PDA

Pogledati punu verziju : belaj sa sim-om



isara
26.01.2011, 19:49
ne znam da li je to vec neko postavljao , ali uradila sam restore , posto je bas zezao , i sad ne zeli da prihvati moj sim .... >:(
sta sad da uradim , i kako da znam da li je simfree ili kako se vec kaze ?
pozdrav

shO
26.01.2011, 19:58
Ako ti neaktivira tel odmah sa tvojom karticom znaci da nije SIM FREE!

Koji Firmware sada imas instaliran?

Daj bar neki info... nisi dala nista znacajno (samo da ti je tel 3G)

isara
26.01.2011, 20:06
nemam pojma za firmware , tel sam dobila prekjuce , inace nisam bas neki expert za tehnologiju
a iza na njemu pise sljedece
model no A1241
FCC ID : BCGA1241
IC ID : 579C - A1241
nadam se da ce pomoci

shO
26.01.2011, 20:08
Nisi expert, nemas pojma a uradila si RESTORE?! Ammmmmmmmm kako si to znala odraditi?!

Skini f0recast, prikljuci tel, pokreni taj app i videces koji FW imas, napravi screenshot i postuj ovde pa cemo da vidimo sta dalje..

http://ih8sn0w.com/index.php/products/view/f0recast.snow

Damn, ne znam zasto ljudi cackaju sve bez potrebe...

isara
26.01.2011, 20:13
hehehe , preko itunes , otisla sam na restore , a on mi je odradio ostatak posla :-D msm isla sam na next i ostalo sta treba
vazi , cu da javim

shO
26.01.2011, 20:19
@isara

Bravo. To ti je bio najpametniji potez da uradis..

Imas 4.2.1 FW sa 05.15.04 BB

Mozes samo JB koji je tethered (redsn0w 0.9.6rc8 ) ali UNLOCK ne. U prevodu mozes ga koristiti kao iPod Touch. I ne, ne mozes ga otkljucati jos nikako.

isara
26.01.2011, 20:23
kaze
SERIAL : 85833D8GY7K
BASEBAND : 05.15.04
BOOTLOADER 5.9
MODEL MB497

jailbreakable yes (always)
unblockable no
tethered no

shO
26.01.2011, 20:24
@isara

Procitaj post iznad.

isara
26.01.2011, 20:26
nema mu spasa ?
hvala ti u svakom slucaju
nenormalno je stekao i imao 8669869 aplikacija koje su mu trosile bateriju i wi-fi je zezao i bt i onda sam nasla ovdje da bi najbolje bilo da uradim restore

shO
26.01.2011, 20:29
@isara

Naravno da ima pomoci. Skini taj redsn0w, pokreni ga, ubaci 4.2.1 IPSW, izaberi Install Cydia i prati uputstvo. Aktivirace i JB telefon, ali ga neces moci koristiti za zvanje jer unlock nepostoji za taj BB!

Pa restore da, ali trebala si prvo da pitas i da ti neko da pravo uputstvo a ne da ga spicis odmah na zadnji FW.

Kad se kupi iPhone, prvo se sedne i CITA sve, da bi se znalo sta se sme a sta ne..

Najlakse je kliknuti i to je to..

JBG, sama si kriva za to... A unlock kako je krenuo nece do proleca....

isara
26.01.2011, 20:35
telefon sam dobila , nije nov vec koristen , zato sam tako i uradila , rekoh ti da nisam bas za tehnologiju ;-)
hvala ti na informacijama...

shO
26.01.2011, 20:44
@isara

Nebitno je da li je tel star 1 dan ili 1 godinu, bitno je da se zna ponesto o tom tel pre nego sto se ista pocne...

AL dobro, eto sad ces imati iPod Touch :) I to je nesto!

priest77
26.01.2011, 20:57
Moze da podize BB na 6.1.5 i da izgubi eventualno GPS, ali da dobije mogucnost da otkljuca telefon preko ultrasnow, i onda ne moze vise da ga zakljuca jer regularan restore nece vise raditi :)

Naravno za celu proceduru potrazi nekog ko ima malo vise iskustva, da ne zabrljas ponovo nesto drugo :)

isara
26.01.2011, 20:59
hocu , hocu ,hvala puno ... zovem servis :-)

shO
26.01.2011, 21:00
@priest

Zasto ljude terate na to zlo od iPad BB?!?!?!? To je najveca glupost koja moze da se uradi. Ko zna da li ce ikada biti omogucen downgrade BB-a da se uradi... ne znam zasto navoditi nekoga na tu zajebanciju. Po meni, VEEEEEEEELIKI MINUS ko to uradi! Kasnije ce se kajati...

@isara

Servis?! Imas viska para.....

Sedi i citaj malo i sve skontas za 2h..... kakav crni servis....

Ali moj savet ti je NEMOJ DA IDES NA iPAD BB 06.15.00 ZLOOOOOOOOOOOOOOOO!

priest77
26.01.2011, 21:07
Pa sada ti vidi sta je vece zlo; da li eventualno da izgubi GPS (mozda i nece) ili da drzi telefon u fioci dok ne izadje novi unlock na prolece, ili ko zna kad...

shO
26.01.2011, 21:10
Ti ocigledno i dalje neshvatas koncept tog iPad BB na iPhone...
Ma uostalom...
Kako kome volja...
Ja sam posavetovao... da ide linijom manjeg otpora... al dobro... Sama je kriva i sama je napravila problem..

shO is OFF!

priest77
26.01.2011, 21:20
Koncept tog iPad BB na iphone jeste da se omoguci ljudima unlock.
Za 3G poslednji firmware je 4.2.1 i noviji nece ni biti tako da drugih iznenadjenja nece biti.
Ali kao sto sam rekao, moze da bira ili da ga drzi u fioci dok ne izadje novi unlock, ili da podigne BB na 6.1.5 i da ga otkljuca. Time ce izgubiti mogucnost da uradi restore na klasican nacin, morace da koristi custom ako se ne varam, i rizikuje da izgubi GPS.
Naravno da je samo unlock bolji ali on sada ne postoji.

Sta je bolje moze jedino vlasnik da odlucuje.

priest77
27.01.2011, 12:39
@isara

Ovde imas uputsva kako se to radi:
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=14265

Ali ako ti je komplikovano i nemas nikoga ko se malo bolje razume, javi se servisu ovog foruma koji ce ti sigurno odraditi najbolje sto se moze:
http://www.iphone-srbija.com/iphone-servis-beograd-srbija

Ali ponavljam, sama biras sta je za tebe najbolje, da li ces da cekas unlock ili dizas BB.

isara
27.01.2011, 13:10
ovo sam uradila vec , ja hocu da mogu da zovem i saljem poruke i da mi radi kartica ... da li je to moguce ? svejedno mi je za GPS

priest77
27.01.2011, 13:19
Ako ne mozes da zoves i ne rade ti poruke i kartica....posle dizanja BB na 6.1.5, onda nisi uradila nesto kako treba, pogledaj ponovo uputsva na onom linku ili potrazi da ti neko uradi.

isara
27.01.2011, 13:21
vazi , hvala ti

isara
27.01.2011, 13:27
sad mi se pojavila ona jabucica , i ona mi je preko cijelog ekrana i kad se upali i ugasi , samo najednom ne znam sta mu bi :-/
da li opet treba da uradim restore

mickey84
27.01.2011, 17:31
@ shO

u svakoj temi pises da je bb 06.15.00 los/zlo ili sta vec... mozes li to obrazloziti sa par razloga?!

isara
27.01.2011, 20:35
imam jedno pitanje , radila sam sve sto su mi obojica rekli i prvo mi je bio samo kao iPod touch , pa sam posle pokusala da ga prebacim na BB 6.1.5 , i samo je rikn'o ... sad mi sve vrijeme stoji jabuka na njemu i ne radi nista , moze da se pogasi , i uporno iako je ukljucen pokazuje da je baterija prazna.. citala sam i trazila , ali nisam mogla naci rjesenje

woya90
27.01.2011, 22:28
imala je bootloader 5.9 mogla je da vrati fw i bb na nizi kako bi ga otljcala bez podizanja na 6.15

priest77
27.01.2011, 22:42
Sa 5.8 moze

woya90
28.01.2011, 00:34
moglo je i sa 5.9 da nije podigla na 6.15

Rakic90
28.01.2011, 01:29
S obzirom da je iPhone 3G (TRI GE), i da za njega vise nema novih firmware-a, najbolja i jedina solucija je iPad BB 6.15, ponavljam, jer je telefon 3G, nece mu nista smetati. ;)