PDA

Pogledati punu verziju : 3G sa 3.1 na 3.12 - Problem!



panterone
05.02.2011, 01:26
Pozdrav ljudi.
Dakle imam iPone 3G od 8 GB i trenutna verzija softvera mi je 3.1
Modem firmware je 04.26.08.
Problem je sto mi je odjednom crkao wi-fi.Probao sam da ga restartujem, da resetujem mrezu, da ga stavljam u frizider i nista nije upalilo, te se nadam da je problem softverske prirode.

Dakle hocu da ga updatujem sa 3.1 na 3.12 sa nadom da ce mi to resiti problem sa vifijem.
Kako to najlakse da uradim?Jel moguce to odraditi a da se ne poveca firmware?
Hvala puno:vb_cheers:

darkozlopi
05.02.2011, 01:32
To sa friziderom ne znam koliko je bilo pametno :-). skini fw 3.1.2 i odradi restor na njega. I radice sve ok.

crni87
05.02.2011, 01:37
Ali obavezno shift+restore jer ako kliknes samo restore podici ce ti se BB

panterone
05.02.2011, 01:43
Auuu al ste brzi :yes:
Da li da skinem custom fw i oficijalni?
A kako onda da ga JB? I da li mi za JB treba wi-fi?
hvala dobri ljudi :vb_cheers:

darkozlopi
05.02.2011, 01:52
skini oficijalni slobodno, podice ti bb na 05.11.07 koji posle odkljucavas sa ultrasn0w sa ovog sources-a http://repo666.ultrasn0w.com/ a jb uradi sa spirit ili redsn0w. Obavezno Shift+ restore u itunes-u!

crni87
05.02.2011, 01:54
http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

panterone
05.02.2011, 02:01
skini oficijalni slobodno, podice ti bb na 05.11.07 koji posle odkljucavas sa ultrasn0w sa ovog sources-a http://repo666.ultrasn0w.com/ a jb uradi sa spirit ili redsn0w. Obavezno Shift+ restore u itunes-u!

Ipak bih zadrzao bb koji imam.A koliko vidim za ovaj postupak mi treba wi-fi koji ne znam da li ce proraditi.

darkozlopi
05.02.2011, 02:19
posle restor-a ako ti ne proradi wi-fi, onda je fardverski kvar Ne znam zasto ne bi podigao bb jer ultrasn0w otkljucava sledece bb za 3g: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 i 05.13.04. ja imam 3g 8gb, 3.1.2 i bb 05.11.07 i sve radi kako treba. jb moses da radis i sa blackra1n- om http://blackra1n.com/ to ti je minut posla.

panterone
05.02.2011, 02:26
Ok
nasao sam neko uputstvo na netu pa ako neko moze da mi potvrdi da li je ovaj postupak dobar:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7443
Hvala

darkozlopi
05.02.2011, 02:31
dobro je uputstvo ;-)

panterone
05.02.2011, 02:40
Tako cu i da uradim onda
Samo jos jedno pitanje imam pre nego sto se bacim na posao.
Znaci posle tog postupka sa iclarified sajta imacu JB i otkljucan iPhone sa bb 05.11.07?
I u slucaju da mi wi-fi ne proradi da li cu imati nekih problema?

crni87
05.02.2011, 02:47
Nece biti otkljucan. Ako ti ne radi wi-fi uzmi od nekoga karticu ko ima besplatne megabajte pa instaliraj ultras0w

panterone
05.02.2011, 02:57
Hmmm, zanimljivo...
Imam ja besplatne megabajte ali je problem taj da kad se konektujem na cydiu preko EDGA, nece da mi ucita nista.
Jel postoji neka druga varijanta za ultrasn0w, da ne mora da se instalira preko neta?

crni87
05.02.2011, 03:01
http://uploading.com/files/dmdb281c/ultrasn0w_1.2_iphoneos-arm.deb/
Evo ti ga deb file. Mozes da ga instaliras preko ifunbox-a, samo sacekaj da ti jos neko potvrdi

darkozlopi
05.02.2011, 03:12
http://isrbija.net/showthread.php?t=7553 jb+ unlock 3.1.2 bez wi-fi

panterone
07.02.2011, 00:11
Hvala vam dobri ljudi uspeo sam.Malo sam se napatio ali na kraju se isplatilo.
Zivi bili!