PDA

Pogledati punu verziju : no service



ronny10barca
14.03.2011, 16:01
ljudi pomagajte ako neko zna. Elem imam Iphone 3g 8gb i radilo je sve najnormalnije, i odjednom juce ujutro, kad sam se pogledao, nije imao mrezu, :brickwall: pronadje sva tri operatera ali kad probam da odaberem mts mrezu (yug 03) dobijem info Restricted network. Ne rayumem se najbolje, imam ga par nedelja, probao sam druge kartice, isto se desava, instalirao sam i ultrasnow sa cydia-e, ali nista. Dal da radim restore preko Itunes-a? hvala unapred.

ronny10barca
14.03.2011, 16:40
os je: 4.2.1 (8C148)
modem furmware : 05.15.04

dal da uradim restore preko itunes-a i da li treba da pazim na nesto?

miodrage
14.03.2011, 17:55
Hmmm, interesantno. Jesi probao reset network settings? Eventualno Hard reset da uradis. Ako nista ne pomogne - restore.

.stefan
14.03.2011, 17:56
Taj bb ne moze da se unlockuje tako da pretpostavljam da je taj telefon simfree inace ne znam kako je uhvatio mrezu,iz cega sledi da je ultrasnow tu suvisan....

Ili si ga ti u medjuvremen updatovao i zajebao...

Probaj hard reset,reboot i kombinacije toga sve dok ne uhvati mrezu...

ronny10barca
14.03.2011, 18:21
reset network settings sam probao, ali nista se ne menja, a ako je hard reset home dugme i dugme za ukljucivanje u isto vreme onda sam probao i to.simfree je, ali ja ga nisam updatovao, bukvalno je preko noci nesto pobrljavio. Jedino restore da probam, nego ne znam da se nece zakljucati ili zaglaviti u recovery mode.

.stefan
14.03.2011, 19:04
Sta ce ti ultrasnow onda?
Probaj restore,ne bi trebalo nista da krene lose...bar ja ne vidim razlog...
Igraj se jos malo sa rebootom,hard resetom,prebacivanjem mreze sa automatskog na manuelno trazenje i obrnuto...mora bre da uhvati mrezu,drndaj ga sve dok ne uhvati...:)

miodrage
14.03.2011, 19:26
Ponekad treba i 10-ak puta reset network settings, hard reset, i ukljucivanje airplane mode on/off. Igraj se sa time jedno saticak, isprobavaj razne kombinacije. Ako bas nista ne pomogne - restore. Ako ti je i pre ovoga sto je pobrljavio ovako, radio, telefon je sigurno SIMFree.

ronny10barca
14.03.2011, 19:48
ma probao sam sa resetom sigurno 10-ak puta, ali ni da bekne. restore isto nije pomogao, tako da sam sad svrljao po gradu, bio u par servisa, i lik u prvom (prolaz Terazije - Balkanska) kaze otisao ti primo predajnik, to ti je 7000 din, samo sam rekao hvala lepo, prijatno, onda sam bio u Balkanskoj i decko mi rekao da 90% nije hardver i da u 3G ne treba da bude ovaj 4.2.1 nego 3.1.3 (valjda), i da je problem u modemu nekom jbm li ga. Tako da ce mu staviti 3.1.3 i ako bude sve ok, to mi je 2000 a ako je hardverski, nece mi ni naplatiti.

.stefan
14.03.2011, 22:50
To sto ti je rekao da treba da bude 3.1.3 a ne 4.2.1 je cista budalastina i neznanje,a to sto hoce da ti uzme 2000 za restore je cist bezobrazluk!Nemoj slucajno da si bacio pare za to,mi cemo ti pomoci dzabe...!!!

miodrage
15.03.2011, 00:06
Ronny svasta... Nije trebalo to da radis, nego da sa nama ovde sve lepo resis, ili da zoves nekoga u pomoc, i sumnjam da bi dugo trazio. Sve uvek moze lako i brzo da se sredi, bez cimanja, i vrlo prijateljski po dzep.

ronny10barca
22.03.2011, 11:39
ljudi izvinjavam se na pauzi, nisam nosio u servis, dao sam ga drugaru koji se pomalo razume, i sredio ga je i sad je delimicno ok, on mi je stavio verziju 3.1.3(7E18), ali mi kaze da mi je ovaj BB 06.15.00 za ipad i da njega ne zna da downgrad-uje i nije siguran da je to moguce uopste. Elem sad je sve ok dok je baterija puna, cim dodje ispod 20% opet gubi signal.dal to moze nekako da se sredi?

.stefan
22.03.2011, 15:31
Taj bb od ipada ne moze trenutno da se promeni,tako da za sad to ti je sto ti je...

miodrage
22.03.2011, 17:24
ronny: jesi prikljucio telefon na if0recast? Skini sa ih8sn0w.com, i vidi sta ti kaze za verziju bootloadera. Ako je 5.8 moze da se spusti BB.

ronny10barca
23.03.2011, 09:16
cek, cek, polako...... da skinem sa cydia-e taj if0recast sa ovog source-a jel? i u toj aplikaciji mi pise verzija bootloadera?

Demonix
23.03.2011, 13:28
cek, cek, polako...... da skinem sa cydia-e taj if0recast sa ovog source-a jel? i u toj aplikaciji mi pise verzija bootloadera?
Ne, skini f0recast (http://ih8sn0w.com/index.php/products/view/f0recast.snow), pokreni ga i spoji telefon USB kablom.

ronny10barca
23.03.2011, 23:41
evo ovako:
baseband:06.15.00
bootloader:5.9
model:MB489

Jailbreakable: Yes (always)
Unlockable: No
Tethered: No

miodrage
23.03.2011, 23:50
Nista, cekas dalje....

ronny10barca
24.03.2011, 14:05
a el se zna otprilike kad ce moci da se downgrade-uje?

a dal bi pomoglo ako bi stavio 4.1 ili neki drugi ios, a bb da ostane isti naravno?

.stefan
24.03.2011, 15:49
dao sam ga drugaru koji se pomalo razume, i sredio ga je i sad je delimicno ok, on mi je stavio verziju 3.1.3(7E18), ali mi kaze da mi je ovaj BB 06.15.00 za ipad i da njega ne zna da downgrad-uje i nije siguran da je to moguce uopste. Elem sad je sve ok dok je baterija puna, cim dodje ispod 20% opet gubi signal.dal to moze nekako da se sredi?

Da objasnim highlightove:

Bas zato sto se MALO razume ga je SREDIO,nije imalo razloga da ga dize na 6.15...
Ne zna da ga downgraduje?A znao je da ga dotera do njega posto vidim da ti je ranije bio nizi bb?!
nije siguran da moze da se downgraduje se nastavlja na prethodno,tj. na njegovu nesposobnost,ZASTO je uopste cackao bb?

Cim dodje ispod 20% gubi signal,to je po mom misljenju definitivno do ipadovog bb-a...Ti mozes da probas neki drugi fw nista ne gubis jer je steta vec ucinjena...pa da vidis kako ce da se ponasa...

A drugu da kazes da ne cacka vise oko iphonova nista...jer ti je savrseno dobar simfree upropastio!

Takkyy
24.03.2011, 16:18
Vala stefane, konacno mu je neko stavio do znanja da mu je drug ekspert :-D

ronny10barca
28.03.2011, 19:08
stavljen 4.1 i vec par dana sve ok. :) Hvala svima stvarno. A drug ce ubuduce biti lisen svih cackanja....... :)