PDA

Pogledati punu verziju : kablovi povezivanje



Mips
02.11.2010, 20:27
sory sto postavljam ovdje temu al nisam znao gdje drugo pa sam stavio ovdje hehe

sta me zanima zelim da povezem obicni mrezni kabal s kablom od telefona. kako da to uradi zna li ko koja na koju zicu ide posto mi treba da bi spojio modem na net, a ulaz u modem je preko mreznog kabla nije obicni telefonski kabal za ulaz signala ako me svatate znaci trenutno sada imam jedan modem koji mi je telecom isporucio i kojio se normalno kopca na telefonski kabal (dA adsl u pitanju) i ja sam posatvio radi wi fi drugi modem kroz koji pustam signal wi fi a u njega sam skopcao ovaj obicni modem da mi salje net.
eh sad bi to htio da iskljucim modem i da samo osntane ovaj normalni modem da tako kazem wi fi router da mi ne stoje dva uredjaja ako me svatate kako da to povezem da izbacim taj jedan uredjaj
hvala

MegaSkot
02.11.2010, 20:41
Mogu da da pomognem ako preciznije i sa više tačaka i zareza, napišeš šta želiš da uradiš. Sigurno znam da nema potrebe da spajaš kabl od telefona sa UTP (mrežnim).

Mips
02.11.2010, 21:06
ok de mi reci kako i da radi se o wirelles modemu t home speedport w700 v

Mips
02.11.2010, 21:38
vako
na internetu sam spojen preko dva modema
1. obicni adsl 2-2 modem neznam koje marke daje ga bhtelecom neka kanta
2. t home speedport w700 v dobio ga iz njemacke sto koristi njihov t home
spojeni su oba da bi ovaj od bhtelecoma primao signal za net, a modem 2 da bi slao wirelles.
hocu da uklonim modem 1 da bude samo modem 2
na modem 2 samo utp ulaz nema obicnog od telefonske linije kako da ga spojim an net.
telefonski kabal + utp kabal = internet na spedportu
sada mi modem 2 sluzi samo kao odosiljac wirellesa

Luk492
02.11.2010, 21:58
Mislim da ne mozes da imas samo jedan modem... Modem 1(kako si ga imenovao) ti je router, modem 2 ti je samo access point... Da ti je modem 2 i access point i router moglo bi, ali ovako ne moze.

Ja sam od telekoma dobio samo ruter, pa sam kupio access point da bih imao wireless, verujem da je ista situacija i kod vas...

Mips
02.11.2010, 22:11
luk gledaj ovaj modem 2 on ima mogucnost svega od povezivanja na net slanja wirellesa konektovanja na njega dva tela znaci ima sve al samo mi treba objasnjenje kako da ga spojim nanet neznam povezati utp kabal i telefonski kabal koja na koju zicu

Luk492
02.11.2010, 22:20
A zasto mislis da mogu, i da trebaju, da se spoje utp i telefonski kabl?

Mips
02.11.2010, 22:22
predpostavka
mora nekako moci na net i on

a da ne koristim ovaj drugi modem

torla
02.11.2010, 22:54
Ako koristis BiHnetov ADSL neces moci zakaciti drugi modem ili bilo sto osim sto oni isporucuju.
Sto se tice telefonskog kabla koji ima 2 zice neces moci nakaciti na UTP koji minimalno koristi 4.
Zaboravi na tu opciju korisri oba uredzaja...

miodrage
03.11.2010, 17:07
Posto tacno znam o cemu prichash (drugar ima takav Modem2 kako si ga ti nazvao), i Telekomov Huawei MT820, slobodno da ti kazem zaboravi na mogucnost da imas samo 1 uredjaj - NEMOGUCE! Radi se o tome da sam Modem1 razdvaja signal na UTP kabl sa dvozilnog telefonskog. I to u modemu2 ne mozes da premostis nikako!

Mips
03.11.2010, 20:11
govorite da on nemoze na net ok, nemogu povezati utp s telefonskim kablom, al sta je s ovim onda http://safemanuals.com/314159.php?k=f08820ec465ae07706932824ed7db20a&ID=1313237&q=T-COM%20SPEEDPORT%20W%20700%20V

na stranici 11