back up ne znam, reci ce ti neko strucniji, a sto se westerna tice, imam samo reci hvale za njega...:)


Sent from my iPhone using Tapatalk 2

zabrljanje
21.05.2013, 15:48
Ja sam na kraju kupio WD USB 3.0 2Gb i jedino je nezgodno oko kablova a ostalo samo mogu da pohvalim. Imas temu gde sam i ja slicno pitao
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=32904.

Nosorog
22.05.2013, 01:13
Ja takodje imam WD mybook 3tb black line sa sopstvenim napajajanjem, 7400 obrtaja i radi kako treba vec neko vrijeme..

U praksi bi segate trebao da bude brzi.. Zavisi zasto ti disk treba..

Sto se bekapa tice nisam bas skapirao o kom bekapu govoris?? Ono kao 'ghost' (slika) sistema ili iphone backup? Mada moze i jedno i drugo :)

kylle
22.05.2013, 08:08
Jos jedna preporuka za Transcend, super radi, padao mi je takodje, nije uopste velik, 3.0 sljaka kao ludo samo ako imas na kompu, ja sam prezadovoljan. Evo i jedne firme kod nas gde ga mozes naci po ok ceni.

http://www.drtechno.rs/transcend-storejet-25m3-1tb-ts1tsj25m3-usb-3-0.html

maaxiimus06
22.05.2013, 09:47
hvala, shvatam da nema neke razlike osim subjektivne :)

sto se tice bekapa, pitam sledece.
znaci ako ako imam na tom hdd neke svoje slike. da li mogu da napravim bekap, i ako taj hdd "rikne" opet vratim te slike na nekom drugom hdd, da ne bih ostao bez njih.

nemam neku ludu potrebu za tim hdd, jednostavno uzeo sam neki ruter koji ima mogucnost kacenja ex-hdd i preko njega svi moji kompovi mogu da se povezu, na tom ex-hdd da up/dow fajlove a istim moze da se pridje i sa drugih kompova.

takodje, preko tog rutera + ex-hdd, mogu da skidam torrente i da ih tu lagerujem, bez da brisi/pisi po hdd na kompu i nezavisno da li radi komp.

maaxiimus06
22.05.2013, 12:13
poruceno:

Seagate Backup Plus desktop 3TB


http://www.expertreviews.co.uk/external-hard-drives/1293754/seagate-backup-plus-desktop-3tb

odlucio sam se za ovaj jer malo WD je imalo sa USB 3.0 i brzine su bile 5400 RPM, cak je i malo njih radilo na OSX,
dok ovaj ima 7200 RPM, USB 3.o i radi sa Win+OSX.
recenzije i na netu su mu bile odlicne, garancija 2 godine.
kada ga budem testirao napisacu vise-mozda nekome pomogne kao i meni svi postovi koji su pisani od pre godinu dana pa do sada.

maaxiimus06
26.05.2013, 11:34
kao sto sam i obecao,napisacu par prvih utisaka, a vremenom cu apdejtovati svoje iskustvo.
samo 2 dana ga koristim i prvi utisci su solidni,jer meni radi posao koji sam hteo.
odmah sam ga zakacio sa ruter,na njemu idu svi downloadi i sa njega uzimam sve sto mi treba za kompove, a strimujem i filmove koji se mogu gledati na svim uredjajima(iPhone,iPad,Win,OSX,PS3)
brz je, kada sam sa HDD prebacivao fajlove na njega,preko wifi, islo je brzinom preko 10MB/s
dobre brzine sam primetio i za bittorrents UP/DW ali nekad ide i prilicno slabo a zna i da stane na kratko pa opet ide i sve u krug.
tu bas i nisam najzadovoljniji, ali ne znam koji je tacan uzrok tome,cisto sumnjam da je do ex-hdd mislim da ce pre biti do klijenta(transmission) ili ko zna cega drugog.
nisam ga kacio na komp, imam oko 100GB da prebacim na njega i nisam imao vremena jos da to odradim.
ima opciju povezivanja svojih naloga sa socijalnim meza, ali mene to ne interesuje,ja sam tamo retko ili nikako i ne delim fajlove tamo.
pisacu jos kada sta zapazim.

maaxiimus06
27.05.2013, 09:27
kacio sam ga i na komp.
kada sa njega prebacujem nesto na HDD kompjutera ide brzino oko 70MB/s
a kada sa kompa prebacujem na EX-HDD ide oko 30-40MB/s
sve u svemu zadovoljan brzinama i radom.

ono sto me interesuje je sledece.
primetio sam da dok mi je EX-HDD zakacen za ruter, da konstantno radi, cuje se, i nikako se ne iskljucuje.
kada sam ga zakacio za komp, radio je samo dok sam prebacivao fajlove a onda se iskljucio i opet se pokrenuo kada sam opet hteo da prebacim na njega fajlove.

moje pitanje je:
da li mu nesto smeta sto non-stop radi dok je zakacen za ruter?

Chuckie
27.05.2013, 10:58
I meni treba nesto gumeno prenosivo za snimanje na dreamboxu. Sta preporucujete?

bbrks
27.05.2013, 12:14
Transcend, gumena varijanta, bez greske

Ja imam ovaj,

http://de.transcend-info.com/products/Catlist.asp?modno=284&cat_no=190

maaxiimus06
27.05.2013, 22:43
dosta vremena sam proveo u trazenju resenja za moj problem ali avaj.
nista sto sam uspeo da uradim.
znaci, treba mi resenje kako da ex-hdd dok je zakacen na ruter ne bude stalno ukljucen, vec da se iskljuci kada nije u funkciji-kao sto to radi kada je zakacen za komp.
i naravno, da se pokrene kada zato bude potreba.

sve u svemu, nije mi ni to neka frka, ruter ima garanciju 2 godine,a za dve godine ce valjda biti para za drugi, ali cisto bih voleo da znam da moze i to da se resi.

miskot
27.05.2013, 23:01
da li ce se extHDD ugasiti ili ne odredjuje router (probaj neki openWRT ili ... ako router podrzava)

kriket011
28.05.2013, 00:41
U principu ne smeta ako je non stop upaljen, štaviše neki kažu da je tako bolje nego da se non stop pali i gasi.

Ja sam npr. u Windows power management isključio da mi gasi diskove nakon izvesnog vremena.

E sad, problem je to što se čuje, čim ga ti čuješ znači da ti ta buka smeta npr. dok spavaš. Ne znam dal se čuje dok je idle ili nešto brlja. Ako se čuje dok je idle, onda je loše to njegovo napajanje, jer ne bi trebalo da je tolko bučno.

Što se tiče preporuke za disk, normalno da svi ovde hvale Transcend jer je najzastupljeniji na našem tržištu, odnosno najjeftiniji pa ga najviše ljudi i ima. Imao sam i ja jedan pa sam ga nakon 2 god zamenio za veći.
Moja preporuka je Toshiba, ima i drugih brendova ext hdd koji stavljaju Toshiba diskove (npr. imam jedan Maxell 640GB a unutra Toshiba disk).

jika
28.05.2013, 09:06
Ja imam toshibin 2.0 i do sada je radio besprekorno. Sad od jednom nece da ga prepozna a kad izvadim usb iz kompa kaze da treba da formatiram prvo. To mi je poslednja opcija posto su mi sve vazne stvari na njemu.

Da li neko ima neku ideju ili da ga nosim na servis? :(

maaxiimus06
28.05.2013, 09:54
@miskot
ruter ne podrzava, nasao sam nekoliko stvari na internetu,medju njima i tu opciju ali moj ruter to nema.
openWRT ne znam sta je, potrazih sad malo na netu ali je sve sturo objasnjeno-za mene.

@kriket011
sto se tice buke, znaci nije u opste velika i ne cuje se dok ne pridjes do njega.
nije u spavacoj sobi tako da mi apsolutno ne smeta.
cuje se od prilike kao ventilator na kompu kada radi normalno, i malo je vruc(mozda oko 35-40 stepeni) oseca se kada se dodirne,ali i ruter je iste temperature.
situacije je da ja taj hdd retko koristim, napiso sam vec da mi nije bila potreba, samo sam zeleo da ukomponujem mogucnosti rutera.
nesto mi se cini bezpotrebnim da radi par dana a da ga ne koristim.

ja nemam nikakvih specijalni podataka za cuvanje, cak i da ih izgubim nisu bitni, to su filmovi i sl. tako da ih uvek mogu naci.
ako njemu nesto ne smeta,skracuje radni vek, meni je OK da radi non-stop.

kriket011
28.05.2013, 17:16
Ne skraćuje mu radni vek ako je samo pod naponom, al opet ako ti nije potreban onda je možda bolje da ga isključiš, ako ga skoro pa i ne koristiš.

maaxiimus06
02.06.2013, 20:20
evo kako je resen problem stalnog napajanja

http://i.imgur.com/AWCsYjR.png

znaci, ukljucim napajanje HDD-a u jedan od ovih, i onda normlano u el.uticnicu na zidu.
daljinski, po potrebi ON/OFF
30 metara je domet daljinskog a radi iz druge sobe, preko dva zida i dvoje vrata.
eto, ako nekom zatreba da zna kako moze da sredi posao.

kriket011
03.06.2013, 15:40
E prvi put vidim da neko pali/gasi hard disk daljinskim upravljačem :) Genijalno rešenje taj daljinski bez obzira za šta se koristi.

maaxiimus06
03.06.2013, 23:55
da malo offujem.
svedska je zemlja gde se puno,ali bas puno koriste lampe svih vrsta, oblika, boja kao osvetljenje.
cesto ih u sobi bude i dvocifren broj.
oni uzivaju u tome.
koriste Dimere, kojim smanjuju osvetljenje jedne, i zato imaju vise lapmi u sobi.
onda, koriste ovo da ne bi svaku po na osob gasili, vec jednim klikom resavaju stvari.

matrix
23.02.2014, 09:22
da osvezim temu posle godinu i po dana. Kupio sam Seagate Backup Plus od 1 TB juce u Apple Store.treba mi prevashodno za Time Machine, ali bih hteo jos jednu particiju da odvojim da mogu kao externi hard za poneti.smem li da napravim dve articije na njemu ako ukljucim Time Machine??

mishika76
23.02.2014, 11:00
Naravno. Bez problema.

smera
23.02.2014, 21:02
Video sam na netu da postoji Seagate adapter za thunderbolt, tako da se zameni postojeci adapter za USB 3.0 i moze onda da se koristi thunderbolt konekcija koja dva puta brza. U US kosta oko 90 USD.

maaxiimus06
04.11.2014, 17:40
pojavio mi se problem.
naime, dok je moj hdd bio ukljucen u router sve je bilo ok.
cak sam ga nekoliko puta iskljucivao sa routera, kacio na druge kompove i poet je sve bilo.
neki dan, posle jedne takve akcije, kacenja za druge kompove, ruter ga vidi ali ne moze da ocita njegov kapacitet, onda i ja ne mogu da udjem u njega na taj nacin i upotrebljavam ga.

ima li neko resenje, ili bih morao da ga formatiram?

inace, probao sam sa programo za diskove na macbok-u da ga kao "oporavim" i tu je sve u redu.

napominjem, da kacenjem direktno za komp je sve u redu i svaki ga komp odmah prepoznaje, jedini je problem sto ga ruter vise ne prepoznaje.

rmilanovic
04.11.2014, 22:43
A da probas bilo koji drugi externi hdd (ne usb) da nakacis na taj router - i koji je model oznaka tog routera?

maaxiimus06
05.11.2014, 23:36
nemam drugi ex hdd, a usb stickove ucitava.
inace, router je asus rt-n65u

Paranormal
21.08.2015, 00:01
Sta preporucujete od eksternih hdd-ova? Uslov: 3.0usb, 1tb, eventualno 500gb...

Procitao sam temu, ali postovi su uglavnom iz 2013. god, pa ne znam da li se nesto promenilo...

DarkSide
21.08.2015, 01:05
ja bih ti preporucio wd my passport ultra kog sam skoro uzeo. bas lepo radi i iznenadilo me koliko je brz.

smera
21.08.2015, 10:56
Ja sam prosle godine uzeo Seagate 1TB. Svidja mi se sto se skida prednji deo i moze bez problema da se prikaci SSD naprimer ako vrsis kloniranje HD na SSD. Izgleda kao ovaj sa Amazona
http://www.amazon.com/Seagate-Backup-Portable-External-STBU1000100/dp/B00829THO6

Paranormal
21.08.2015, 12:43
Pogledao sam WD My Passport Ultra Metal 1tb 85e, jel to oke cena, nov, 3 godine garancije? :)

I koliko je dobro/lose uzeti polovan ukoliko su sektori 100% dobro ili je to macka u dzaku? :)

Kapetan
21.08.2015, 12:48
Juce sam bas kupio ovo :

http://www.seagate.com/gb/en/products/laptop-mobile-storage/laptop-external-drives/backup-plus-slim/ .

2TB i dobio 200GB OneDrive na 2 godine.

Odlicna stvarcica, posto su mi riknula dva diska od kojih mi je na jednom bila kompletna iTunes "lokacija" i jos svasta nesto, ovo mi dodje kao bckup svega sad.
Brzina preko usb 3.0 40-45mb/s.

Paranormal
21.08.2015, 12:56
Videcu sta izadje kao bolja ponuda, gledah na KP nema ih Seagate...

Nasao sam wd samo...

DarkSide
21.08.2015, 14:18
hah, ovaj seagate slim sam jurio par dana kod ovih nasih strucnjaka i digao ruke jer ih niko nema na stanju.
ok je cena za taj titanium ili metal ali je unutra isti disk, samo je kuciste skroz metalno.
sto se tice polovnog, ne znam, ja barem ne volim polovno da uzimam, posebno hdd.
pogledacu kasnije koju brzinu ima passport na papiru, ali opet kazem da je u praksi bas brz...

rikee
21.08.2015, 15:21
Ima i ssd externi kome je do brzine :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

DarkSide
21.08.2015, 15:25
naravno, znam dobro brzine ssd-ova samo sto bi 1tb ssd-a kostao kao polovan bubreg.

ma ovaj me je iznenadio kako brzo radi obzirom da je 5.400rpm mehanicki hdd unutra koji radi peko usb 3.0 porta...

Paranormal
21.08.2015, 15:50
Jel kompatabilan wp passport sa os x-om?

DarkSide
21.08.2015, 16:07
ma da, svaki hdd je kompatibilan. tamo gde pise ,,for mac" je marketinski trik i samo je formatiran u hsf formatu.
moj je ostao u ntfs-u ako ga nekad kacim na neki non-mac.

nadjoh jedan test pa pogledaj brzine, skroluj na dole dok ne dodjes do performance opisa:

http://www.storagereview.com/wd_my_passport_ultra_review

edyman
21.08.2015, 16:39
ja bih ti preporucio wd my passport ultra kog sam skoro uzeo. bas lepo radi i iznenadilo me koliko je brz.

Ja sam ga kupio pre 3 godine, a garancije je bila 2 godine, posle 2 godine i 2 meseca mrtav, koristio sam ga samo unutra, nikad napolju nije bio, ko zna šta mu je bilo, a radio je ekstra.

Sad sam uze isto WD ali Elements, za sad sve ok.

@paranormal mislim da bih polovne preskočio, i što više da imaš garanciju, mislim da od 3 godine je ok.

Paranormal
21.08.2015, 16:49
Ovaj wd passport metal je sa 3 god garancije :)

DarkSide
21.08.2015, 16:51
da, i moj wd ultra je sa 3.god. nek pozivi toliko i ja srecan. necu ga puno koristiti jer imam TimeCapsule, on mi sluzi samo da pocupam sve sa meka za svaki slucaj posto hocu da odradim prvi put clean install kapetana kad izadje...

no_nick
22.08.2015, 09:49
Koji je najstabilniji hdd? Da traje makar vise od 5 god... Jer bi ipak trebao da sluzi za cuvanje nekih bitnih podataka u slucaju da laptop rikne.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Byakuya
22.08.2015, 09:58
Onaj koga budeš čuvao...

no_nick
22.08.2015, 15:38
Imao toshibu,nikada ispadao i slicno... ali ga vreme izgleda pregazilo:) Vidim da su neki zadovoljni i sa 3 godine radnim vekom pa me to zacudilo malo


Sent from my iPhone using Tapatalk

Byakuya
22.08.2015, 16:12
Pa pazi ovako...kupis npr neki HDD i imas 5 godina garancije...to jedino znaci da ako se pokvari oni ce biti u obavezi da ti poprave/zamene...niko ne moze da ti garantuje za siguranost podataka...zato je u danasnje vreme pametnije cuvati na vise mesta...izmedju ostalog i cloudu...

Izbor proizvodjaca je subjektivna stvar...neko vodi Toshiba neko WD...ja korisitm Lacie i bas sam zadovoljan(mada mislim da je opet unutra WD disk)...

https://www.lacie.com/no/products/product.htm?id=10559

Paranormal
01.09.2015, 13:08
Kakav je Seagate Backup Plus Slim?

Kapetan
01.09.2015, 13:14
Sa prethodne strane...



Juce sam bas kupio ovo :

http://www.seagate.com/gb/en/products/laptop-mobile-storage/laptop-external-drives/backup-plus-slim/ .

2TB i dobio 200GB OneDrive na 2 godine.

Odlicna stvarcica, posto su mi riknula dva diska od kojih mi je na jednom bila kompletna iTunes "lokacija" i jos svasta nesto, ovo mi dodje kao bckup svega sad.
Brzina preko usb 3.0 40-45mb/s.

Koristim ga od tada, prezadovoljan. Direktno na usb 3.0 od ploce - 55-60 mb/s....

matrix
01.09.2015, 13:18
Koristim ga vec godinu i po dana, mozda i malo vise. Zakacen na AirPort Extreme i podeljen na dve particije. Jedna je Time Machine a druga za filmove. Nemam nikakvu zamerku na ovaj super, prenosivi HDD. Ja imam od 1TB. Time Machine radi backup svakih pola sata, znaci non stop pise po disku i da ne ureknem za sada sve ok. Takodje druga particija sa filmovima mi je dostupna na WiFi mrezi u stanu. Super stvar i jos USB 3.0

Paranormal
01.09.2015, 13:18
Super! :) Iskocio mi nesto dosta povoljno nov, verovatno cu ga pazariti veceras :)

Edit: Ovaj je isto 1tb verzija, sa 3.0 usb-om... :)

DarkSide
01.09.2015, 13:33
javi kakav je kad ga uzmes i isprobas. meni je bas zao sto nisam uspeo da ga nadjem...

Paranormal
01.09.2015, 21:19
http://i.imgur.com/vxbJQg0.jpg

Prezadovoljan sam, dosta brzo prebacuje, lagan i staje u torbicu komotno:)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Babakaj
11.11.2015, 15:25
Ima li neko iskustva sa toshibom canvio ili samsung m3?

igoce
11.11.2015, 15:51
Bas nam je toshiba crkla pre neki dan, 500gb hard, stariji malo vise od godinu dana, retko je koriscen, mozda 3-4 puta mesecno, ako i toliko, bez upozorenja je crkao totalno, health 9%, ne moze ni backup da se uradi ... proban na 4 kompa i samo ga je jedan laptop video, ali nije moglo da mu se pristupi. Ostali kompovi se zamrznu totalno kad se prikopca i mora restart i uklanjanje harda da bi komp. ponovo proradio. E, sad, da li je imao neki jaci udarac ranije ili je nesrecan slucaj ne znam, sve je bilo ok do pre neki dan, kada se restartovao laptop zbog njega i od tada je off ...

weyoun
14.07.2017, 12:11
Vidim da ovde mnogi pljuju Toshiba externe diskove, pa rekoh da stanem u odbranu :D Imam Toshiba Stor.E Basics (https://www.idealno.rs/Proizvod/2648399/racunari-i-oprema/pc-periferija/eksterni-hard-diskovi/toshiba-eksterni-hard-disk-hdtb110ek3ba) od 1TB već 2.5 godine i radi mi perfektno. Koristim ga najviše za gledanje filmova preko USB-a na tv-u, tako da je baš često priključen i do sada mi nije napravio ni najmanji problem... kopira fajlove vrlo brzo pošto ima USB 3.0 i što mi je veoma važno, ne treba mu dodatno napajanje... :bow:

xyz
06.09.2017, 08:14
Naručio sam ssd externi(sandisk) i želim da na njemu čuvam videa slike koji su mi na cd/dvd.zanima me kako to ide?moram li šta formatirati,mogu li direktno sa cd na externi ili prvo na laptop i može li s iphona uraditi backup na njega

zabrljanje
06.09.2017, 09:05
Normalno je da ga formetiras Slike sa iPhone-a prvo na komp i onda na disk.

Bez obzira, cuvaj slike i na DVD-u. Uvek dve kopije onog sto ti je bitno.

weyoun
13.09.2017, 13:41
Naručio sam ssd externi(sandisk) i želim da na njemu čuvam videa slike koji su mi na cd/dvd.zanima me kako to ide?moram li šta formatirati,mogu li direktno sa cd na externi ili prvo na laptop i može li s iphona uraditi backup na njega

Naravno. To je klasičan SSD kao i onaj koji imaš u računaru i treba da se napravi file system... možeš direktno, ali bih ti preporučio da ideš iz više delova, a ne ceo disk odmah. Vrlo često se dešava da ceo disk neće da iskopira u cugu, naročito ako su narezani pre više godina.

iMorris
21.12.2018, 13:25
Da li uzeti WD ili je manje vise svejedno? :)

kursula82
21.12.2018, 16:57
Ja sam pre pola godine uzeo maxtor od 4TB i cim sam ga doneo kuci video sam da je los, sto su i alati pokazali tako da sam odma zamenio za WD ali od 3TB (za iste pare) i za sad nemam primedbi. Imam jos jedan od 1TB isto WD radi vec dugo bez greske.

kriket011
06.01.2019, 00:40
Toshiba Canvio je best buy. Jurio sam proletos najjeftiniji eksterni HD samo da rasteretim laptop i našao sam Toshiba Canvio Alu 2TB USB 3.0 za €60, na KP naravno, dok se inače za tu lovu mogao kupiti samo 1TB po radnjama i oglasima.

Tako da sam praktično za dž dobio dupli kapacitet, a disk je super. Dostiže i preko 130MB/s (u proseku preko 100MB/s), mesta kolko oćeš za te pare, alu kućište.
Ne znam baš dal može uvek da se nađe za tu lovu, to je tad uletelo i rasprodalo se. Kad sam nedavno gledao za drugaricu, nisam našao takvu ponudu. Ali eto, povremeno može.

camopejb
06.01.2019, 14:41
Ja sam pre pola godine uzeo maxtor od 4TB i cim sam ga doneo kuci video sam da je los, sto su i alati pokazali tako da sam odma zamenio za WD ali od 3TB (za iste pare) i za sad nemam primedbi. Imam jos jedan od 1TB isto WD radi vec dugo bez greske.

Koje alate koristiš za proveru HDDova?

kursula82
06.01.2019, 18:37
HD Tune i HD Sentinel.