Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

  1. #16
    iSrbijaHero
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nis
    Age
    24
    Posts
    1,135
    Thanks
    238
    Thanked 138 Times in 117 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    Moram da se pohvalim da sam uspeo. Ne znam ni sam kako iskreno. Prvo sam reflashovao BB kada sam bio na 5.0.1, zajedno cekirano install cydia i ipad bb uvek se zavrsavalo sa crashom redsnow-a. Dakle, uspeo sam da uradim reflash kada je samo install ipad bb cekirano. Nakon toga sam trebao da uradim JB, ne bih li instalirao ultrasnow. Redsnow NIKAKO nije hteo da odradi JB, uvek je izbacivao neki error. Probao sam i na Win i na Mac, kao sa vise verzija redsnowa. Odlucim da probam da vratim na 4.3.5 i tada probam ponovo reflash i JB. Skinuo sam 4.3.5 i napravio u redsnow-u kao custom. U medjuvremenu sam provalio da je telefon OLD BOOT. Sa tim custom 4.3.5 odradim itunes, i za moje divno cudo, jos uvek ne mogu da verujem, kada se telefon restore-ovao, bio je na 5.1!!!!! Prosto neverovatno!!! Razmislim da li sam kliknuo na restore obicno, naravno da nisam jer restore ne bi prosao sa tim 6.15, dakle samo sam mogao taj custom koji sam napravio od tog 4.3.5 koji sam skinuo preko ipswDownloader App-a na macu, odakle obicno i skidam sve svoje FW-e. Na desktopu taj FW koji je stajao je zaista bio 4.3.5. Posto je telefon iz USA, imao sam AT&T karticu, aktiviram sa njom (pre nije htelo ni da je prepozna), i sve je radilo ok osim sto je pisalo no service (naravno jer je kartica pre 3 godine istekla i nije mogla da nadje mrezu u romingu). Odradim JB (USPESNO), instaliram Ultrasnow fix za 5.1, pa zatim ultrasnow 1.2.5, ubacim MTS karticu i nadje mrezu!!! Probam test call, javim se na svom telefonu a na obe slusalice neki odvratan zvuk skripanja i krckanja. Pomislio sam da je to to, ok nasao je mrezu ali nece biti vise nista od toga, jednostavno je izgleda telefon rik'o. Cisto onako iz ocaja odradim restart, ponovo nadje mrezu, pozovem se, i SVE SE EXTRA CULO!

    Pouka, probajte custom 5.1 ko ima slicnih problema, ali pre toga na 5.0.1 odradite reflash ipad bb-a.

    iSpirit, baci se na posao.
    Last edited by Rakic90; 31-03-2012 at 19:39.

  2. #17
    iSrbijaHero iSpirit's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Age
    32
    Posts
    824
    Thanks
    125
    Thanked 30 Times in 24 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    Hocu kad mi vrate phone iz Kosovske
    Ja imam specifican problem..imam mreze napolju,dok u zatvorenom prostoru...no service.
    Bedni 3GS 32GB Black iOS5

  3. #18
    iNovajlija
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Novi Sad
    Age
    23
    Posts
    5
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    Ja sam imao isti problem sa mojim 3gs 5.1 6.15 bb. Sve dok nisam iskljucio gps...I sada kada ga ukljucim izgubim mrezu i non stop mi prebacuje u airplane mod..

  4. #19
    iSrbijaLegend illusion's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Niš
    Age
    30
    Posts
    3,914
    Thanks
    1,106
    Thanked 964 Times in 684 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    kako ukljucujes gps na 6.15 kad on ne radi?
    iPhone 5 16gb 7.1.2 JB / iPhone 4 16gb 7.1.2 JB

  5. #20
    iNovajlija
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Novi Sad
    Age
    23
    Posts
    5
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    Pa Location Services ili Gps isto ti je,naravno da ne radi na 6.15 bb,ali mozes da ukljucis i da iskljucis...
    Last edited by dado; 02-04-2012 at 19:33. Reason: Nemoj da citiraš post neposredno iznad svog.

  6. #21
    iSrbijaHero iSpirit's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Age
    32
    Posts
    824
    Thanks
    125
    Thanked 30 Times in 24 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    neko resenje?rekli mi u Kosovskoj da mi je riknuo neki cip...tako daa...tesko da ce software da resi problem.
    Bedni 3GS 32GB Black iOS5

  7. #22
    iSrbijaBigFan ipod_touch's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    154
    Thanks
    37
    Thanked 19 Times in 19 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    Lepo si rekao , to hardver u pitanju ne softver .. Sto znaci jedino menjanje cipa , ali iskreno, nzm koliko to kosta i koliko se isplati... :/ I prepostavljam da imas 8 gb verziju ? ( na njemu najcesce ne radi iPad 6.15 bb, i samo sprzi cip)

  8. #23
    iSrbijaBigFan
    Join Date
    May 2011
    Location
    Beograd
    Age
    32
    Posts
    282
    Thanks
    69
    Thanked 23 Times in 19 Posts

    Default Re: Ne nalazi mrezu (ultrasn0w + 6.15)

    U pravu je IPOD_TUCH ako je od 8gb u 80% slucajeva se sprzi chip jbg imas na forumu puno prica o tome,a jel ti je telefon padao jel moze da se desi da ti se antena pomerila,e kako ona funkcionise.
    imas jedan mali pipak(metalni sa strane kad otvoris tel)koji mora da dodiruje metal koji ti je na celkom okviru,vidis ga i spolja to je jedini metalni deo spolja ide u krug oko telfona,a ako on ne dodiruje lepo taj metaj moguce da ti sa vremena na vreme se pomeri pa gubi mrezu.
    Ako volis da se igras imas na youtube-u kako mozes da ga otvoris(nista strasno samo pazljivo)i vidis dal je taj pipak ok
    nadam se da sam bio od male koristi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •