PDA

Pogledati punu verziju : posle instalacije WIN7 ne vidi CD Rom :(



illusion
25.02.2012, 10:56
Upravo sam reinstalirao win7 ali u My Computer ne vidim CDROM :(

neko resenje osim ponovnog reinstaliranja?

vux90.vjovicevic
25.02.2012, 12:12
jel vidi comp cd-rom u "device manager-u"?

CJay
25.02.2012, 12:12
Skroz cudno...jesi li win instalirao sa diska ili sa flesa? Jesi pokusao u Device Manageru da ides na Scan for hardware changes?

vjovicevic bio brzi :)

illusion
25.02.2012, 12:24
http://www.dodaj.rs/f/2r/23/1Nq3c6m8/untitled.jpg

vux90.vjovicevic
25.02.2012, 12:45
hmmm bas cudan problem.. hteo sam da ti kazem da otvoris kuciste i da izvadis kabl iz cd-roma, ali posto sada vidim da je laptop u pitanju, ta akcija otpada.. :crash:

A da reinstaliras win opet? Iskreno mi drugo nista ne pada na pamet.. Sem da se win "malo" izbagovao.. :confused:

illusion
25.02.2012, 12:47
evo radim opet instalaciju pa cu videti

vux90.vjovicevic
25.02.2012, 13:06
Aj pa javi sta uradi.. ;)

M&M
25.02.2012, 13:07
Da li si instalirao i iTunes mozda?

vux90.vjovicevic
25.02.2012, 13:09
wtf..!?!?!::lol:: :worship:

illusion
25.02.2012, 13:11
posle reinstala win7 opet ga nema cd rom :(,sad cu po treci put sa drugim win 7 naravno 32bitnim

zlocesti
25.02.2012, 13:13
Ajde uradi update pa vidi sta ce onda biti..


Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

M&M
25.02.2012, 13:17
Na nekim masinama se desi da kada instaliras itunes, da nestane drive za dvd/cd.
Ili ti fali samo ovaj update:
Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB974332)

vux90.vjovicevic
25.02.2012, 13:26
pazi po default-u bi trebalo da mu ucita cd-rom.. Jer sa njega je instalirao ceo win. Znaci on radi i ocitava se u bios-u,samo win nece da ga ucita.. A ovo za iTunes i nestajanje cd-roma, nikada nisam cuo.. Tj kako neki program moze da disable-uje hardware, ili da ga totalno onesposobi..?

illusion
25.02.2012, 13:27
ja imam 32bitni laptop i nemam nista instalirano...

zlocesti
25.02.2012, 13:28
Samo uradi update..Mozda zato zeza..


Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

illusion
25.02.2012, 13:32
uradio sam prvi put i nece,na kraju cu stvarno da se vratim na xp a ovaj win7 sa skinio sa piratebay i imao je najvise seedera i dosta pohvaljen ali dzabe....

zlocesti
25.02.2012, 13:33
A koji win 7 je u pitanju?


Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

1024
25.02.2012, 13:34
Pogledaj, mozda postoji neki paket drajvera konkretno za tvoj laptop, mozda tako nesto moze da pomogne.

didlika
25.02.2012, 13:55
Koji win7 si instalirao? Ako si stavio starter, starter nema podršku za dvd :)

M&M
25.02.2012, 14:05
pazi po default-u bi trebalo da mu ucita cd-rom.. Jer sa njega je instalirao ceo win. Znaci on radi i ocitava se u bios-u,samo win nece da ga ucita.. A ovo za iTunes i nestajanje cd-roma, nikada nisam cuo.. Tj kako neki program moze da disable-uje hardware, ili da ga totalno onesposobi..?

Izggoglaj malo videces da ima dosta na tu temu! Ja takodje nisam verovao, ali mi se desilo.

@illusion: Click on Start -> All Programs -> Accessories -> Right click Command Prompt -> Run as administrator
Pa unesi sledece: bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
Restart...

Javi sta si uradio! :)

illusion
25.02.2012, 14:37
na kraju sam iskopao neki stari cd sa instalacijom win7 i na njemu se iz prve pojavio cd/dvd u my computer.

zlocesti
25.02.2012, 14:40
Moras da pazis koji win 7 stavljas,ima ih vise vrsta..

illusion
25.02.2012, 14:42
svaki win7 koji sam ubacio bio je windows7 ultimate x86

illusion
25.02.2012, 14:43
a imam laptop marke Prestigio :) verovatno je retko ko cuo za tu marku

zlocesti
25.02.2012, 14:53
Iskreno,cuo sam za tu marku ali za laptop te marke,jok,jok!Meni se tako nesto desavalo ali mi je obican update resavao problem.Sam win nema sve drajvere ali zato ono sto nema ponudi putem update-a.Vazno je da sad sljaka kako treba!