PDA

Pogledati punu verziju : iPhone 3G 8GB FW 2.0.1 na 3.1.3 ili 4.0



HJUZKG
15.02.2011, 16:57
Dobio sam pre neki dan iPhone 3G 8GB na kome je FW 2.0.1. Telefon je najverovatnije iz Australije posto je MB489X/A i kao sto rekoh FW mu je 2.0.1. Telefon radi na svim mrezama T-nor, Vip, T-kom ali ne postoje nikakve instalirane aplikacije da bih mogao da vidim dali je sim free ili ne. Nema Cydiu niti sta drugo.
FW 2.0.1 (5B108)
Modem firmware 01.48.02
Carriers: Telenor SRB, Vip SRB, YUG 03 (nikakva brojna oznaka za carriers)
3G, EDGE, WiFi radi
Pitanje moje je: dali se radi upgrade, kao sto sam nasao jedino na forumu, isto kao sa 2.2.1 na bilo koji FW ili je nesto drugacije. I naravno koji ce BB biti ako se stavi 3.1.3 (3.1.2) posto je za sada po forumima to najbolji FW za 3G.

dado
15.02.2011, 17:11
Telefon ti je sim free, posto nema cydiju i radi na svim mrezama. U tvom slucaju mozes samo na 3.1.3 ili 4.2.1 jer za 4.0 ili neki noviji ti trebaju shsh bloobs koje ti nemas. Ako mene pitas bolje stavi 3.1.3.BB za 3.1.3 je 05.12.** (ako se ne varam), mada to tebe ne treba da brine jer imas sim free.
Jailbreak radis sa Redsn0w 0.9.4 stim da umjesto 3.1.3 stavljas 3.1.2 u Redsn0w jer je to jedini nacin da se jb 3.1.3 sa Redsn0w-om.

SloboUgljevik
15.02.2011, 17:48
@dado
Tinyumbrela ce mu sacuvati sve shsh-ove jer je 3g u pitanju (dokazano), ali u svakom slucaju ipak je najbolje da ide na 3.1.3.

HJUZKG
15.02.2011, 20:39
Nov sam korisnik iPhone-a ali sam procitao skoro sve postove oko upgrade-a i unlocka za telefon, a i za SHSH sa TinyUmbrella tako da cu pokusati da odradim sve ovo sto ste mi ukratko objasnili, ali sam za svaki slucaj postavio pitanje da bih naravno bio siguran dali ce sve raditi kako treba. Doduse trenutno nemam u stanu Wirwless tako da cu morati malkice da sacekam, taman da sve lepo proucim do tancina.
TNX oboma ako nesto zatreba tu ste nadam se, hehe!!!!

priest77
15.02.2011, 21:51
@HJUZKG
Nema sta da se razmisljas stavi 4.2.1 potpuno je isto brz kao i 3.1.2 i radice ti svi programi jer neki programi traze iOS4, i super su folderi :)

HJUZKG
16.02.2011, 00:31
E sad da pitam i ovo. Dali da skinem zvanicni 4.2.1 pa JB i ulock ili da skinem video sam u nekom postu nacicu ga, custom 4.2.1 koji je aktiviran i ne dize BB, ali da li ce raditi kada pise na njemu da radi smo pod 4.xx, 5.xx i nesecam se jos neki BB.

dado
16.02.2011, 00:49
Mozes da uradis restore i sa oficijalnim 4.2.1 (posto ti je sim free i nije bitno koji bb imas) i odradis jb sa greepois0n,unlock ti ne treba, ali mislim da ce ti sporije raditi zbog wallpaper-a i multitaskinga.
U tom slucaju ako hoces 4.2.1 mozda je bolje da stavis custom, jer mislim da je bez wallpaper-a i multitaskinga.

@Slobo
Jesi li siguran da ce mu TU sacuvati shsh's od 4.0 do 4.1?
Mislim da nece bez obzira sto je 3G u pitanju.

HJUZKG
16.02.2011, 01:19
@dado
Ma otprilike je najbolje za sada da stavim kao sto si mi rekao u gornjem postu 3.1.3 i da "nebrinem" verovatno ce sve biti kako treba, a posle dok malo udjem u stos sa svim ovim izrazima i programima koji zasta sluze, pa da predjem kasnije 4.2.1. I kao sto rece jedan moj drugar ko se dovati iPhone-a taj neuhvati drugi tel u ruke.
Pozz od FIREFIGHTERA iz KG-a. Cucemo se ako zatreba nesto!!!!!!

priest77
16.02.2011, 02:38
Mozes da uradis restore i sa oficijalnim 4.2.1 (posto ti je sim free i nije bitno koji bb imas) i odradis jb sa greepois0n,unlock ti ne treba, ali mislim da ce ti sporije raditi zbog wallpaper-a i multitaskinga.
U tom slucaju ako hoces 4.2.1 mozda je bolje da stavis custom, jer mislim da je bez wallpaper-a i multitaskinga.
:D
Upravo obrnuto stoje stvari, zvanican firmware nema ni multitaskink niti wallpaper, dok custom postoji i sa ovim stvarima aktivirane, ali nije za preporuku.
U svakom slucaju to moze da iskljucuje kada hoce sa programom ztoggle iz cydia.
Evo sta ima 3G na zvanicnom iOS4.x i sta nema:
http://www.engadget.com/2010/06/21/iphone-3g-ios-4-and-you-whats-missing-spoiler-multitaski/

HJUZKG
16.02.2011, 12:55
Probacu prvo sa 3.1.3 pa ako sve prodje kako treba i budem uspeo da to zavrsim ono ok, posle cu probati da stavim i 4.2.1 cus. ali me brine posle ako ne bude radilo, ovo sa downgrade-om na 3.1.3 kako da se odradi. Citao sam nego me malo buni ovaj BB ako se popne na "ovaj" onda ne moze da se spusti na "prethodni" ili nema unlocka ili je zakljucan skorz, to me malo buni!!!!
U svakom slucaju hvala na odgovorima.

HJUZKG
22.02.2011, 17:22
E ovako stoje stvari telefon nije sim free (nazalost), hehe, ali sam odradio upgrade na 3.1.3 i sve je proteklo OK, digao je BB na 05.12.01, carrier 5.1, WiFi radi ko doxa samo se desava da poneki put izgubi mrezu ali izvadim sim i vratim i on odmah nadje. Tako da cu mozda u nekom narednom periodu preci na iOS 4.x pa cemo da vidimo i to kako radi. A sto se tice Umbrele i SHSH-a nije uspela da uradi nista samo vrte kruzici na uredjajima i to traje i traje i ja prekinem i nista nema da je sacuvano. Pozz svima!!!!

SloboUgljevik
23.02.2011, 02:32
@dado
I meni je cudno, ali 100% ce sacuvati sve shsh od 3.1.3 go 4.2.1.

@HJUZKG
Iskljuci antivir. msn, skype... skini novu umbrelu i pokreni je kao amin. i trebala bi da proradi.

HJUZKG
23.02.2011, 18:22
Ovo sam napisao da nije htela da snimi ni jedan SHSH kada je bio 2.0.1 FW, a evo sada je odradila samo tako, kada je na 3.1.3 FW. Malo mi je bilo cudno kada sam pre updatea na 3.x pokrenuo Umbrelu u polju ECID (Dec i Hex) stajalo je -1 umesto kao sad sto stoji 13 i 11 cifara i brojeva. Moguce da je prethodan JB i unlock lose odradjen. Sada mi je snimio sledece SHSH:

iPhone3G 4.0 (8A293)
iPhone3G 4.0.1 (8A306)
iPhone3G 4.0.2 (8A400)
iPhone3G 4.1 (8B117)
iPhone3G 4.2.1 (8C148)
iPhone3G 4.2b3 (8C5115c)

i svi su snimljeni bez greske. Sada samo jos da i ovo sa Tiny naucim da radim i za sta tacno sluzi pa mogu da pocnem i da experimentisem, hehe!!!!!

SloboUgljevik
23.02.2011, 19:34
Pa sad mozes raditi na te FW, naravno na neke mozes ici sa shift+restore (4.0, 4.0.1),a ove ostale mozes ubaciti kao custom FW, 4.0.2 ti ne bih preporucio.

HJUZKG
23.02.2011, 22:21
Opet pitanje. Dali je bolje da radim upg na 4.x ili da ostanem na 3.x. i kako da ne dizem BB posto za ovaj koji sada imam (05.12.01) postoji unlock a ako stavim 4.x FW dali je moguce da se BB popne na neku verziju koju ne mogu da otkljucam, i dali se zna koji ce BB biti ako naprimer stavim 4.0.1 FW.

SloboUgljevik
23.02.2011, 22:46
Pa zavisi, ako neke app koje ti bas trebaju 3.xx ne podrzava onda predji, u suprotnom ne vidim razlog prelaska. A ako hoces na 4.01 to mozes sa shift+restore uz ukljucenu umbr u pozadini jer ce ti dici na BB koji se moze otkljucat.Za svaki FW iznad treba custom, nikako originalni FW.


Tvoj telefon je sim fee? Ako jeste ubacuj sta hoces :D.

HJUZKG
24.02.2011, 17:13
Znaci koliko sam shvatio poslednji FW koji se radi sa Orig FW je 4.0.1 koji moze da se otkljuca i nece imati nikakvih problema za dalje koriscenje, a sto se tice App jos uvek neznam koje su mi preko potrebne za rad na iPhone. Citam o programima kao sto su "SSH", "Backgrounder", "Installous" i ima ih jos, ako oni mogu da rade pod 3.x FW nebih stavljao 4.x jer mi sada radi stvarno ok, nema usporavanja ni malo!!!!

HJUZKG
24.02.2011, 17:30
I jos nesto svi ovi programi moraju da se skidaju preko Cydia iz Telefona nikako drugacije ne mogu da se instaliraju?

SloboUgljevik
24.02.2011, 19:48
Bitno je jednu stvar skinuti sa Cydia a to je installous, sa njime ces dobiti i app sync, e kad to instaliras onda mozes skidati krekovane app sa neta (preko kompa) i jednostavno ih dvoklikom ubacivati u iTunes i sync i u telefonu su.
U cydia dodaj ovaj source: cydia.hackulo.us

dado
24.02.2011, 20:45
Znaci koliko sam shvatio poslednji FW koji se radi sa Orig FW je 4.0.1
Tačnije 4.0.2 ;)

HJUZKG
25.02.2011, 02:36
@slobo
Pa ja vidim stalno mi izbacuje "...not signed" kada hocu da instaliram neku App u phone a nisam znao zasto. Hvala puno samo jos da skoknem do drugara na WiFi pa da odradim ovo, hehe!!!!!

@dado
:facepalm: nisam obratio paznju da je to poslednji FW, tnx u svakom slucaju!!!!