PDA

Pogledati punu verziju : blokirao i sam se restartuje



BAKLAVA
10.03.2011, 12:13
Ubacio sam preko Cydije iBlacklist i posle toga mi se telefon non stop restartuje i kada se upali odma zablokira i ponovo sve u krug! :((( probao sam da ga restartujem drzanjem dugmica ali nije pomoglo. sta da mu radim , nisam pametan

dzenopoljac
10.03.2011, 12:15
Restore :(

BAKLAVA
10.03.2011, 12:19
ali pita me da ga updajtujem pa ne znam da li ce da ga zakljuca.... nikada nisam radio niti restore niti update

dulenbg
10.03.2011, 13:58
jel si obrisao iblacklist iz cydie??

BAKLAVA
10.03.2011, 14:32
pa ne mogu da udjem u cydiju .

uradio sam restor telefona , ali sada mi stoji na ekranu usb kabl i itunes , kada ga otkljucam pise da samo moze emergency call

dulenbg
10.03.2011, 14:41
sad si ga zakljucao....slusaj me pazljivo,i ja sam imao isti problem...prvo,skini sve sa ovog posta,trebace ti
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=13427
prikaci telefon na komp,ugasi ga,i radi sve kao sto je napisano u postu...ako bude problema javi

BAKLAVA
10.03.2011, 14:42
ali ovo je za 4.1 moj je 3.1.3 ! nece biti problem ?

dulenbg
10.03.2011, 14:44
naravno da nece...cak sta vise,bolje i brze ce ti raditi fon ;)

BAKLAVA
10.03.2011, 16:02
a sta znaci "4.editujete Host file time sto ce te dodati jos jednu liniju"???

dulenbg
10.03.2011, 16:06
http://www.youtube.com/watch?v=nXoCneO2cgA&feature=related

uradi isto ovako!

BAKLAVA
10.03.2011, 17:53
pokusavam ali kada dodam "74.208.10.249 gs.apple.com" ne mogu da ga snimim. ne znam u cemu je problem , imam win 7.

a probao sam bez dodavanja u host fajlu ali mi sada telefon nema mrezu , tj nece da je uhvati

dzenopoljac
10.03.2011, 18:06
Jesi li probao sa open as administrator?

BAKLAVA
10.03.2011, 18:07
nisam , ne znam sta je to . ako ti nije problem da mi pojasnis

dzenopoljac
10.03.2011, 18:08
Kada dođeš do hosts fajla, kliknes na njega desnim dugmetom miša i iz menija koji se pojavi odabereš ono što piše as administrator. Možda pomogne :)

BAKLAVA
10.03.2011, 18:21
uspeo sam da ubacim natpis u host . a sad da pocnem ispocetka otkljucavanje ili ?

dzenopoljac
10.03.2011, 18:29
snimi hosts fajl, restartuj comp pa proveri da li ti je snimio izmenjen hosts, a onda kreni po datom uputstvu

BAKLAVA
10.03.2011, 18:31
jojjjj... nisam restartovao komp :(((

dulenbg
10.03.2011, 18:33
nema veze ako nisi,samo udji opet u folder i proveri da li stoji host file...ako ne postoji,odradi sve opet,snimi i restartuj komp...ako stoji,kreni sa instalacijom

BAKLAVA
10.03.2011, 18:42
stoji host file ali nece da uhvati mrezu ponovo. ne znam sta da radim vise

dulenbg
10.03.2011, 18:45
druze,ako je host file snimljen,kreni sa instalacijom softvera!! prikaci fon na komp,ugasi ga,upali redsn0w i prati uputstvo iz posta koji sam ti dao!

BAKLAVA
10.03.2011, 19:24
nece ,sva puta sam sve uradio po uputstvu ali ni dalje ne mogu da uhvatim mrezu

dulenbg
10.03.2011, 19:26
cekaj,polako...za pocetak mi reci da li si odradio restore??jel sad nemas ono emergency calls only?jel mozes da udjes u meni telefona??

BAKLAVA
10.03.2011, 19:29
usao sam u telefon , i u cydiju ,uneo repo666.ultrasn0w.com i tamo instalirao ultrasn0w

dulenbg
10.03.2011, 19:30
odlicno,vidis da moze...e sad lepo instaliras ultrasn0w i dobio si nov telefon :yes:

BAKLAVA
10.03.2011, 19:31
pa nece :(((

dulenbg
10.03.2011, 19:33
pa kako nece??ajde udji u settings,general,about...procitaj koji firmware imas

BAKLAVA
10.03.2011, 19:36
05.14.02

nisam pametan vise

dulenbg
10.03.2011, 19:43
s obzirom da ti je telefon radio normalno pre instaliranja iblacklist-a,nesto nisi dobro uradio..da li si sve uradio po redu?? znaci,upalio si redn0w,isao si na browse,upload-ovao si originalni 4.1,posle si stiklirao just enter in dfu mode,onda si istiskao dugmice kao sto ti je program govorio i na kraju si usao u itunes,drzao shift kliknuo restore i instalirao 4.1 custom...jel si tako sve uradio?!?

BAKLAVA
10.03.2011, 19:53
da , sve sam tako uradio

mallena
10.03.2011, 19:54
Prvo : za 4.1potreban mu je shsh's
Drugo : podigao je bb na 5.14 za taj bb nema unlocka !
Trece : uvek pitaj za shsh's pre nego sto das savet!Uprabo se desilo to da se zalljucao fon,jedino resenje je dizanje na bb iPad-a!

BAKLAVA
10.03.2011, 19:58
moze sada neko objasnjenje sta da radim?

dulenbg
10.03.2011, 19:59
mallena,ja sam uradio restore sa 3.1.3 na 4.1 custom bez shsh i sve je proslo bez problema,telefon je sa ultrasn0w nasao mrezu bez problema!! sad ni meni vec nista nije jasno...

mallena
10.03.2011, 20:06
@Baklava : koji FW I BB su sada ba telefonu?
@dulenbg: Da bi stavio prethodni fw moras imati shsh's ! Proveri u cydia-i da li imas shsh's sacuvan ( zelenom bojom ispisani brojevi u vrhu gore)!

BAKLAVA
10.03.2011, 20:13
version 4.1(8b117)
05.14.02
jel to to sto trazis?

dulenbg
10.03.2011, 20:15
ma jok mallena,nemam!! ako hoces,upload-ovacu sliku da vidis...no,nebitno,nek baklava dobije mrezu to je sad najbitnije

mallena
10.03.2011, 20:19
Ne moze dobiti mrezu ima bb koji ne moze da se otkljuca!Jedino resenje je da se digne na bb iPad-a a to sa sobom vuce novi niz problema :)!Pa sad zavisi sta zeli i kako!

BAKLAVA
10.03.2011, 20:23
znaci ne mogu da imam mrezu? nema resenja i nece ga biti? ne razumem sta se desilo kada sam pratio uputstvo sa sajta!

dulenbg
10.03.2011, 20:35
ako bas ne mozes da sacekas na unlock za taj tvoj bb onda ga dizi na 6.15 bb.
Dizes ga sa redsn0w, selektujes opciju instal iPad bb.Moja preporuka jesta da sacekas jos malo da izadje "pravi" unlock i da ne stavljas taj iPad bb.
znaci,telefon ce ti naci mrezu i moci ces da ga koristis,ali neces imati gps i ako se ne varam wifi ce slabije da vata signal...

BAKLAVA
10.03.2011, 20:40
a nemate pojma kada ce moci ovo da se otkljuca,tj. da se ne ide na taj 6.15? stvarno nisam upucen i glupo je sto sam pratio uputstvo i ovo se desilo. jbg .

dulenbg
10.03.2011, 20:48
ja mislim da pola foruma ceka taj unlock tako da veruj mi nisi jedini

BAKLAVA
10.03.2011, 20:48
znaci to nece skoro !!! do mojega

dulenbg
10.03.2011, 20:49
mislim da niko to ne zna...trebalo bi navodno u skorije vreme...al kazem ti,ako ti je hitno dizi na 6.15

BAKLAVA
10.03.2011, 20:53
pa mislim nije mi hitno... bolje da sacekam nego da sjebem jos vise. sad mi ne preostaje nista nego da kupim drugi tel , ovo moze mesecima da potraje koliko ja vidim

mallena
10.03.2011, 20:59
Nasla sam u cemu je problem ;)!Kada si prvi put radio restor updateova si telefon na najnoviji bb!Na zalost ne postoji nacin za spustanje bb (jedino ako ti je bootliade 5.8,to proveri pa javi)!
Nisi trebao cist restore da radis !!Uglavnom se radi shift+restore,ako ne postoji unlock za takuci fw!
Ono stp ti je dule dai je custom ,koji na zalost tebi ne moze pomoci jer custom zadrzava bb a dize fw!

dulenbg
10.03.2011, 21:18
baklava,problem je sto si radio restore pre naseg dopisivanja,evo tek sad procitah na prvoj strani da si uradio restore i od tad je telefon zakljucan...znaci tu si u startu pogresio :(

pinojle
10.03.2011, 21:23
Cek, a moze li da snimi ssh sada od trenutnog basebanda 5.14, updajtuje na bb od ipada i kada izadje unlock za 5.14 da ga restoruje na pomenuti?

mallena
10.03.2011, 21:31
Joj ljudi:) fw je moguce spustiti ili odraditi restore na isti FW uz pomoc Shsh's-a :)!
Bb je ne moguce spustiti sem u slucaju 5.8 BOOTLOADER-a :) koji je na 3g iPhone-u!Da bi sacuvao bb koristis custom ,ali neces moci da spustis na nizi bb

pinojle
10.03.2011, 21:44
A kako da proveri da li mu je bootloader 5.8?

dulenbg
10.03.2011, 21:57
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3570

BAKLAVA
10.03.2011, 22:48
ne razumem ja ovde nista, ne mogu da se snadjem kako da proverim da li mi je bootloader 5.8.

BAKLAVA
11.03.2011, 00:27
hmm... ae jos jedno pitanje, koliko dugo se vec ceka unlock za basebanda 5.14???

BAKLAVA
11.03.2011, 12:39
odlucio sam da predjem na 6.15 , ako je samo gps problem , jbg sta da se radi , nema mi druge

http://www.isrbija.net/showthread.php?t=14265&page=28

jel moze neko da mi objasni sada sta treba da radim? a

lcf13
11.03.2011, 14:04
odnesi telefon nekome ko se razumije, da se nebi desilo opet nesto "cudno"!

BAKLAVA
11.03.2011, 14:05
cudnije od ovoga ne moze da bude

mallena
11.03.2011, 14:14
Pa samo prati uputstvo sa prve strane :)

BAKLAVA
11.03.2011, 14:20
ok. nego me interesuje da li prvo da uradim restore iz itunesa shift+restor i posle u redsn0w jel treba da obelezim i install cydia i ipod bb ?

mallena
11.03.2011, 14:25
Pa moras i cydia-u i ipad bb da cekiras ako na to mislis ....

BAKLAVA
11.03.2011, 14:27
da,da... hvala

a sad jos nesto (znam da mnogo smaram) nece mi raditi gps sigurno(ok sa tim sam se pomirio) ,a hoce li imati jos neke probleme ili samo to?

dulenbg
11.03.2011, 14:30
i ja imam 6.15,i koliko sam primetio slabo mi vata wifi signal i ako se ne varam svi mi koji imamo 6.15 necemo sl put moci da radimo restore sa oficijalnim softverom nego samo Custom!! neka me ispravi mallena ako gresim :)

BAKLAVA
11.03.2011, 14:31
kako mislis slabije , moras blize ruteru ili nece svaki put da trazi? a baterija ti je ok?

dulenbg
11.03.2011, 14:34
baterija je ok,nema nikakvih problema....pa,kad ukljucim wifi uopste ne izbacuje da je nasao a sedim pored kompa :)

BAKLAVA
11.03.2011, 14:36
i kako ti nadje onda wifi? zezas ga na off on?

dulenbg
11.03.2011, 14:38
pa da...valjda kad njemu dune on nadje signal...kad mu je smor dan treba da ga molim :)

BAKLAVA
11.03.2011, 14:41
ne treba nista da uradim pre nego sto pocnem da radim sve ovo? onaj sshs ili te gluposti?

lcf13
11.03.2011, 14:42
ja sam nedavno nazahtjev jkorisnika upgradeovao 05.14 na 06.15(iPad) baseband, i to vrijeme koje je telefon bio kod mene nisam primjetio razliku izmedju mog(3GS 05.13) i ovog(3GS 06.15) kad je u pitanju wifi ! potpuno isto!

pa dosad bi trebalo da imas tiny Umbrella, i da si sa njom sacuvao shsh, s obzirom da je 4.3 vec aktuelan, trebace ti ! kako god, obavezno downloaduj, tiny umbrela, zakaci telefon i klikni "save shsh"!

mallena
11.03.2011, 14:44
Moja preporuka nije da se dize na bb iPad-a,sem ako nekome nije bas-bas hitno :)
Prvo gubi se :Gps signal...reci papa navigaciji ; baterija - vremenski krace traje ;svaki sledeci update cekas custom; wifi signal je cesto slabiji tj slabije hvata mrezu od normalnog bb; s'obzirom da je u pitanju bb ,a da je bb "odgovoran" za mrezu moguci su jos neki problemi ...tako da ne znam sta da ti kazem....

dulenbg
11.03.2011, 14:44
opet kazem,zna nekad da zeza opet ne mora nista da znaci...dosta sam citao po forumu,vidim da je veci broj ljudi isto imao problem sa wifi na 6.15...baklava,ne treba ti shsh,uradi restore,ukljuci posle redsn0w,stikliraj cydi-u i Ipad BB i to je to

BAKLAVA
11.03.2011, 14:46
kad sam dosao do ovoga ne preostaje mi nista drugo nego da ga stavim 6.15. pa da ga prodam takvog sa tim bb , pa da kupim kasnije drugi iphone

dulenbg
11.03.2011, 14:48
nemas mnogo opcija baklava...ili da cekas unlock ili da ga koristis kao Ipad BB...ja sam zbog tog 6.15 kupio jos jedan Iphone :(

BAKLAVA
11.03.2011, 14:53
pa ne preostaje mi nista, jbg...
krenuo sam sa restorom , pa cu posle kroz redsn0w da ga resim (nadam se) :)

Rakic90
11.03.2011, 14:54
Meni stvarno nije jasno zasto novi clanovi UPORNO pokusavaju da pomognu jos novijim clanovima, a oboje nemaju pojma?! Baklava je zakljucao telefon, na totalno degenerican nacin, bespotrebno! Valjda ce ti biti za nauk da vise u zivotu ne pomislis da nesto mozes sam da "provalis kako se radi" time sto ces da "aj da kliknem tu, mozda mi telefon uhvati mrezu", jer da je tako sve jednostavno, niko ne bi imao nikakvih problema sa iPhone-om.

dulenbg
11.03.2011, 14:54
ajd pa javi...ne zaboravi posle ultrasn0w ;)

BAKLAVA
11.03.2011, 14:55
da,da ... iz cydije :)

mallena
11.03.2011, 15:05
@Rakic-u ti to nesto na moj racun :P :P
Baklava uputstvo prati,svaki korak i kada kaze da ugasis fon ti ugasi ! Znaci po uputstvu sve :)

dulenbg
11.03.2011, 15:08
@ Rakicu,sve najbolje tebi i tvojima!!
P.S. Baklava nije zakljucao telefon uz pomoc mene,baklava je zakljucao telefon jos pre nego sto smo poceli da se dopisujemo,tako da spusti loptu IphoneHero!

BAKLAVA
11.03.2011, 15:09
@rakicu jel treba mozda da se ubijem sto sam zakljucao tel??? naravno da NE! na greskama se uci , lepse na tudjim ali nisam bio u situaciji da naucim od drugih! Hvala ti sto si se javio sada ali nisi morao! trebao si mnogo ranije

BAKLAVA
11.03.2011, 15:12
ma ljudi opusteno , sam sam kriv , sad samo pokusavam da uradim koliko mogu! hvala vam u svakom slucaju sto mi pomazete na bilo kakav nacin

dulenbg
11.03.2011, 15:12
Pola foruma zakljucalo telefone,pa sad dosao Rakic da mi prica na kakav nacin smo zakljucali telefone...da sam hteo kupio bi nokiu 3210 i Bog da me vidi...

mallena
11.03.2011, 15:17
Dule spusti loptu :)! Rakic je jedan od clanova od kojih mozes nauciti dosta,kao sto ces jednog dana biti ti :)!
Drugo po postovima ako ne iscitas svaki od slova do slova deluje da si ti kriv ...
Trece Baklava pre bilo kakve akcije sa uredjajem procitaj uputstvo :P ili u ovom slucaju tut i slicno da ne bude opet sam zakljucao :)

dulenbg
11.03.2011, 15:19
Ja Rakicu zelim sve najbolje i verujem da mogu mnogo da naucim,ali nema potrebe za tim na kakav nacin smo zakljucali telefone...pola foruma je zakljucalo a uputstva na svakom cosku!!

BAKLAVA
11.03.2011, 15:20
ma ja kazem da sam ja najveci i jedini krivac ... nego ako mi nije pomogao na vreme ne mora sada da mi otvara oci , kao da ne razumem sta sam uradio

BAKLAVA
11.03.2011, 15:22
da se vratimo temi :)

podigao sam sistem , i sada jos samo treba da urdim ultrasn0w iz cydije ... wifi mi je uhvatio odma, sad ce da vidimo da li ce sydia da radi kako treba :)

BAKLAVA
11.03.2011, 15:32
ljudi sredio sam ga (koliko mogu da kazem da sam ga sredio)

hvala vam puno na pomoci :)

samo mi recite sta treba i odakle da instaliram da kada prevucem prstom preko sata sidje ono gde mogu da palim wifi itd i kako da ukljucim da imam procenat baterije?

dulenbg
11.03.2011, 15:36
za baterry percentage pogledaj u settings,general,usage
za SBSettings idi u cydi-u pa u search kucaj SBSettings
P.S. Svaka cast ;)

mallena
11.03.2011, 15:42
Trebati i caller ID i format fix ;installus
a za sve to ti trenaju sourcevi ! Nadji ih na forumu :)

BAKLAVA
11.03.2011, 15:52
nema baterry percentage u settings-u :(

Rakic90
11.03.2011, 15:55
Necu nista da komentarisem.

BAKLAVA
11.03.2011, 15:57
pa nemoj onda

BAKLAVA
11.03.2011, 21:18
evo da se javim , tel radi ok , wifi , baterija itd , gsp nisam ni probao (verovatno ne radi) , jedino nisam nasao da instaliram za procenat baterije , ne znam koji repo i sta da kucam u cydiji

msekulic
25.03.2011, 09:26
Posto sam nov ovde a imao sam slican problem uspeo sam da ga resim tako sto sam okacio telefon preko Diskaida i obrisao folder IblackList.....proradio je...

BAKLAVA
25.03.2011, 10:06
blago tebi :)

msekulic
25.03.2011, 10:21
Ja reko da pomognem.....sorry sto se mesam...:)

BAKLAVA
25.03.2011, 13:12
nisam mislio nista lose :)