PDA

Pogledati punu verziju : Iphone 3g pitanje



Shisharka
16.03.2011, 23:24
Juce sam kupila Iphone 3g i postala ponosni apple koristnik,medjutim imam par pitanja,pa bi bilo lepo da neko pomogne :D

Pri koriscenju telefona npr, kad udjem u poruke izbacuje natpis "Could not activate cellular data network - you arent subscribed to a cellular data service",ovo relativno cesto izbacuje! Da li neko moze da mi kaze zasto ovo izbacuje i kako da resim ovaj problem.

Takodje stoji slovo E u gornjem levom uglu pored oznake mreze, kako to da iskljucim.

Hvala!

Demonix
16.03.2011, 23:31
To E je EDGE, to isključuješ u Settings->General->Network->Cellular Data.

Što se prvog problema tiče, to je normalno, ali možeš da upotrebiš ovo (http://www.isrbija.net/showthread.php?t=16169) da to isključiš.

miodrage
16.03.2011, 23:41
To sto ti izbacuje znachi da nisu upisani podaci za GPRS Internet. Ili upishi sta god hoces (pa neces imati net), ili upishi podatke koji trebaju za tvoju mrezu, pa ces imati i GPRS net na telefonu, ali to skida kredit, odnosno povecava racun, ukoliko u paketu koji koristis nemas uplacenu i odredjenu sumu megabajta.
Cestitke na kupovini.

Shisharka
16.03.2011, 23:56
Probala sam prvu varijantu,ali ne kapiram kada udjem u cellular data ....sta onda :)....izvin'te ali tek sam ga kupila i jedva se snalazim ....

Demonix
17.03.2011, 00:02
Okreni ga na Off.

Shisharka
17.03.2011, 00:03
To E je EDGE, to isključuješ u Settings->General->Network->Cellular Data.

Što se prvog problema tiče, to je normalno, ali možeš da upotrebiš ovo (http://www.isrbija.net/showthread.php?t=16169) da to isključiš.

Kazi mi kada udjem u cellular data,sta onda da radim kako bih iskljucila to cuveno E???:embarrassed:

miodrage
17.03.2011, 01:13
Zasto bi gasila E? to ti samo prikazuje da je telefon u zoni koja je pokrivena EDGE signalom, kruzic je obican GPRS a 3G je sam po sebi jasan.
Evo ovako - odes settings>general>cellular data
APN upises u zavisnosti od mreze gprswap za mt:s, internet za Telenor i vipmobile za Vip
nadalje username i pass
mts 064 za Telekom
prazno za Telenor
vipmobile vipmobile za Vip
i ovime si sve zavrsila. ALI skidace ti kredit, odnosno rasce ti racun, u zavisnosti da li si prepaid ili postpaid. Ako ne zelis ovo da se desi, samo izmeni par slova u APN recimo gprsdnm i na ovaj nacin ti ono vise nece iskakati, a nece ti ni kredit ici, doduse, neces imati ni Internet na telefonu, osim preko WiFi mreze.

SloboUgljevik
17.03.2011, 09:24
I ako izmjeni par slova opet ce izbacivati poruku u message, stvar je u tome sto iOS ima tu glupu naredbu da opominje korisnika da nece moci poslati MMS jer nema veze sa netom, jedini nacin da se rijesi tog zla je da uradi ovo sto si naveo u prvom dijelu posta, tj. da upise dobre parametre.

miodrage
17.03.2011, 11:23
Ja sam godinu i po dana imao upisane pogresne podatke, i nije mi bio JB telefon, tako da znam sta pricam. I nijednog momenta mi nije nista izbacio. Izbacuje samo ako podaci nisu upisani, ne ako su upisani pogresni podaci :D

SloboUgljevik
17.03.2011, 12:34
Could not activate cellular data network.
Eto to pise kad upises pogresne parametre, tako da ti ta ideja otpada.:P
Svasta sam probao i nisam uspio, jedino da se preko open ssh izbrise, ali nisam siguran sta tacno i kako bi se ponasao fon posle toga.

miodrage
17.03.2011, 12:42
Evo sada njakam svoj 3G, i upisujem namerno pogresne podatke, i nista. Cak sam ga rebootovao, da nista ne prepustim slucaju.
Inace po meni je najbolja solucija uplatiti neki Internet paket uz postojeci, i onda nema zime. Na Telenoru se to lako resava zbog Telenor KLIKa, na mt:s 50 MB za 118 din (postpaid), ne znam za Vip. Uglavnom, ovo su najjeftinije solucije, ko ima potrebu za vise, platice vise. Meni telefon svakako ne sluzi da blenem u youtube klipove na njemu.

SloboUgljevik
17.03.2011, 12:53
Ne znam jbg, cim sam malo prije vidio da si napisao post ja sam pokusao i odmah mi izbaci poruku, al probacu opet da ne kazes ovaj samo tjera po svome :D.
Ja koristim mtel u Republici Srpskoj i internet je skup previse.

miodrage
17.03.2011, 14:49
Ne znam kako je kod vas, ja prenosim samo svoja iskustva. I odgovaram samo za to sto pisem da je kod mene na takav i takav nacin ferceralo. Uglavnom, zna da zeza, desavalo se i meni, ali ne na 3G, nego na i4. Nakon JB-a sa GP (4.2.1) sve mi se poremetilo, pa sam izgubio oko sat vremena dok sam sve opet namestio kako mi odgovara.

Shisharka
21.03.2011, 21:04
Hvala na odgovorima,pokusala sam da ubacim prave parametre i stvarno jede kredit,a kada ubacim pogresne,tj kada izlupetam i dalje izbacuje.....:confused:

nenad87
21.03.2011, 23:03
Ubaci prave parametre pa u setings,general,network, iskljuci celular data

brzi82
21.03.2011, 23:25
Hvala na odgovorima,pokusala sam da ubacim prave parametre i stvarno jede kredit,a kada ubacim pogresne,tj kada izlupetam i dalje izbacuje.....:confused:

Ovako sad...
Idi u cydia i u search napisi Popup Blocker i instaliraj ga
Zatim kad se instalira idi u :
Settings--popup blocker--alerts--data network errors i tamo sve 3 opcije namesti na on i to je to neces vise videti tu dosadnu poruku kad kucas sms :)
A za Edge tj. Cellular data skini iz cydia SbSettings i preko toga ukljucujes i iskljucujes E kad ti treba samo inace nek ti stoji iskljucen uvek da ti ne jede kredit.I namesti tocne parametre u cellular data,i nek bude na off.
A kad skines SbSettings on se aktivira tako da preko status bar ( gde ti pise sat gore) predjes prstom od levo na desno ili obratno.
Eto to je to nadam se da sam ti pomogo ;)