PDA

Pogledati punu verziju : Preinstalacija windowsa 7



djidji8888
13.11.2012, 14:31
imam problem sa clean instalacijom windowsa 7 na laptopu! znaci zelim da pregazim sistem odnosno da da instaliram ciste windowse ali kada pokrenem bootabilni cd tamo gdje se izabere custom installacion ne mogu da izbrisem ili formatiram postojece diskove i da kreiram nove na koje bi instalirao windowse! gdje grijesim mozda nesto ne radim kako treba? molio bi za pomoc ako neko zna?

Chuckie
13.11.2012, 14:39
Pa imaš opciju kad biraš disk na koji instaliraš, ne znam napamet, da ideš options ili tako nesto, gdje brises, dodajes, formatiras particije.

maaxiimus06
13.11.2012, 14:47
prilikom instalacije ne mozes da formatiras.
to,ako zelis, uradi pre pa posle krenes sa instalacijo...
prilikom instalacije samo mozes da izaberes particu gde ces da ti instalira, a to je standarno C: particija...

komsa
13.11.2012, 14:47
"gazenje" se radi iz vec podignutog sistema ali to onda nije cista instalacija..........ako pokrenes butabilni disk pre podizanja postojeceg sistema i tako instaliras onda je to cista instalacija


gledaj ovo pa ustanovi gde gresis:

mME9VLT7-xw&feature=related

belthazor2012
13.11.2012, 14:47
Mislim da kod njega ne postoje te opcije, ako sam lepo razumeo? Ako je tako, meni se to jednom desilo, narezao sam drugi win i resilo je problem.

djidji8888
13.11.2012, 14:48
pokusavam da obrisem i da formatiram ali ne ide jednostavno i dalje stoje prethodni diskovi..
odaberem glavni hd i pocne mi instalaciju na njemu ali mi na kraju izbaci ovu poruku "windows could not update the computer's boot configuration. installation cannot proceed"

@belthazor2012 postoje kod mene opcije, ali jednostavno kada pritisnem format on ga ne formatira nego stoji isti

ali sada ima ovaj problem ne moze ni da uradi repair niti da bootuje windows kao da je uradio format a to mi ne prikazuje..
ne razumijem nista sada..

Chuckie
13.11.2012, 14:58
prilikom instalacije ne mozes da formatiras.
to,ako zelis, uradi pre pa posle krenes sa instalacijo...
prilikom instalacije samo mozes da izaberes particu gde ces da ti instalira, a to je standarno C: particija...

Ja jucer formatirao disk u po instalacije, particionirao, kreirao primarne particije za instalaciju, kako ne mozes? lol

Eto na videu iznad "Disk options (advanced)" dugme ispod liste diskova. Te nisam s kruske pao.

iMorris
13.11.2012, 15:05
Skini drugi Windows.

belthazor2012
13.11.2012, 15:08
@maaxiimu06 naravno da mozes da formatiras, kreiras particije, brises sta god....

@djidji mozes da probas preko CMD trebalo bi da ti zavrsi posao.
Restart komp, ubaci cd, udari shift+f10 i kad ti otvori cmd ukucaj diskpart(enter), onda list disk(enter), izaberi broj na koji zelis install, ukucaj select disk number i udari "clean" to bi trebalo da ti zavrsi posao, posle samo pokreni install ponovo...

djidji8888
13.11.2012, 15:13
a zna li neko kako popraviti ovaj problem sa bootom jer kompjuter ne moze da se bootuje!
na kraju instalacije izbacuje "windows could not update the computer's boot configuration. installation cannot proceed"???

15310

maaxiimus06
13.11.2012, 15:26
sorry nisam znao...

zabrljanje
13.11.2012, 15:49
Da citiram iMorris-a "skini novi windows".

djidji8888
13.11.2012, 15:57
imam vec dva nije do njih sigurno...

glavni problem mi je trenutno ovaj "windows could not update the computer's boot configuration. installation cannot proceed"

ako zna neko kako da njega popravim to bi mi vjerovatno rijesilo problem jer windows ne moze da se bootuje samo izbacuje ovu gresku
pogeldajte;

http://www.youtube.com/watch?v=_WGzu0B65ec

rmilanovic
13.11.2012, 16:12
Procitaj mi sta ti pise u Biosu, da li je "storage" u AHCI mode ili Ide ?

djidji8888
13.11.2012, 16:22
Ne vidim u biosu gdje se nalazi "storage" evo kako kod mene izgleda bios..
http://img.tapatalk.com/d/12/11/13/e4ypuqa5.jpg

rmilanovic
13.11.2012, 16:23
Negde kod podesavanja hdd'a?
Imas laptop-koii model? Ili desktop- takodje koja ti maticna ploca/bios

djidji8888
13.11.2012, 16:28
Eto slika iznad nadam se da se vidi

rmilanovic
13.11.2012, 16:31
Ok,da rezimiramo:
Zapoces instalaciju i nikad ne dovrsis,prikazuje gresku? Tako?

rmilanovic
13.11.2012, 16:35
Za tvoj bios:

Ides na System Configuration
zatim Device Configurations
Pa imas nesto poput Sata Device Mode.
Sta ti pise tu,AHCI ili IDE

djidji8888
13.11.2012, 16:40
http://img.tapatalk.com/d/12/11/13/y4a6uvut.jpg

Vidis nemam tu opciju!?
A da upravo tako ne moze da zavrsi instalaciju izbacuje mi taj gore error

kriket011
13.11.2012, 17:13
Jesi siguran da ti je ispravan Win7 instalacioni disk? Da li si ranije negde instalirao Win7 sa tog diska?

rmilanovic
13.11.2012, 17:14
Tebi je lockovan bios.
Izguglaj kako da uradis unlocked i prebacis i anhci u ide.

Npr
http://www.bios-mods.com/forum/Thread-Unlocked-Disable-AHCI-Mode-in-HP-DV7-1103ef-unlock-hidden-bios

djidji8888
13.11.2012, 17:56
Evo guglam i citam ali mi nije bas najjasnije sta trebam da uradim? Mozes li mi ti pojasniti kako da otkljucam bios?

rmilanovic
13.11.2012, 18:30
Ajd ovako,
Zapocni instalaciju ponovo,znaci boot'uj sa Win7 disk'a ,zatim idi na opciju Repair your computer, zatim izaberi command promt (cmd) i kucaj sledece:

DISKPART
SELECT DISK 0
LIST PART

Proveri da je taj disk,na kome zelis da instaliras windows.
Zatim:

CLEAN
EXIT

Sad nema nikakve particije,restartuj komp,i zaposni instalaciju ispocetka...
Pravi particije i sl..
Trazice ti da kreira i svoju sistemaku od 100nak mb..uradi to..

belthazor2012
13.11.2012, 18:58
To sam mu napisao jos u 15h.

Osecam da ce pasti neki vic tipa koliko apple fanova je potrebno da se instalira win 7 :)

djidji8888
14.11.2012, 17:09
Hvala clanovima @rmilanovic i @belthazor2012 na pomoci i da kazem da sam uspio rijesiti problem uz njihovu pomoc!!

rmilanovic
14.11.2012, 17:15
Upamti to,jer mozes i prilikom podizanja win8 da imas slicne muke..
U zdravlje!

iMorris
19.12.2012, 18:03
Da ne otvaram novu temu. Ima li neko activator za Win 7 enterprise? Ako ima moze da mi pusti na PM ;)
Probao sam par sa torenta i nije pomoglo.

rikee
19.12.2012, 18:07
Hal7600...treba ti dotnet 4 pre toga

MIX
20.12.2014, 01:00
Dal neko zna kako otkljucati bio na asus k50ij?
Zaboravljena sifra.
Sistem se podize bez problema al bios trazi lozinku.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Byakuya
20.12.2014, 01:05
Pitati vlasnika...

MIX
20.12.2014, 10:31
Ja sam vlasnik i ne sjecam se kada sam ga zakljucao.Masina je kod mene ima 5 godina.
Vadio sam bateriju sa ploce al nece da resetuje.


Sent from my iPhone using Tapatalk

bax2003
20.12.2014, 19:41
Dal neko zna kako otkljucati bio na asus k50ij?
Zaboravljena sifra.
Sistem se podize bez problema al bios trazi lozinku.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Probaj ovo: DDA4A10D

MIX
20.12.2014, 21:49
Nece ovaj kod da ga okine.
Problem mi je sto kada ga upalim vrati mi datum na 12/04/2009


Sent from my iPhone using Tapatalk

rikee
20.12.2014, 22:11
Zameni bateriju na BIOS. Ako i dalje resetuje, ne bi ti pomogao ni ulazak u BIOS.

MIX
20.12.2014, 22:20
Poenta je u tome sto je datum bio uredan nego ja htio da ga reinstaliram i podignem win 8.1 i nisam mogao pristupiti u bios i nisam mogao a uopste se ne sjecam da sam stavio sifru.
Inace imam i kutiju i sve papire od njega al izgleda dzaba.
Malo sam citao da postoje kalkulatori za bios koji pomocu datuma koji pokaze mogu izkalkulirati sifru al ne uspjeva mi to da nadjem.


Sent from my iPhone using Tapatalk