PDA

Pogledati punu verziju : Stalno gubi GPS. 3g 8gb 4.1 bb5.12.



despotbg
29.03.2011, 19:34
Pocelo da mi se desava od prekjuce. Sve do tad radilo savrseno. Ni restore nije pomogao. Jedva nalazi satelite lose pozicionira i kad nadje a ubrzo izgubi. Maps mi radi savrseno i dalje. Jel neko zna lek?

Zika
30.03.2011, 00:54
e moj ti... meni tako vec pola godine i niko da mi da pravi odgovor zasto i kako :(

despotbg
30.03.2011, 01:28
Pa ebem mu kolje... Kako odjednom da crkne. Dal bi downgrade na 313 pomogao?

miljanx
30.03.2011, 01:56
ja ranije dok sam imao 3g nisam imao gps sve dok nisam odradio restore i skinuo novu verziju navigacije ili neku stariju verziju

.stefan
30.03.2011, 03:49
despotbg,mislim da bi trebalo prvo da probas sa nekom drugom verzijom programa za navigaciju...mislim da je do njega problem...ili da reinstaliras taj sto imas

suvacarov
30.03.2011, 20:49
Nema tu mnogo pomoci, radi dok radi a kada prestane ne pomaze ni restore. Problem je u samoj verziji iGo koja se ocigledno ne snalazi najbolje na iOS4. I ja sam se mucio ali nista. Problem sam resio tako sto sam instalirao RoadMate navigaciju (vec je pisano na forumu o njemu) i ubacio iGo mape koje su kompatibilne. Sada nemam nikakvih problema. GPS signal hvata iz cuga, nema gubljenja signala a i hardverski je manje zahtevan od iGo tako da je kombinacija 3G na iOS4 i RoadMate pun pogodak.

Zika
31.03.2011, 01:56
ja probao i to pa mi nije pomoglo probacu ponovo pa javljam

Zika
04.04.2011, 00:55
ma jok ne radi ni sa magellanom :( ne znam vise sta da mu radim

despotbg
04.04.2011, 15:04
i meni... nekad se konektuje al mu nije stabilna veza...

toscana
04.04.2011, 17:01
Ja sam imao problem sa mojim 3gs-om sa navigacijom. Radila je godinu dana perfektno a onda nakon nekog restora je pocela da zeza. Dobije pa izgubi signal i tako u krug. Probao sam od 3.1.3 do 4.1.2 nista nije pomoglo. Nisam znao sta vise da pokusam. I onda poglefam na kompu da imam sve verzije I-go, ubacim onu prvu 1.0 verziju i sve radi perfektno. Vratim noviju, opet ista stvar (isto pokusavao par puta). Ostavio sam tu 1.0 i sve je sljakalo super. U medjuvremenu kupim Iphone 4. Preporucujem svima da probaju to da odrade, dakle skinite 1.0 i instalirajte pa izvestite sta se desava.

despotbg
15.04.2011, 15:56
*ranje!!! Nema trika. Konstantno imam problema sa gpsom. Ne radi nista ne pomaze ni FW ni navigon ni nista... Samo prodaja i kupovina neceg drugog... Doklincio mi je pravo ovaj IPHONE...

toscana
15.04.2011, 17:02
Jesi li probao Igo 1.0 verziju?

despotbg
15.04.2011, 17:32
dadadadadadadada

Zika
15.04.2011, 19:33
MAIJA SAM U ISTOM SRANJ* kao i on i sve sam probao i ovaj novinavigon roadmate igo i sve isto nista ne hvata gps uhvati i izgubi signal posle par sekundi nije mi jasno ili radi ili ne UZAS

milan64586
15.04.2011, 21:03
Idi u SETTINGS/GENERAL/LOCATION SERVICES, a onda poiskljucuj pojedinacno za sve programe, osim naravno za iGO. Probaj. Trebalo bi da radi. Posle toga vracaj jedan po jedan program, dok ne ustanovis koji pravi problem. Meni je iDataUsage pravio problem.

Zika
15.04.2011, 21:12
a da poiskljucujem 3g edge i te stvari? mislim probao sam i bez njih i sa njimai isto mi je?!

milan64586
15.04.2011, 21:14
Ne, sve to ostavi. Iskljuci samo sve programe iz locations, osim iGO-a. Eventualno restartuj telefon. Onda probaj iGO. Trebalo bi da radi. Posle vracaj jedan po jedan program dok ne ustanovis koji ti pravi problem.

Zika
16.04.2011, 13:57
evo sta mi se desilo sinoc kad sam pogasio sve iz location services:

http://i869.photobucket.com/albums/ab253/enderlajnz/IMG_0033.png?t=1302951204

http://i869.photobucket.com/albums/ab253/enderlajnz/IMG_0032.png?t=1302951202

i na svakih par sekundi mi gubi signal i ponovo me nalazi .... za jedno 3 minuta pronasao me je jedno 10 puta i svaki put je trejalo signal po sekundu, dve i ponovo ga izgubi
prethodno sam probao takodje ali je gps signalbio jos losiji

http://i869.photobucket.com/albums/ab253/enderlajnz/IMG_0028.png?t=1302951201

a maps me bez problema nalazi i to veoma tacno

http://i869.photobucket.com/albums/ab253/enderlajnz/IMG_0029.png?t=1302951202

samo da se ne zbunite ovo se sve desavalao na vise lokacija

iPhon
16.04.2011, 22:56
Pocelo da mi se desava od prekjuce. Sve do tad radilo savrseno. Ni restore nije pomogao. Jedva nalazi satelite lose pozicionira i kad nadje a ubrzo izgubi. Maps mi radi savrseno i dalje. Jel neko zna lek?

imam ovaj isti problem sa modelom 3gs 8gb.
ako zna ko pomoc.

toscana
16.04.2011, 23:08
Identicni problem sam i ja imao. Igo 1.0 mi je resio problem.

Zika
17.04.2011, 12:12
gde ima da se skine igo 1.0?

toscana
17.04.2011, 12:35
Pitaj google,a ako nadjem u medjuvremenu link postavicu.

despotbg
17.04.2011, 16:14
probao sam ja i igo 1.0 al dzabe

komsa
17.04.2011, 16:37
.....probajte prvo reset network settings(u nekim slucajevima je pomoglo) vise puta zaredom.....sledeci korak je hard reset(ovo vazi za one kojima je do nedavno sve radilo) a ako ni to ne pomogne onda restore ALI "CIST" RESTORE sto znaci kada itunes odradi restore postavite "as new device" a ne da radite restore from backup....ako ni to ne pomogne onda nema drugog izlaza,nego servis :cool:

Zika
18.04.2011, 01:31
sve probao ali nista :( a i sta ce na saervisu da mi stave novi gps chip? pa radi mi maps

Zika
22.04.2011, 14:18
e ovako.... juce mi je ispao telefon (sva sreca nije mu nista) i nakon toga proradio mi je proxymity (ili kako vec) senzor :D i divnog li cuda gps... u sekundi je nalazio satelit i nije gubio signal..... ovo poboljsanje sa gpsom je trajalo samo taj jedan dan... sad je sve po starom nadje satelit pa ga nakon 2 sekunde izgubi i sve u krug.....?!?!?!?!?!
STA SE BRE OVO DESAVA SA TELEFONOM

da li moze neko da mi objasni ovu pojavu ???

Mobtel063
31.05.2011, 23:09
stupid iphone

Mobtel063
03.06.2011, 22:47
Ima li kakvih resenja?

Cyman
17.07.2011, 15:30
Vidim da ti ovde niko ne pominje "problem" svih koji su jailbrek-om podigli FW a time i baseband na 06.15.00. Proveri na kom si BB - "Settings-General-About-Modem Firmware". Ako ste na 06.15.00 -- dobrodosli u GPS pakao. Jednostavno GPS ne radi na ovom BB. Najgore u svemu je to sto je promena BB nanize (na stari ili bilo koji drugi) nemoguca. Nekome se na ovom BB desava jos i problem neverovatno brzog trosenja baterije. Na srecu, ovo se da nabudziti.
U mom slucaju, sa starog FW 3.x.x (iGo 1.0 radio kao svajcarac) sam presao na 4.1 (i na BB 06.15.00). Od tada GPS ne radi. Probao sam sa svim verzijama iGO (1.1.1 1.2.0 1.2.1 ...) i sve isto - radi na sekund-dva svakih 4-5 minuta i uvek sledi "GPS signal lost".
Procesljao sam internet i uvideo da je masa ljudi sa istim problemom. Rade neki momci na ovom problemu (dev-team) ali im je prioritet trenutno otkljucavanje najnovijeg FW-a (4.x.x) pa se pitanjem BB-a 06.15.00 bave sporadicno. A narod kuka li kuka. Ja sam licno poblesavio od muke. Jedino sto sam u ovom phone-u obozavao bio je dobar GPS. Sad je kao da imam iPhone keca. POLUDEO SAM.

mallena
17.07.2011, 15:42
Prica oko BB 6.15 je odavno poznata ,cak se i u nekoliko tema bavimo problematikom doticnog BB.
Na zalost resenja za taj BB jos uvek nema,a i sumnja se da ce biti,za 3g telefone poslednji fw je 4.2.1...
U ovom konkretnom slucaju rec je o nizem bb a problem je najverovatnije do fw-a mada nisam 100% sigurna!

Mobtel063
21.07.2011, 17:59
ma kog vraga spominjee 6.15?!

ovde je u pitanju sasvim drugi bb

i ja imam isti problem sa 5.13.04

cikaaca
21.07.2011, 21:36
probaj custom restore na 4.2.1 sacuvas postojeci bb i imas novi fb...pa probaj onda gps,mozda proradi