PDA

Pogledati punu verziju : Necu Vistu!



bobasim
26.01.2012, 01:14
Problem je sledeci, ne dozvoljava mi ni jedan windows da instaliram sem viste!xp i win 7 pucaju na pola instalacije,formatiranje takodje.brisao sam particije,pravio nove i uvek isto.kad instaliram neke programe uvek mi pola njih kreshuje ali uvek drugi i ne dozvoljava da se instalira kaspersky.pretpostavljam da je hdd ispravan a da se radi o nekom malo ozbiljnijem virusu.da li je neko imao slican problem?

AleX
26.01.2012, 01:16
Memoj pokretati instalaciju iz windows explorera, nabavi bootabilni OS i digni ga ko covek! :)

bobasim
26.01.2012, 02:06
sve sam to probao.bootabilni su i xp i win 7 ali samo vista prolazi.

kakosuper
26.01.2012, 02:10
Moj ujka ima neki siemens laptop i na njemu je samo vista mogla da se instalira i nista drugo. Postojala je neka fora da se zaobidje ta stavka na njemu. Tako da ako nije slapana konfiguracija vec je tako kupljen komp postoji i ova mogucnost. Dakle ovo je fabricki tako odradjeno.


TapaTalk zakon!!!

bojaN 4 ASBJ
26.01.2012, 02:58
Reci mi karakteristike racunara....Ram procesor hard grafika ....sve

komsa
26.01.2012, 08:56
............ na oba moja laptop-a koji su kupljeni sa Vistom i na jos mnogo drugih sam stavio 7-cu bez problema,nisam cuo za ovakav slucaj i kao sto ti je Alex rekao ,bootabilna instalacija bi trebalo da zvrsi posao :)

mirzab
26.01.2012, 09:14
Stvar je najvjerovatnije u SATA driverima. Probaj u BIOS prebaciti sa SATA na AHCI (ili sta vec nadjes vezano za SATA). I ja sam za bootabilni win 7.


Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

miodrage
26.01.2012, 09:46
Tako je, AHCI mora da resi problem.

bobasim
26.01.2012, 15:50
Nije ljudi.Laptop je u pitanju.Bio je instaliran win 7 i navukao je virus.Probao da instaliram ponovo i pocelo ovo da se desava.Vadio sam i hard i formatirao ga na drugom racunaru.Sve sam probao.I naravno da je win bootabilan.

Sad sam negde procitao da RAM hoce da zeza i da su slicne probleme resavali tako sto izvade jedan stik.Ja imam dva od po 1 GB pa cu probati

miodrage
26.01.2012, 17:01
A jel? A to ti se juce desilo, ili prekjuce? Ako je prekjuce (24. Januar) moguce da je u pitanju CIH, virus koji se upisuje u BIOS.. Jedino resenje je flashovanje BIOSa, uz prethodno dizanje sistema sa diskete. Tu disketu nakon toga spaliti, jer ce CIH biti upisan i na nju.

bobasim
26.01.2012, 17:12
A jel? A to ti se juce desilo, ili prekjuce? Ako je prekjuce (24. Januar) moguce da je u pitanju CIH, virus koji se upisuje u BIOS.. Jedino resenje je flashovanje BIOSa, uz prethodno dizanje sistema sa diskete. Tu disketu nakon toga spaliti, jer ce CIH biti upisan i na nju.

Ne, desilo se jos letos, ali sam do sad koristio drugi racunar

noname
26.01.2012, 21:19
@miodrage

Gde iskopa taj CIH???? Jeste da odavno ne koristim windblows, ali poslednji put sam čuo za tako nešto pre dobrih 10 godina....

CJay
26.01.2012, 21:32
Mozda nisi cuo zbog toga sto ne radi na NT verzijama windowsa? :) Nije do toga 100%, znas kad je to bilo aktuelno...

noname
26.01.2012, 21:35
My thoughts exactly :D

bobasim
26.01.2012, 23:25
Uspeo sam na sledeci nacin.Iscupao 1 GB RAM i instalacija po prvi put prosla,vratio 1 GB nazad i za sad sljaka.Doduse uradio sam upgrade viste da ne bih uslucaju da zakuca negde ponovo morao da je instaliram.Sutra cu da probam da ga pregazim na istu foru