PDA

Pogledati punu verziju : Windows XP



macak
17.05.2012, 21:33
Da li moze neko da mi posalje odakle da skinem windows xp najbolju neku verziju,ali osnovnu bez neki dodataka,ne mogu nigde da nadjem sve neke black edition i ostalo,pa ako moze neka mi pm neko posalje hvala puno

Ps: treba mi neka verzija koja podrzava 4 gb rama

Byakuya
17.05.2012, 22:12
samo na piratebay ukucaj windows xp x64 i skini...

mondex
17.05.2012, 23:02
zasto da skine x64? mozda decko nema procesor x64, pa ce dzabe skidati...

svaka verzija podrzava 4gb ram-a... kakvo je to pitanje?

illusion
17.05.2012, 23:05
32bitni sistem ne moze da koristi vise od 3GB rama tako da mu je 1GB neupotrebljiv...

keske
17.05.2012, 23:06
32 bitne ne podrzavaju, koriste oko 3, tako nesto. Decko je pitao za verziju koja podrzava 4gb, to je x64.
Nije naveo config

mondex
17.05.2012, 23:08
u svakom slucaju mora da zna na kom mu taktu radi cpu... dzabe ce skidati x64 ako mu je procesor x86

NikolaSRB
17.05.2012, 23:22
Ako si citao prethodne postove, win32 ne prepoznaje vise od 3giga rama. Bezobzira na strukturu procesora, svakako da mu je bar 2 jezgrani

mondex
17.05.2012, 23:32
ako ima dual core, 4gb ram-a, suludo je skidati xp...
pretpostavio sam da ima stariju konfiguraciju koja je ne moze da potera, win 7/vista, pa zbpg toga zeli da instalira xp

edid: 4gb ram-a za xp je takodje suludo, jer nece moci da iskoristi ni tih 3gb, cak i u najzahtevnijim operacijama...

Byakuya
17.05.2012, 23:38
Ok...prestanite sa pretpostavkama...kada napise koki CPU ima to je to...trazio je nesto dobio je odovor...enough...

macak
18.05.2012, 01:55
Evo me,izvinjavam se bio sam na treningu pa nisam mogao ranije da odgovorim.
Konfiguracija je sledeca :

Intel(R) Core (TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz 2.66 GHz
Ati Radeon 5770 1gb ddr5
4 gb rama.

Byakuya
18.05.2012, 01:58
Modex e zato da skine x64...

mondex
18.05.2012, 02:06
offtopik:stvarno ne razumem ljude sa ovakvom konfiguracijom koji se i dalje loze na xp... za sta ti tacno treba

bojaN 4 ASBJ
18.05.2012, 02:18
Skidaj Win7 ebo Xp...sem, ako ti ne treba za igrice...

mondex
18.05.2012, 02:31
greota je na ovoj konfiguraciji staviti xp... win7 ce i vise nego dobro raditi i pokretati najzahtevnije igrce na ovoj konfiguraciji...

razmisi jos jednom pre nego krenes da skidas...

macak
18.05.2012, 03:43
Hteo sam samo zbog igrica da uzmem Xp zbog pre svega Counter Strike-a,ali ako misliti da je ipak win7 bolja opcija stavicu to

mondex
18.05.2012, 03:54
ma skini w7 i cepaj...

bojaN 4 ASBJ
18.05.2012, 04:16
Macak win7 i ako ti je dobar net nemas problema sa cs


Sent from my Iphone 3gs using Tapatalk.

miodrage
18.05.2012, 11:45
Ja imam Win7 Ultimate, igram CS svaki dan online, i nisam imao P od problema... mani se XP-a, to je parce Windowsa otislo u istoriju i zasluzenu peMziju. Sad se ceka Win8 :D

Chuckie
18.05.2012, 11:55
Kod mene buraz suta CSa svaki dan, Win7.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Byakuya
18.05.2012, 11:58
ljudi jos sinoc je krenuo da skida win 7...tako da no frks...

keske
18.05.2012, 17:16
u svakom slucaju mora da zna na kom mu taktu radi cpu... dzabe ce skidati x64 ako mu je procesor x86

Kakve veze ima takt sa arhitekturom?

mondex
18.05.2012, 17:25
pa ne moze 64bitni sistem da radi na procesoru 32bita...

mirzab
18.05.2012, 20:47
Takt bi trebala biti brzina, a arhitektura x86 ili 64

Mobtel063
08.10.2012, 01:52
Ima nas koji jos volimo xp...


Sent from my iPad using Tapatalk HD

kriket011
08.10.2012, 03:24
XP x64 nije tako dobar kao npr. Win7 x64, u smislu performansi 64-bitne platforme.
Inače 32bitni OS može da adresira do 4GB memorije, ali u to ulazi sva memorija u sistemu, npr. ugrađena u grafičku karticu, pa keš, pa ako zvučna ima neku memoriju itd. to se sve sabira i oduzima od sistemskog RAM-a. Pa ako grafička ima npr. 512MB to će se oduzeti od 4GB pa će prikazivati do 3,5GB "vidljivog" tj. raspoloživog sistemskog RAM-a.