PDA

View Full Version : Asus K53S, intel i3, gforce 540m 1gb.



niki93t
18-02-2012, 00:32
Zanima me da li bi neki Mac OS mogao da radi na mom laptopu:

Asus K53S
CPU: Intel Core i3-2330M, 2.2GHz
RAM: 4GB
Grafika me malo buni, zapravo na laptopu imam nalepnicu GEFORCE GT 540M CUDA 1GB, a win pokazuje nekakav Intel HD Graphics i meni tu nista nije jasno... Ako bi neko mogao ovo da mi objasni i da mi kaze koju ja grafiku zapravo imam? :confused:

Ako je na prvo pitanje odgovor potvrdan, koji je to Mac OS?

Unapred hvala... :)

Byakuya
18-02-2012, 00:57
Da li si procitao ovo?

http://www.isrbija.net/showthread.php/28375-Otvaranje-nove-teme-u-Hackintosh-delu-Obavezno-procitati

niki93t
18-02-2012, 01:03
Procitao sam, ali verovatno nisam najbolje razumeo, mislio sam da to sto si naveo treba da stoji u temi.... Izvini ako sam pogresio...

Jel ono treba da stoji u naslovu teme? :confused:

Byakuya
18-02-2012, 01:06
Evo ispravio sam...verovao ili ne imas obe grafike:) jedna je od nvidia a druga je od intelovog procesora...

niki93t
18-02-2012, 01:09
Hvala... :)

Pa koju graficku sad moj laptop koristi, i mogu li nekako ja da odredim koju ce da koristi? Nije mi jasno zasto ima dve graficke?

I ako moze mala pomoc vezana za Mac OS?

Takkyy
18-02-2012, 01:13
Intel HD je graficka integrisana na sandy bridge procesor. Ovu graficku sistem koristi za manje zahtevne poslove, tipa surf, e-mail, dokumenti... A GeForce je entry level graficko resenje koje sistem koristi kad je neki zahtevniji graficki zadatak tipa igrice, renderovanje. Optimus tehnologija ih automatski menja (u zavisnosti od opterecenja), a mozes i sam da namestis "prefered graphics solution" :D

Nadam se da sam ti objasnio

niki93t
19-02-2012, 01:28
Sad mi je jasno ovo sa grafikom...
Ako bi mogao neko sad da mi pomogne sa konkretnim problemom iz prvog posta(Mac OS)...

Zar niko ne zna odgovor na ovo jednostavno pitanje :(

Moze li neki Mac OS na ovaj laptop ?

noname
19-02-2012, 11:52
Verovatno će moći, ali ti ta grafička neće raditi (nvidia). Samo hd3000 će ti raditi, uz malo sreće. Probaj neki iAtkos (L1, L2...)

toscana
19-02-2012, 12:25
A da li ce moci da radi na mom Asusu?
K53E SX882
http://img.tapatalk.com/d4c84113-ce12-13c2.jpg

niki93t
19-02-2012, 13:23
Verovatno će moći, ali ti ta grafička neće raditi (nvidia). Samo hd3000 će ti raditi, uz malo sreće. Probaj neki iAtkos (L1, L2...)

Jel mogu ovo instalirati bez posedovanja drugog Mac-a? Nemam pristup nijednom Mac-u a vidjao sam u temama da je negde to potrebno...

noname
19-02-2012, 20:35
Može sa windows-a, samo ti treba Transmac.

 @toscana

Ako imaš istu konfiguraciju kao i niki93t onda da.

niki93t
21-02-2012, 01:04
Jel moze koram po korak objasnjenje jer mi je ovo prvi put da radim instalaciju Mac-a pa mi je vecina stvari nepoznata i nejasna? Jos bolje ako bi mogao link ka nekom tutu? Dakle zeleo bih taj iAtkos L2 i Win 7 da mi ostane ako je moguce, da imam oba OS-a.... :)

niki93t
03-03-2012, 17:18
9710

Skinuo sam ovo... Sta mi je jos potrebno za instalaciju?
Kako da ovo narezem na CD (da li je to uopste potrebno)?
I jel su potrebni neki dodatni programi za onaj dual boot (da imam i Mac i Win) ili to sve ima u ovome?
Hvala :)

noname
03-03-2012, 21:03
Ako radiš iz windows-a, onda ti treba Transmac da bi narezao na dvd. Za dual boot ti u principu više ništa ne treba, mada je velika šansa da ćeš morati da popravljaš windows-ov bootloader posle instalacije...

niki93t
04-03-2012, 00:42
Da, radim iz windows-a...
Sta znaci to da cu morati da popravljam windows-ov bootloader, kako se to radi?

Jel ovo taj Transmac koji mi treba:

http://download.cnet.com/TransMac/3000-2248_4-10017073.html

EDIT:
Jel ovako da narezem na DVD?
9711

noname
04-03-2012, 11:09
Jeste, to je taj program. Samo burn i trebalo bi da bude ok. (ako već nisi uradio...)

niki93t
04-03-2012, 14:19
Posle toga samo boot sa CD-a (kao Windows) i pratim uputstva?
Ili treba jos nesto?

I sta si mi ono rekao za popravljanje windows-ovog bootloadera, kako se to radi?

noname
04-03-2012, 18:56
Pa ako dođeš do install menija, onda bi trebalo da uđeš u u Disk Utility i da formatiraš neku particiju u HFS+, pa tek onda da nastaviš dalje sa instalacijom.

Da bi uradio repair treba ti Windows 7 instalacioni dvd. I obično da bi ti prepoznao WIn, ta particija mora da bude aktivna. OStalo je 5 sec posla.

niki93t
04-03-2012, 22:17
Kako znam koja je particija aktivna? Jel to ona na kojoj je Win?
Znaci moram da imam jednu particiju slobodnu samo za Mac?

9767

Jel postoji nacin da ovu drugu particiju direktno iz Win-a podelim na dve, da ne bi opet radio ceo sistem?

noname
05-03-2012, 11:43
Pa ako imaš samo windows, onda je ta particija 100% aktivna. Posle instalacije Mac-a, aktivna će biti Mac-ova. Iz terminala se to pretvori za čas posla, ili nekim alatom za particije. O tom, potom.
Moraš da imaš jednu particiju za Mac-a, naravno, napravi jednu fat32 iz windows-a, a onda je posle pretvori u HFS+ sa Disk Utilitijem, kada krene instalacija.

Imaš opciju u okviru win7 "Shrink", evo sad ću ti izbaciti neki link:


http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/resize-a-partition-for-free-in-windows-vista/

niki93t
05-03-2012, 12:16
Preko nedelje nisam kuci (idem u skolu u drugom gradu) pa cu ovo uraditi sledeceg vikenda... Ako negde zapnem ja cu te kontaktirati ovde na forumu... :)
Hvala na pomoci :worship:

niki93t
09-03-2012, 17:33
Pokusao sam da odradim ovo danas, i dodjem do ovoga:

9954 9955

Kako da prodjem ovo? Sta dalje?

EDIT:
Prosao sam ovo (nekako, ne znam kako) ali sada neznam kako da formatiram particiju iz NTFS u HFS+?

niki93t
09-03-2012, 20:00
Sve sam uradio kao sto si rekao, instalacija otisla do kraja, izaslo je Instal Complete i ponudilo mi je Restart... Nakon restarta sam vratio boot na hard disk i podigao mi je Win, ali mi nigde nije ponudio da izaberem Mac... U cemu je problem?

noname
10-03-2012, 22:01
Verovatno ti nije instaliran Chameleon. Proveri kada instaliraš, da li je čekiran u Customize.