PDA

Pogledati punu verziju : Reinstalacija WIN-a - itunes backup



ssf01
02.02.2011, 19:21
Ovako, hocu da uradim reinstal win 7-ce ali ne znam sta ce se desiti sa itunsom. kako mogu uraditi neki backup itunsa da kad na novom winu sinkujem iphone ne obrise mi sve sa njega?? da li je moguce tako nesto uraditi?

woya90
02.02.2011, 19:58
koliko ja znam to nije moguce...moraces da instaliras novi itunes....

kad instaliras itunes na novi win7 i prikacis svoj ip..odradis jedan back up...zatim ides desni klik ne ime iphone-a i kliknes transfer purchases time ce ti on prebaciti sve apps sa telefona na itunes... jedino je problem sto ces muziku morati opet da ubcas jer z anju nema spasa...

ssf01
02.02.2011, 20:01
sta kazes za ovo ???? da li ce ovo raditi??

http://superuser.com/questions/107665/backup-itunes-store-purchases-iphone-backups-playlists-for-windows-reinstall

ili da napisem ovde odma da ne otvaras link :

The easiest way is to go to C:\Users\\Music\ and copy over your ENTIRE iTunes folder (sometimes called iTunes Music) to a USB drive or some other backup location. When you reinstall Windows, install iTunes, but don't open it. Go back to that directory, delete the iTunes folder the installer created and move your copied folder back. Everything will be identical to how it was before you reinstalled (save for, of course, iTunes settings).


2gi post:

Things to do:

1. Find the location of the folder where iTunes library files are stored.
2. Copy that entire folder. This takes care of your iPhone apps & the iTunes library file.
3. Head over to %appdata% and copy the Apple folder. This takes care of your iPhone backup files.




kod ovog treceg bas nisam skontao koji apple folder :)

woya90
02.02.2011, 21:57
pa pazi ti vec sve te pesme imas na kompu zar ne? samo ih ostavi na drugoj particiji... i kad instaliras ponov itunes samo ih ubaci u itunes library i neces izgubiti mjuzu ;)

ne znam da li ce ovo sto si naveo raditi... nikad nisam probao...ja sam kupio pwntunes sa cydie... tako da preko toga cuvam muziku... kosta 12 doalra aplikacija i provereno radi!!!

ssf01
02.02.2011, 22:05
necu ni saznati da li radi ona metoda :) glupi lap nece da mi butuje cd.. verovatno posledica ne koriscenja cd roma oko godinu dana :)

woya90
02.02.2011, 22:22
pa jel si siguran da je to u pitanju... idi u bios i tamo selektuj da ti podize sa cd/dvd... samo nece nikako da ti pokrene... moras da klinkes f8 mada zavisi i koji lap top imas?!

ssf01
02.02.2011, 22:28
jeste ;) necu bas da se nazovem IT strucnjakom ali sam u tako nekom nivou. Reinstalirao sam bar 30-40 razlicitih racunara :) tako da znam sta gde gledati i podesavati i tacno znam da mnogo zeza ovaj cd rom na lapu al jbg... jos bolje necu trebati da se mucim oko itunes-a :)
obrisanju nepotrebne programe (Adobe flesh bilder koji je mi vise nece trebati za kodiranj) i srediti malo defragmentacija i bice podnosljiv :)

hvala u svakom slucaju na savete ;)

woya90
02.02.2011, 22:41
i mene je poceo da zeza tako od ne koriscenja... naravno da se ne bih zezao popravljao ... kupio sam externi... jer i onako slabo koristim dvd rom...

isto kad sam radio reinstalaciju win-a isto sam imao taj problem ;)))

ssf01
02.02.2011, 23:00
imam rack na koji mogu prikljuciti obican cd rom od bilo kog pc-a ali nemam pc pored :)

shO
02.02.2011, 23:14
A sto jednostavno ne odradis format preko USB-a?

ssf01
02.02.2011, 23:20
nemam dovoljno veliki usb trenutno kod mene da bih stavio na njega instlaciju win7-ce al kad razmislim dobro mi radi system nit je pun virusa nit puno koci, malo sam sredio start up jer je dosta stvari dizao koje mi samo povremeno trebaju... a i nemam volje da instaliram silne programe ponovo... mozda za mesec/dva hvala u svakom slucaju ;)

shO
02.02.2011, 23:22
Nemas USB flash od 4GB?! Damn...

woya90
02.02.2011, 23:26
zajebano je kad ti je prenatrpan komp
nema na cemu.. ;)

ssf01
02.02.2011, 23:31
nazalost ne nemam od 4GB :(

@woya90 pa i nije nesto preterano nego mi je navika da svakih par meseci refresujem win al sad cu videti sto duze da koristim dok radi ok :) hvala bogu nisam jedna od onih sto instalira svaki program da testira kako radi i ostavi a ni nemam ni jednu igru instaliranu samo download filmova/serija/muzika i to je to i naravno glupi fax za to uvek moras imati bar 3 programa za kodiranje instalirana :(

woya90
02.02.2011, 23:47
meni se desilo da jednom natrpam komp tako ... i nikad vise... od sad imam samo na kompu ono sto koristim...pre je bilo ono ajde trebace mi ovo nekada dza bu...sve instalacije i sav back up na dvd-ovima imam.... kad mi zatreba samo install i to je to... i obavezan je antivirus... j**es narodne verzije... kupis licencu i siguran si....

ja sam skoro odradio (pre mesec dana) svezu insalaciju samo zato sto sam imao problema sa vistom..neki teski bagovi... inace nema potrebe za tim ako vodis racuna i dobro organizujes komp...!! :)