PDA

Pogledati punu verziju : IOS4.1 par pitanja



mag1car
20.01.2011, 02:22
Instalirao sam bjakujin custom FW po uputstvu...
Javljaju mi se sledeci problemi:

Kad je telefon zakljucan i kad treba da ga otkljucam treba da stisnem 3-4 puta home button da bi mogao da povucem "slide to unlock"

Kad udjem u cydia-u desava se da mi tamo gde mreza stoji izbacuje boldovano "O..." i tada telefon zabode ceka ne znam ni ja sta ali moze da se izadje na home button...

Kad ulazim u aplikacije treba dosta duze vremena nego uobicajeno... malo mi je cudno jer ima dosta vise memorije...

I 2 molbe :)
Kapiram da ljudi dodju i govore e a gde mogu ovo a gde ono da skinem a bez da se potrude da pogledaju na forumu... ja se trudio i na forumu i guglao ali nemam vise zivaca :( pokusavam da ustanovim sta je sa ovim cudom vec 4h.
pa bi vas zamolio ako moze repo sa kog mogu da skinem sms helper posto ga na bigboss-u nema vise ili neku zamenu ako postoji.... isto tako ako moze ili link za deb ili repo za caller id fix... posto ispazio ne mogu da dodam
I kako se bese zove clock background... treba mi da napravim transparentni za temu
Hvala
Upravo mi je kreshovao winterboard sam od sebe :S restartovao sam telefon on kao proradio ja o5 aktivirao temu kad ono bleji default :S restartovao sam ga jos 5x i o5 isto.... sta se desava sa ovim FW-om? to mi se nikad nije desavalo na 3.1.2

Byakuya
20.01.2011, 03:48
Evo odgovorice ti Byakuya...

Sa fw nema nikakvih problema vec je problem u tvom 3g...od trenutka prelaska na 4.x svi 3g su poceli cudno da se ponasaju...razlog za to je da jednostavno nemaju snage da isteraju novu verziju ios-a.

Posto su svi linkovi koje sam okacio mrtvi sem onog u kome nema multitasking ali ima bp i wallp...prvo sto treba da uradis je da iskljucis pozadinu i mozda multitasking da ostavis iskljucen(iako tvrde da on ne usporava toliko).
Nakon toga telefon bi trebalo da radi mnogo brze...

Ovde ti se nalazi sve sto ti treba da bi imao transparentno:
http://isrbija.net/showthread.php?t=7124

ako
ispazioreporitory.com ne radi probaj
h7v.org/cydia za callerID&fix

Sam counter karaktera u poruci cini mi se da mozes odmah da ukljucis samo odes u setting pa messages i tu imas...

Kada uradis ono prvo i aplikacije bi trebalo brze da ucitavaju ali opet ne ocekuj nesto tipa brzine munje jer jednostavno 3g vise nije toliko mocan...its time for 3gs or 4g

Nadam se da sam pomogao...i nemoj molim te vise Byakuya da pises sa J bolje je i Bya :)
poz

mag1car
20.01.2011, 04:01
Znam da nije vise svemocan... nego mi bilo nejasno s obzirom da do danas tj juce nisam telefon sync-ovao ima dobrih 5 meseci jer mi se sjebo bio telefon pa je prijavljivao neki error koji je jedino mogao da se resi restore-om... i sad kad sam ga konacno odradio telefon poceo da zabada gore nego sat vremena pre restore-a.
Hvala za linkove probacu da odradim ovo sutra, a sad odo da spavam...
A sto se tice tog J nemas frke samo nemoj da pustas bankai :)
Jos jednom hvala a sutra cu da javim da li sam uspeo da sredim... a ako ne probacu o5 restore mozda se nesto izbagovao ko ce ga znati :(

Byakuya
20.01.2011, 04:07
Nije iskljuceno...a restore je univerzalan lekic:)
i naravno pazi sta sve instaliras preko cydia...e da ono sto se pojavi gore jeste neki fenomen(mislim na ono 0) ali to je zajednicko i za 3g i 3gs cak i 4...

Nece pasti bankai nemoj da brines...fino je videti da ima nekog ko znas otkud taj nick:)

mag1car
20.01.2011, 16:48
Novi restore je resio bar za sad bagovanje telefona :)
Jos ovo i mislim da bi to bilo to :)
Da li vam status notifier radi na ios4 posto sam skinuo 2 razlicita sa cydia-e i ni jedan nije radio (crashovao springpoard) ili sad ima da se ukljuci ovako u settings-u?
Da li je jedino resenje za namestanje ikonica gde ja hocu iblank, cini mi se da je negde neko spominjao neku bolju varijantu ?
Byakuya hvala jos jednom na pomoci :)
Cita se :)