PDA

Pogledati punu verziju : Savet ... Pomoc....



don hose
11.03.2011, 19:52
Cao svima, ovo mi je prvi post, izvinjavam se ako je vec neko postavljao slican topik, ali proveravao sam na search,a nista slicno ne nadjoh ;)


Ovo je moj problem :

Hocu da uzmem od poznanika iphone 3, trenutno sam u Engleskoj, jos 2 nedelje, pa da resim ovde ako mogu to....
Naime, poznaniku istice ugovor (nisam siguran koja je mreza tacno ili vodafone ili orange) pa on uzima iphone 4, a meni bi prodao ovaj stari.....

Kako sam shvatio citajuci, on moze da trazi od mreze kada uzme novi tel da mu stari otkljucaju i bude sim free???
Da li to znaci da ja mogu karticu iz Srbije odmah da stavim i koristim na nasoj mrezi??

Sta sve treba da uradim da bi mi tel radio normalno na nasoj mrezi......
I o kakvim update-ovima citam ovde, nista mi nije jasno....

Kako s krecu cene kod nas, citam oko 250 evra?


Hvala unapred na savetima, pomoci
Antiduduk za tehniku :))):vb_cheers:

iAlfa
11.03.2011, 20:51
Evo ovako, kao prvo - ako ga tvoj drug uspije otključati, ti mozes bez problema taj iphone da koristis u Srbiji sa bilo kojom katicom. Drugo, ukoliko nisi neki ljubitelj itehnike i koristis phone isključivo kao telefon ( bez bez nekih dodatnih opcija ) nije ti potrebno nista vise. Ukoliko pozelis malo naprednije koristenje, mozeti ti biti potrebno da uradis jailbreak ( tehnika kojom se hakuje uređaj za koristenje i programa koje nije odobrio Apple), ali moja preporuka, o tome kad uzmes iphone da koristis. Pod predpostavkom da ti je iphone otključan i nemas potrebu za ovim jailbreak-om ti ne treba da se bojis ovih update-a ( update ili nova verzija software-a za tvoj uređaj, koja ti se nudi isključivo kada iphone prikopcas na komp i aktiviras iTunes, iTunes je program koji između ostalog sluzi za komunikaciju kompa i iphona).
Ponovicu, ukoliko ti drugaru otključaju iphone u Engleskoj, bez brige donesi isti u Srbiju, ubaci karticu, pa za dalja pitanja, naravno, nakon čitanja dijela na forumu za upoznavanje sa iUređajima, postavi pitanja koja te interesuju.
Treće, za Srbiju cijene mi nisu poznate, ali u CG otključan iphone 3G polovan se prodaje oko 200 EUR.

don hose
28.03.2011, 20:39
Uzeh taj iphone 3G 16gb, mislim da je bio sim free jer sam odmah ubacio moju karticu i radio je.
To je model MB500AB , VERSION : 4.2.1 (8C148) , CARIER 9.0
MODEM FIRMWARE :05.15.04.

To bi trebalo da je sim free koliko sam gledao modele i trazio ovde na forumu?

Uzeo sam i Vip karticu sa 350mb da imam za surf .....

Napravio sam nalog na itunes kako je bilo objasnjeno na forumu . Jel mogu sada da kacim tel bez problema na komp i povezujem sa itunes? Brinem se jer vidim da se ovde nekima tel zakljucao posle update-a.

Citao sam i za Jailbrake, ali za sada mi izgleda komplikovano to, takodje nemam cyndiu instaliranu, mislim da mi nece ni trebati jer cu iskljucivo koristiti za surf, mail i naravno kao tel....???

Hvala na odgovorima:vb_type:

mallena
28.03.2011, 20:43
Uh propustices dosta toga bez Jb :)..Savet Jb telefon ima ces brdo app i igrica i plus par programa iz Cydia da olaksas par sitnica oko upotrebe iphone-a...Veruj da je potrebno citavih 5min za jb :)

don hose
28.03.2011, 21:03
Ok pokusacu kasnije, 1 po 1, samo prvo da se snadjem sa ovim prebacivanjem podataka...

Frka mi samo da ne zakljucam tel ili nesto ne zeznem... A li ona stara stoji "moras par puta i zeznuti inace neces ni nauciti "

mallena
28.03.2011, 21:25
Ako je simfree najgore sto moze da se dogodi jeste da moras da odradis restore ,a to nije tesko :)

miodrage
28.03.2011, 23:49
Uzeh taj iphone 3G 16gb, mislim da je bio sim free jer sam odmah ubacio moju karticu i radio je.
To je model MB500AB , VERSION : 4.2.1 (8C148) , CARIER 9.0
MODEM FIRMWARE :05.15.04.

Po ovome ne moze da nije SIMFree. Ovaj BB nije otkljucan, i ako ti radi, to definitivno znachi da je SIMFree. S obzirom da je 4.2.1 poslednji FW za 3G, novi se nece izbacivati, i time NE POSTOJI ni teoretska sansa da ga zakljucas. Uzivaj u svom novom uredjaju. Lepo se izigraj u fabrickom stanju sa njim, a onda JB i da vidis kad ti se otvori a whole new world.
Jedino sto ce mozda poceti da ti stuca, ili sporo radi, pa ako se to desi, vrati ti njega na 3.1.2 i da vidis kad poleti :D