PDA

Pogledati punu verziju : 3G16GB softver: 2.2.1



zlatkokrunic
03.02.2011, 09:43
Imam iPhone 3G16GB softver 2.2.1 i modem firmware 02.30.03.
Ja bih znao da mu unstaliram 4.2.1 i 6.15 bb i sve je to ok...
Ali postoji li mogucnost da mu instaliram 4.2.1 a da mu baseband ne bude 6.15???
Telefon nije ni jailbreakovan....tako da on nema ni jedan SHSH fajl...
Da li mozda da ga ovakvog jailbreakujem i otkljucam? I tako bi mu ostao ovaj 2.2.1 softver...ako mi to predlazete onda mi recite kako da ga jailbreakujem i otkljucam?
Hvala....

dado
03.02.2011, 10:13
3G dosta sporo radi na 4.2.1 fw. Ako mene pitaš stavi mu 3.1.3 fw, jer je po mnogima najbolji za 3G.

zlatkokrunic
03.02.2011, 10:43
Pa zar mu mogu staviti bilo koji drugi softver osim ovoga 2.2.1 i 4.2.1???
Ja nemam shsh fajlove ni za jedan softver....

BAZA
03.02.2011, 10:54
Pa zar mu mogu staviti bilo koji drugi softver osim ovoga 2.2.1 i 4.2.1???
Ja nemam shsh fajlove ni za jedan softver....

Napisao ti je iznad , 3.1.3 najbolje radi na 3G , drugo zaboravi , uspori ga

priest77
03.02.2011, 11:50
Nije 3.1.3 najbolji, niti je najbrzi, jedino 4.0.1 jeste sporiji dok 4.1 i 4.2.1 nisu uopste sporiji od 3.1.3 ako ne ukljucujes wallpaper i multitasking.
Za 3.1.3 ti ne treba shsh i njega je najbolje da stavis dok se ne pojavi dobar jaibreak za 4.2.1 posto samo ova dva mozes trenutno da stavis.

P.S. na 4.x ce ti raditi i programi koji ne rade na 3.x kao sto su programi za SMS parking

shO
03.02.2011, 13:33
@Zlatko

Posto imas 3G, prvo uradi ovo..

Skini TinyUmbrella, pokreni je, prikljuci tel, sacekaj da ga detektuje i klikni na SAVE SHSH, i snimice ti sve SHSH jer to prolazi na 3G dok na drugim modelima ne. I imaces SHSH za iOS 4.x.x

Onda ako bas zelis da ides na neki FW, moj savet ti je da odradis CUSTOM IPSW sa sn0wbreeze na 4.1, ali pre toga da odradis lepo update na 3.1.3 i da odradis JB sa redsn0w 0.9.4 i 3.1.2 IPSW.

NI SLUCAJNO NEMOJ DA DIZES BB NA 06.15.00 jer ne moras i to je glupost.

Ako ti treba vise detalja javi mi se na PM ili na Skype i MSN !

zlatkokrunic
03.02.2011, 13:37
Ok..samo mi reci jel da idem na custom 3.1.3 i onda cu dobiti jailbreakovan tel i onda samo ga otkljucam sa ultrasn0w? Tada ce mi se i bb premeniti? I koji ce biti tada?

Ili ako idem samo na fabricki 3.1.3 cime da ga jailbrekujem?

Sho..ok
U isto vreme smo pisali..ok pokusacu tako da odradim..ako gde zapnem javljam...

shO
03.02.2011, 13:39
@Zlatko...

Jaoooo cekaj.. sad cu ti napisati... ma kakav crni custom!

@Zlatko

Ma kakv custom 3.1.3, joj ti bas ne znas nista...

Skines ovo...

TinyUmbrella

http://cache.firmwareumbrella.com/downloads/tinyumbrella-4.21.05.exe
3.1.3 IPSW

http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-7468.20100202.pbnrt/iPhone1,2_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
3.1.2 IPSW

http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-7265.20091008.Xsd32/iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
redsn0w

http://rapidshare.com/files/368972292/redsn0w-win_0.9.4.zip

Prvo pokreni TinyUmbrella i snimi SHSH (SAVE SHSH) onako kako sam ti napisao u prvom postu...

Zatim, radis sledece...

1. Pokreni TinyUmbrella (ako si na Windows 7 obavezno desni klik pa run as administrator, i potrebno je da iskljucis programe koji koriste port 80, da bi mogao koristiti TSS server, programe tipa Skype, neki Firewall itd... uostalom videces ako ti izbaci error pisace koji program da iskljucis), mora ti ocitati telefon levo u listi i imas dugme START ili RUN TSS, to klikni i sacekaj malo.

2. Onda je potrebno da odes u DFU mode, drzis power i home dugme 10 sekundi i posle toga drzis samo HOME dok iTunes se ne upali i kaze ti da si u Recovery mode (ekran na iPhone ostaje crn i to je ok)

3. Dalje, drzis SHIFT na tastaturi i kliknes na RESTORE u iTunes-u, dodas 3.1.3 IPSW i krece restore.... U slucaju da dobijes neki error tipa 10xx samo podgini TinyUmbrella i klikni na EXIT RECOVERY i teleofn ce se upaliti i docices do dela SLIDE TO EMERGENCY i to je ok.

4. Ugasi telefon (SLIDE TO TURN OFF), pokreni redsn0w, dodaj 3.1.2 IPSW (da, 3.1.2 dobro si procitao), oznaci install Cydia i to je to..... prati uputstva i nakon toga ce se tel upaliti i bice aktiviran i JB.

5.Nakon toga skidas Ultrasn0w preko Cydia, instaliras i eto ti mreze...


Kasnije ako hoces custom na 4.1 javi mi se.... pa cu ti reci kako da ga napravis.

priest77
03.02.2011, 14:23
da li moze custom 4.1 da ubaci ako nema shsh za 4.1?

SloboUgljevik
03.02.2011, 14:37
Eto Zlajo sho ti je lijepo objasnio i najbolje bi bilo da ga dignes na 3.1.3, a ako musterija bas bude insistirala iOS4 i to cemo lako rijesit. A probaj sa umbrelom da sacuvas shsh za sve 4.xx, nisam znao da moze, al kad kaze covjek, vjerovatno zna iz iskustva. Pozz
I nisam bas siguran da ce ultrasn0w otklucati ovaj BB, mislim da ti treba blacksn0w.

priest77
03.02.2011, 14:53
Koliko ja znam nije moguce da sacuvas za sve 4.x verzije SHSH, jedino je moguce da ga sacuvas sa trenutnu verziju koja je sada aktuelna, a to je 4.2.1

Taj SHSH je kao neki potpis koji nudi apple, i apple ga nudi samo za zadnju verziju iOS-a upravo da bi sprecio downgrade, zato je bitno da ga sacuvas u trenutku kada je on dostupan.

shO
03.02.2011, 14:56
Koliko ja znam nije moguce da sacuvas za sve 4.x verzije SHSH, jedino je moguce da ga sacuvas sa trenutnu verziju koja je sada aktuelna, a to je 4.2.1

Taj SHSH je kao neki potpis koji nudi apple, i apple ga nudi samo za zadnju verziju iOS-a upravo da bi sprecio downgrade, zato je bitno da ga sacuvas u trenutku kada je on dostupan.


Za 3G to prolazi sigurno, jer nisam verovao dok nisam probao i video. Za 3G ce uvek snimiti sve SHSH, nebitno je kad i kako, al snimi... I videces, samo da covek potvrdi, ako uspem naci thread isto je jedan to uradi (ja sam mu rekao ) i uspeo je :)

Sve u svemu ovo vazi samo za 3G!

EVO GA :)


http://www.isrbija.net/showpost.php?p=163913&postcount=67


I nisam bas siguran da ce ultrasn0w otklucati ovaj BB, mislim da ti treba blacksn0w.

Ultrasn0w otkljucava 3.1.3 BB :) Nemoj zbunjivati coveka :)

SloboUgljevik
03.02.2011, 15:14
Znam da otkljucava 3.1.3 bb, al zar ce se bb uopste promjenit, on ima 02.30.03 bb.

shO
03.02.2011, 15:15
@Slobo

Pa kako nece :D :D :D :D :D nije to custom nego originalni 3.1.3 i naravno da ce se promeniti.... :D :D :D :D

SloboUgljevik
03.02.2011, 15:28
I koja si ti dileja :D :D :D sve znas.

shO
03.02.2011, 15:34
@Slobo...

Pa nisam dileja, majku mu :D :D :D... al znam svasta po nesto :)

SloboUgljevik
03.02.2011, 15:40
Pa naravno da nisi, zezam se malo, lafcina si ti. :P

priest77
03.02.2011, 16:21
Za 3G to prolazi sigurno, jer nisam verovao dok nisam probao i video. Za 3G ce uvek snimiti sve SHSH, nebitno je kad i kako, al snimi... I videces, samo da covek potvrdi, ako uspem naci thread isto je jedan to uradi (ja sam mu rekao ) i uspeo je :)

Sve u svemu ovo vazi samo za 3G!

EVO GA :)


http://www.isrbija.net/showpost.php?p=163913&postcount=67


Pitanje kod ovog sa tvog linka je da li je prethodni vlasnik vec sacuvao te stare SHSH, i TU ih je sada skinula sa onog saurikovog servera a ne sa apple servera.

U ovom threadu to nije slucaj i bas me zanima da li ce uspeti da sacuva SHSH recimo za 4.1, obavezno neka javi, :yes: jer mi nije logicno zasto je apple uveo SHSH za 3G dok potpisuje i dalje sve verzije iOS-a?

shO
03.02.2011, 16:30
@pries

Al ti neverujes..

Nije imao nista... uzmi pa procitaj prethodne postove pa ces videti da nije imao....

Jednostavno ovo nije prvi put da se ovako nesto desi. Ja sam licno probao na 3-4 iPhone 3G koji nikada nisu videli TU izbliza :D i kada sam odradio SAVE SHSH snimilo je za sve FW.

Jednostavno nevidim razloga da neverujes... ali slobodno procitaj sve postove od tog lika sto sam mu pomogao,i kao sto sam ti vec rekao nije prvi put...

priest77
03.02.2011, 16:42
Ne mora da vidi TU uopste, dovoljno je da jednom instalira Cydia i klikne na "Make my life easier", od tog trenutka nema sta da brine, sve ide na saurikov server, uz TU jdino jos mozes da ih sacuvas i lokalno na tvom PCju, ali sada prvi put cujem da apple potpisuje firmware za downgrade.

Zato kazem, najverovatnije da je prethodni vlasnik tog telefona imao instaliranu Cydiju nekada.
U svakom slucaju sacekacemo da vidim da li ce @zlatkokrunic ovde uspeti jer me bas zanima.

zlatkokrunic
03.02.2011, 20:11
evo sve sam odradio...:)
prvo nisam mogao nista da odradim sa TinyUmbrella jer telefon nije bio jailbreakovan...zato sam taj prvi korak preskocio...
odradio sam restore na 313...zatim preko redsnow sa 312 instalirao sam cydiu....onda u cydiai instalirao ultrasnow i tako sam dobio otkljucan telefon..

onda sam se vratio na onaj prvi korak...tj da sacuvam shsh fajlove....i...i....

SACUVAO JE SVE SHSH fajlove od 4.0 pa do 4.2.b3

eto shO je bio u pravu!!!
svaka cast!!!!

hvala vam svima...

shO
03.02.2011, 20:15
Hvala :)

BTW, nema veze da li ti je tel JB ili ne TinyUmbrella uvek radi :)

Hvala jos jednom za ovu potvrdu, pa nek ovaj infidel vidi da sam bio u pravu..

Cheers!

priest77
04.02.2011, 11:54
Vidim i priznajem da sam pogresio :)

shO
04.02.2011, 11:55
@priest77
LJUDSKI JE GRESITI....
BTW, sve sto sam rekao je iz iskustva... a ne napamet. Tako da sam znao da je ovo moguce na 3G modelima, kako i zasto ne znam ali znam da radi i da to omogucava 3G korisnicima prelazak na iOS 4 bez problema.

Eto... sve u svemu samo sam govorio iz iskustva.

zexx0r
04.02.2011, 20:07
3G modeli, zajedno sa iPod Touch 2G imaju "soft" SHSH blobs.
Znači imaju, ali mogu da se zaobidju provere putem redsn0wa, odnosno TinyUmbrelle.

Ne znam zašto smo tvrdoglavi za takve sitnice... :)
u pravu je shO bio :)