PDA

Pogledati punu verziju : 3G 4.1, Nema modem firmware, nema bluetooth, nema wifi



dvda
21.02.2011, 01:13
Uradio sam upgrade sa 2.2.1 na 4.1 sa custom firmware-om sa ovog foruma, zatim sam probao unlock ali shvatio da ne mogu ultrasn0w da koristim sa starim baseband-om (2.28). Zatim sam skinuo Fuzzyband i preko njega uradio upgrade na 5.13.04 i od tad imam ovaj problem. Probao sam ponovo restore sa istim custom firmware-om ali nista.

Dakle telefon se restartuje na svakih par minuta, ponekad javi da treba da se uradi restore i da se ide na www.apple.com/support, nema wi fi, nema bluetooth nema modem firmware nema IMEI nema ICCID.

Da li je jedino resenje upgrade na 06.15.00? Da li mozda mogu da instaliram 3.1.3 ili 3.1.2? I da li treba da koristim custom firmware za to ili mozda zvanicni?

Hvala unapred na pomoci.

chunga
21.02.2011, 02:52
I moj 3G je 5.13.04 i isto sam ubacio custom fw 4.1 sa ovog foruma i radi sve super. BB 6.15 nemoj nikako ubacivati ali nikako i nemoj niko da te lozi da ga ubacujes.

Da instaliras 3.1.3 ili 3.1.2 mozes uvek, koliko znam za njih ti ne trebaju shsh file-ovi sacuvani u cydia. Takodje probaj da uradis jos jednom restore, mozda ti proradi na kraju sve.

dvda
21.02.2011, 12:56
Hm mozda nisam dobro objasnio. Ja sam krenuo da upgradujem baseband na 5.13.04 i fuzzyband je (valjda) to odradio i restartovao iphone, od tad ne mogu ni da vidim koji je baseband.

Sto se tice opcije da probam sa 3.1.3, da li da pokusam sa custom firmware-om ili sa oficijelnim? (cenim da custom nece dirati baseband, a on ionako ne radi, opet sa druge strane ne znam koji baseband ide sa 3.1.3, ako je nizi od ovog 5.13.04 onda cenim da ni to nece pomoci?)

SloboUgljevik
21.02.2011, 13:13
Vrati na 3.1.3 trebalo bi da pocne normalno da radi posto imas problem sa FW, a bb ce ostati 5.13.04. I naravno ubaci oficijalni 3.1.3 sa shift+restore, prije toga ubaci telefon u dfu mod.

Umjesto sto si ubacio odmah custom trebao si prvo 3.1.3 da bi digao BB pa tek onda custom, i tkud ti pade na pamet fuzzyband, trbao si samo nazad na ofic 3.1.3 pa ponovo 4.1 CFW ali sta je tu je, isprati ovo sto sam ti napisao.

dvda
21.02.2011, 13:22
Paaa mislim da mi firmware radi, a da mi baseband ne radi, posto ne mogu da ga vidim. Hoce li mu 3.1.3 pomoci u sredjivanju problema sa basebandom?

Enivej, da ne davim, probacu 3.1.3 pa cu onda da kukam opet ako ne uspe :)

SloboUgljevik
21.02.2011, 13:26
Koji ti je bootloader?

dvda
21.02.2011, 13:31
5.9, cenim da je to lose

SloboUgljevik
21.02.2011, 13:36
Nista, probaj ovo gore sto sam ti rekao.

dvda
21.02.2011, 14:38
Hvala, probacu pa javljam dal je uspelo.