PDA

Pogledati punu verziju : wifi problem



dario-ri
27.10.2010, 02:18
imam SE 555 WL router i imam problem...

naime, u WIFI polju mogu samo 3 clienta stavit, a neznam dali je moguce, ja bi ih stavio barem 6 ? :D

MAC su filtrirani i kad ih spojim vise od 3, jednog izbacuje sa mreze...

da li itko zna kako rjesiti problem?

rikee
27.10.2010, 06:41
stavi WEP key

Kapetan
27.10.2010, 07:26
Pretpostavljam da dhcp server nisi podesio fino....moras mu dati set adresa koje ce da koristi za klijente npr. prva adresa neka bude 192.168.1.15 a poslednja adresa 192.168.1.25 znaci max 10 klijenata mozes imati u isto vrijeme.


E sad gdje se to podesava konkretno na tom ruteru ne znam, DHCP klijent bi trebalo da ti je vezan za Wireless podesavanja negdje...

Takodje moras MAC adrese dodati za svakog klijenta kojem zelis dozvoliti pristup.

Sto se enkripcije tice, wpa2 iskljucivo koristi.

dario-ri
27.10.2010, 13:53
Pretpostavljam da dhcp server nisi podesio fino....moras mu dati set adresa koje ce da koristi za klijente npr. prva adresa neka bude 192.168.1.15 a poslednja adresa 192.168.1.25 znaci max 10 klijenata mozes imati u isto vrijeme.


E sad gdje se to podesava konkretno na tom ruteru ne znam, DHCP klijent bi trebalo da ti je vezan za Wireless podesavanja negdje...

Takodje moras MAC adrese dodati za svakog klijenta kojem zelis dozvoliti pristup.

Sto se enkripcije tice, wpa2 iskljucivo koristi.


nemam nikakvu enkripciju imam samo MAC koji mi je dovoljan.

DHCP imam pod local network i namjesten je od .2 do .199
a ispod toga imam MAC filter da zadam svakom svoj IP sta mi nije potrebno

a pod WIFI imam samo REPEATER (WDS)

gdje isto mogu namjestati ip ali neznam za sta sluzi :D